Пиарът на ГЕРБ разказа всичко за сблъсъците вчера

Провокаторите имали баджове на партията
Обновена: 6 авг 2020 21:59 | 6 авг 2020 20:00, Нели Христова
47
Пиарът на ГЕРБ разказа всичко за сблъсъците вчера
Снимка: БГНЕС

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов отговори на обвиненията, свързани със сблъсъците по време на конференция в "София Тех Парк" в четвъртък. В интервю за bTV той коментира както как част от биячите са се сдобили с баджове на партията, възможните източници на провокацията, исканията на протеста, на опозицията и легитимността на т.нар. Отровно трио.

Разговорът с репортера беше споделен във Фейсбук страницата на ГЕРБ и така стана публичен още преди да бъде излъчен от телевизията. Още в началото Никола Николов съобщи, че заради събитията по време на конференцията ще бъдат входирани две жалби - едната от името на ГЕРБ, а другата от името на пиара на земеделското министерство Ася Таскова, която също обяви, че е била удряна от провокатори.

"Който иска да знае цялата истина по случая, да не гледа стопкадри и снимки, а целия запис от живото предаване на bTV. Когато съм отпред пред сцената и се занимавам с комуникация с ПТС-а , операторите и случващото се на сцената, се появява един господин, когото ние от ГЕРБ можем да наречем провокатор, и се опитва да прекъсне речта на г-н Борисов", започна Никола Николов, уточнявайки, че става дума за "момчето с червената блуза и леко дълга коса, което после беше набито от някакви хора".

"Бях отпред пред сцената, когато той започна да вика, да говори на висок глас и да се опитва да прекъсне речта на г-н Борисов. Изчаках 15-20-30 секунди, абсолютно никой отникъде не се намеси. В един момент сред хората, които бяха пред него, започна да се навдига възмущение. За да не избухне скандал, отидох до него. Предупредих го 2 или 3 пъти. Хванах го под ръката и го помолих да напусне събитието. Той не се е дърпал, само ни гледаше, смееше се. Нашата цел беше да го изведем извън периметъра на нашето събитие", свидетелства Николов.

Пиарът на ГЕРБ уточни, че е предишния ден е обиколил периметъра на събитието с представител на охранителната фирма и е знаел предварително, че извън самото събитие ще има хора на "Боду", които ще се грижат за сигурността:

"Един човек от лентата, която слага край на периметъра на събитието, дойде насам и аз го пускам човека, оставям го и се връщам. Защо водя човека там? Защото по предварителна ни уговорка, там трябваше да има охранители на "Боду". Защо е нямало, аз не знам. Аз не предавам никого на никого. В момента, в който виждам, че идва човек, аз го оставям и си тръгвам назад."

Николов обясни и как според ГЕРБ се е стигнало дотам наричаните от тях провокатори да разполагат с отличителни знаци на партията.

"Провокаторите са няколко. Как те може да имат лепенка? Сутринта, около 2 часа преди нашето събитие, една група агресивни млади момчета, здрави като този младеж (бел.ред. - биячът, който изхвърли телефона на журналиста Полина Паунова), са пред централната бариера, откъдето влизат всички. Там са били и колегите от медиите. В един момент група от около 30 човека тръгва и пресича бариерата. Там има две служителки на ГЕРБ и трима или четирима служители от "Боду". Те минават. Едно от момичетата ги моли: "Моля ви, спрете, не сте част от нашето събитие, не влизайте, не искаме да идвате". Това са различни хора от онези, които викаха, крякаха с вувузели и носеха плакати, за които никой нищо не им е направил от наша страна. Когато минават, те са съборили масата и палатката на ГЕРБ. Там, в едни бели кутии, бяха подредени нашите баджове. Тогава допускам, че тези хора може да са си взели баджове и след това да са си ги лепили. Но нали не можете да си представите като бонус, да платим на някакви хора, освен да бият журналисти, да набият и нашите служители?", завърши с реторичен въпрос Никола Николов, визирайки пиара на земеделското министерство Ася Таскова, след което добави: "Не допускам грешки в организацията на събитието. Тук истината е една. Целта беше събитието ни да бъде провокирано. Да има агресия, бой. Най-главната цел беше да има кръв, за да може след това да не се говори нищо за речта на Бойко Борисов, а да се говори за бити хора, блъскани хора, бити журналисти, а никой да не говори за битите служители на ГЕРБ".

