Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза

Има ли обществото обединяваща идея?
Обновена: 22 юли 2020 22:28 | 22 юли 2020 22:24, Нели Христова
73

Предсрочни избори на този етап биха добавили към здравна и социална криза в страната, както и тежка политическа. Това заяви депутатът от "Атака" Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

"Дали експертен кабинет е решение на проблема, дали това ще е приемливо за гражданите, които се намират навън и поставят въпроса със сериозна острота, предстои да разберем", допълни той.

Според него самото пристъпване към търсене на отговор на исканията на протестиращите означава, че има чуваемост и съобразяване с обществения натиск.

"За да бъдат хората на улицата, това означава, че търпението им е изчерпано. Бяхме свидетели на стръмно покачващ се рейтинг на изпълнителната власт и актив, който беше проигран изключително евтино впоследствие. Работа на правителството и отговорните държавни мъже беше да запазят спокойствие", коментира Нотев.

По думите му извънредните избори се превръщат в цел, която обединява призивите на хората от площадите, но не може да се говори за никакво решение.

"Отхвърлянето на всички не може да бъде път. Първо, партиите не са готови, но и самото ни общество не е готово да изведе обединяваща идея и национално значима и отговорна цел", категоричен бе той.

Нотев допълни, че призивът за надпартийност е разумен и няма друго решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГОСПОДИН НОТЕВ, ГОВОРИТЕ ТАКА ЗАЩОТО ЗА ВСИЧКИ ВАС ОТ АТАКА ТОВА Е ПОСЛЕДНОТО ВИ ВЛИЗАНЕ В ПАРЛАМЕНТА.
18
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България отдавна е в тежка политическа и икономическа криза.
17
14
 
17
 
! Отговори
кризисния преди 3 години
Подпорната стена на Алепу показа тотален крах на правовата държава. За каква политическа криза говорят гербавите, като няма държава?
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кой го казва това?Тоя е треторазряден адвокат на АТАКА абсолютен некадърник!Дъртак некъв свикнал със старата комунистическа система,проруски агитатор.Е точно от такива трябва да бъде изметена политиката.Дърпат назад държавата също като ГЕРБ и БСП,ВМРО,НФСБ,Воля и всички подобни дъщерни партийки на БКП!
15
8
 
19
 
! Отговори
Разединяването преди 3 години
на българското общество е една от фиксидеите на комунистите.След много старания и коминтерновски напътствия те сложиха успешно начало на това разединяване преди малко повече от един век - чрез Войнишкото въстание.След него, до днес нацията ни не може да се консолидира отново.П.П. Моля червените *** да не започват да преповтарят онова, което са им внушили в четвърти клас относно причините за това въстание. Все пак, нивото на пишещите тук е над равнището на началното образование.
14
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животът на Бойко и обкръжението му е елементарен. Алчни и ограничени хора. Как могат да се сравнят с тези умни млади хора на площада.
13
15
 
25
 
! Отговори
Терминал преди 3 години
"Предсрочните избори биха означавали тежка политическа криза", Ами да си управляват до гроб тогава, или по добре да променят конституцията и да може управлението да се наследява по родителска линия. И така само тях господ ги е "дарил" със умението да управляват и да взимат "правилните" решения.
12
12
 
22
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Такива простотии говорех и хората на Орешарски и БСП преди 6 години но криза нямаше. Сегашните от ГЕРБ, Воля и ОП говорят същото. Явно кокала за близо ? 30 милр. е доста сладък за да се даде без бой!
11
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Криво ляво хората търпяха бойковите тъпотии, усвоявания(кражби) и некомпетентност, но с уреждането на юриста завършил пуца за милиционери,на такъв пост, чашата преля. Да не говорим че, колкото и да се укорява съдебната власт, там е пълно с можещи и много учили хора, които са принудени да търпят барни Ръбъла. Това направо е безумно.
10
12
 
17
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Да бе, да! Би означавало ново по-добро начало на 100%. Кой обича тикви загинали!?
9
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СОЦИАЛИСТИ И РУСОФИЛИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ
8
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил съм в много банМоряканови държави, но като България друга такава няма!
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен А управлението на Мафията ,е национална катастрофа !
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя , при следващите избори Парламента само ще го мирише!
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Честично обединение За чекмеджетата става въпрос ,нали ?
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте кой го казва, човек, който повече няма да помирише повече парламент. Атака, ха ха ха...
3
12
 
27
 
! Отговори
Никой не може преди 3 години
Да поправи щетите,които ГЕРБ нанесе на Държавата.Малка компенсация ще бъде ако го вкарат в затвора.Днес беше поредната свинщина.Да дадеш най-голямото летище в България на цената на пет къщи в Драгалевци.
2
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете с тази глупост, че ще дойдат комунистите. Комунистите отдавна са тук в лицето на ГЕРБ.А Гешев си пада малко нещо сталинист. Направо го сърбят ръцете да върне добрите стари методи на НКВД. Да ни съди с тричленки. Радост би било. Хубаво би било. И скоро ще е готово. Ако мълчим!
1
15
 
22
 
! Отговори
Честично обединение преди 3 години
Има една идея, която обединява червенушковците - да съсипят всичко, за да успеят да заграбят онова, което другите са постигнали с труда си.