Рокадите в правителството – малката победа на протестиращите

Търсели се минимални промени, а не нови силни политически фигури
23 юли 2020 19:10, Нели Христова
137
Рокадите в правителството – малката победа на протестиращите
Снимка: БГНЕС

Извършените промени в кабинета и смяната на министрите дават ясна заявка, че правителството ще се опита в сегашната си конфигурация да завърши своя мандат. Втората заявка е, че премиерът Бойко Борисов ще остане начело на кабинета, смята Боряна Димитрова, социолог и управител на Алфа Рисърч.

“От  гледна точка на протестиращите управляващите ясно си дадоха сметка, че без съществени промени не биха могли да продължат да управляват. Независимо дали искат или не, това ги принуди да направят ремонт на кабинета, за да продължат своя мандат - това е първата голяма победата на протестите”, коментира тя.

Според нея ходовете на правителството са да се търсят минимални промени, а не нови силни политически фигури, които да променят вътрешната структура.

Тя обясни, че сред протестиращите има различни групи, но се оформят две основни крила - едно по-умерено, което иска мирни протести, които да са по-дълги, но умерени, и друго, което иска по-кратък протест, но силно радикализиран.

Според нея промените няма да удовлетворят по-радикалното крило на протестиращите, а за избирателите на управляващата партия те ще се окажат като цяло удовлетворителни, защото се запазва основната фигура, Бойко Борисов, и не се стига до служебно правителство.

“В кризи като настоящата - имаме и социална, и политическа, и гражданска криза - единственият изход е избори и промяна на политическото представителство”.

Целия разговор гледайте на сайта на Bloombeg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
36
 
! Отговори
Hoho преди 3 години
Крайно десен съм,но на 25-ти тръгваме с две коли за протеста ... За такива каузи не бива да се делим ! И само Левски
94
4
 
37
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Само да светна тези дето плюят по Радев.Преди малко президента слезе да подкрепи хората ,като човек, не като президент.Сега моля вашият любимец ТИКВУН, да слезе и да получи народната лИбов.Но това няма да се случи ,разбира се, щото ще му трябва много тоалетна хартия.
93
1
 
37
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Василев, ти си поредното доказателство, че Гроб само душевно болни ги подкрепят
92
1
 
34
 
! Отговори
генчо преди 3 години
Рокадите в правителството-преливане от пустото в празното!Не по врат или по шия,важното е на народа до края да му го набия!
91
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър-председателят Борисов говори пред медиите:- Цветанов и аз сме уверени, че след 30-40 години България ще бъде богата и просперираща държава. За съжаление ние вече няма да сме сред живите...Глас от репортерите:- Не "за съжаление", а "защото"...
90
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малки хора- малка победа
89
0
 
32
 
! Отговори
Краско преди 3 години
За птотестиращите да ги запишат и никви пари за тях от милярдите
88
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малка победа днес.Утре още по- малка
87
1
 
32
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Стройте се в една редоца селяни прости, и всеки да се представи, каой какво раноти и каква работа и блага създава, лалва производителносъ има!После да заяви претенции към правителството, че не получава повече , отколкоро дава!!!Селяни прсоти, Бати Бойко ще ви изплющи, и ше ви карантинива , ако много джафкате!!!Агент Бил Хорайджо!ЦРУ!!!
86
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така...турчетата от Днес се изхождат, за всеки случай се обадих на член от Тихина, белким ме опровергае, човека белтечи..хахах
85
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО ПРОСТИЯ ВАСИЛЕВ Селяни прости, каквото и да правите пак ще стигнете до кардиналния въпрос на всички въпроси, Вие какво работите, какъв продукт вадоте и каква производителност имате???ОТГОВОР;Имено народа иска да махне олигархията от вимето на дьржавата.Те задушават и единствено търсят готова схема без разход.Това убива инциативноста и заразява години напред. Субсидии само срещу продукт това е. Частната собственост не неприкосновена.Какво значи бизнес на тухли.
84
2
 
32
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТоКато гледам начина ти на изразяване, разбирам, че едва си завършил вечерно училище!Това пък, от друга страна, обяснява защо си фен на цоциалистите и защо си беден!
83
1
 
37
 
! Отговори
До Василев преди 3 години
Метрото е най-големият пример как се харчат евро пари. В чисто новото метро при един дъжд се пътува не с влак, а с кану. Това какво ти говори? Че се наемат едни съмнителни фирми, които правят нещо, колкото да отбият номера и да отчетат нещо, а останалото прибират в джоба.
82
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри вън! Оставка на Борисов и Гешев. После ще подредим страната
81
1
 
34
 
! Отговори
Лора преди 3 години
Рокадите в правителството-преливане от пустото в празното!Казано направо куче влачи..влак!И МАЛКО ДЕТЕ НЕ ВЯРВА НА ТОВА,КОЕТО СЕ ПЕЕ!
80
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васко-Пeд*раско, ти няма да видиш и едно евро от тия 29 милиарда, тъй като те ще влезнат в нечий джоб и обрачите от фирми, както се е случвало до сега.
79
1
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТосемко,селска!..Ако ТИ "съм аз",то ТИ си за доктор!...бах ти и мизирабъла дето си..
78
5
 
34
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До анонимен 74Ама верно ли временния наемател на Президентството е излязъл от неизвестност?А юмруче вдигна ли?
77
1
 
31
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Абе яяяя млъквайте, бе. Бойчо е най-добрият, бе. Аз съм влюбен в него. Искам да ме напълни и да забременея. Дали е възможно според вас? С тия 29 милияра евро сега ще пробваме и инвитро процедури до дупка, ама ако ме напълни по естествен начин най-добре. Пръц!
76
0
 
33
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ПроСоТоАз съм ти. Другото ти аз. Явно страдаш от раздвоение на личността!Отивай на доктор!