Николов стигна и по-далече в изразяване на подозренията си:

"Категорично не познавам никого от хората, които са правили провокациите, но е интересно по запис, защото ние си правим и наше разследване - изследвайте и изгледайте картини. Част от лицата, които са там и правят провокации, го виждаме и на протести пред Министерски съвет и на Орлов мост. Категорично виждам такава връзка. Тук се потвърждава нашата теза, нашето усещане. Ние сме уверени, че целта беше някой да докара едни хора отнякъде, да ги сложи там и да бият. Като им гледам профила, манталитета, дори и не допускам, че те са знаели, че това са журналисти".

Пиарът на ГЕРБ възприема като провокация и поведението на един от собствениците на охранителната фирма:

"Събитието е пазено само от охранителната фирма "Боду". НСО пази само охраняваните лица в непосредствен периметър около тях. Това са председателят на парламента и министър-председателят. На кадрите имаше един много луксозен лъскав Мерцедес едни букви в номера. Цял ден се тиражираше новината, по най-брутален начин, че така идват активистите на ГЕРБ. По наше вътрешно разследване се оказа, че колата е на един от собствениците на "Боду". Тя беше вкарана вътре в събитието, в периметъра на събитието, демонстративно и поставена пред сграда, където коли не се допускат. Всеки си прави изводите сам".

Николов потвърди официалната позиция на управляващите, които нямат против протестите, ако са мирни. Той обаче заяви, че досега недоволството не е излъчило представителство за преговори с кабинета, а по отношение с т.нар. Отровно трио на Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков, се позова на медийни публикации:

"Абсолютно право е на всеки български гражданин да протестира по мирен и цивилизован начин, ненарушавайки правата на останалите граждани. Мисля, че многократно сме заявявали готовност за разговор с протестиращи, но до момента, за съжаление, няма излъчено легитимно лице от протеста. Има едно Отровно трио и едни хора, които викат и скандират. Кой е излъчил Отровното трио за лидер на протеста? Кой го е припознал и е казал: "Преговаряйте с тях от наше име"? Кой ги е оторизирал да преговарят с правителството? Доколкото чувам, в това Отровно трио са се скарали вътре. Един от тях се вижда като лидер на нова политическа формация, друг се е възприел като човек, който е тръгнал по страната да организира структури, а доколкото се чува по медиите, третият - г-н Минеков, нещо се е скарал с другите и не е известно дали още има Отровно трио".

Никола Николов коментира и извънредния брифинг на БСП днес. В него председателят на социалистите Корнелия Нинова поиска извънредно заседание на Народното събрание с два мотива - актуализация на бюджета за мерките срещу кризата и насилието по време на конференцията на ГЕРБ.

"Аз съм много учуден и впечатлен от летния ентусиазъм и летния пиар на г-жа Корнелия Нинова. Тя иска в 7-дневен срок незабавно свикване на Народното събрание. Като дългогодишен парламентарист, трябва да познава парламентарната практика. Тя има правото, ако нейната партия събере 48 подписа на народни представители, да ги внесе в деловодството и тогава председателят на Народното събрание е задължен по Конституция да свика заседание в 7-дневен срок. Не е нужно г-жа Нинова да иска от телевизора. Събира 48 подписа, доколкото знам има повече от 48 народни представители от БСП, и до 7 дни може да има заседание на парламента", заяви Никола Николов.

 


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Постановка на ГЕРБ преди 1 месец
Да се размие проблемът и да продължават да крадат
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези ченгеджийски номера ги знаем. За по-начетените е ясно, че тези провокатори не са провокатори, а са членове на ГЕРБ и сбиването беше с цел да се покаже колко са лоши протестърите и колко са възпитани бойковите хора. Ние трева не пасем. Относно вдигането на палатковите лагери - бях сигурен, че ще го направят и то в ранните часове на денонощието - бързо, с елемент на изненада и без шум. Мислете и не бъдете първосигнални.
41
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 1 месец
Тоя Николов е по-*** и от Севда. Но именно толкова прост човек е подходящ за Борисов. Относно лъжите - на 100 % се покрива с патологичния лъжец от Банкя.
40
0
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
Преди няколко години същият този Николов беше замесен в скандал с журналист-бепе го ударил по ръката !!! Тогава самият Борисов потуши скандала !!!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е просто момче и не е виновно , мозъкът му е толкова. Това момче е там за 50 лева надник и като му кажат да бие , бие , кажат му да скача , скача. Най-вероятно бъдещето му ще е по затворите. Важното е КОЙ го прати там? Истината е че всички знаем.
38
1
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 месец
Защо и е на ГЕРБ пиар,нали всичко се вижда ясно.Просто на техните привърженици трябва повече да се обяснява.
37
3
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 месец
3 Герберастчета са ми кликнали минустчетата! Ок. Я да ви видя сега защо го направихте? Защото просто се говори против д-р Борисов ли?! Ами аз примерно съм роден много преди вашата 30 г жалка демокрацийка бе дечица! Д-р Борисов го помня още когато създаде фирма Ипон! Фирма за пазачи н този който може да си плати!-:) П го помня и с бухалката! А Ти? От кога го помниш?
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербавите наглеци ги оправя само дефенестрация!
Като едно време в Прага.
35
1
 
8
 
! Отговори
много е плиткоумен преди 1 месец
поредното връзкарче ...
34
1
 
8
 
! Отговори
гост преди 1 месец
г-н Николов. Действал сте като типична мутра изпълнител на мръсни поръчки, значи сте мутра слуга на по-големи мутри от вас. Действията ви демонстрират, че вие мислите като престъпник, действате като престъпник и се ползвате от някакъв чадър като престъпник. Вие сте престъпник!
33
4
 
14
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Не ме интересува нито пиара им ! Нито групировката ГЕРБ! Тези хора разбраха че си тръгват за винаги! Но на пук остават на протестиращите.За да усвоят Евросредствата които уж д-р Борисов спечелил с присъствието си там! И магаре да бяхме изпратили там.Пак същите средства щяха да ни отпуснат! Но ГЕРБ трябва да ги открадне преди да си тръгне! Политиката е пари бе хора! Тези и минутка Не трябва да са на власт повече! ОСТАВКА!
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората по провинцията толкова са им насъбрали и разни герберски координаторчета и подобни дерибеи, че от сърце ги моля да не ги пребиват пред децата им и да не ги изхвърлят през прозорците, когато национализират открадното от България
31
8
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
Бабата си признала, че триото са и дали 1000лв да се прави, че е от герб и леко да ги сплаши...!!!!!! Добре че не била чистачка в затвора,че можеше и да ги осакати!!!!!! Хахахахаха
30
4
 
5
 
! Отговори
плачете преди 1 месец
Колко провокатори имаше на Бузлуджа на жълтите павета тези наглета къде се навират в шамарите извън София БОЙ е И АНЕ им е малко.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Леле, леле...
Гербавите мутри лъжата за нищо я нямат! Тоя мина през невероятни обрати, съспенс и драма...за да ни стане ясно накрая, че всичко е изцяло тяхна мутренска работа!
Оставка, престъпници!
28
1
 
13
 
! Отговори
Тия преди 1 месец
Същите бяха и на Росенец!!!!!!!!!
27
1
 
5
 
! Отговори
До въпроска преди 1 месец
Защото са навън и на разстояние един от друг!!!! Бегай сега у Гърция у хотела при стринка.....
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пиарът не го е хванал един откачалник като мен и не го е смазал пред джуджето наето от същия да тормози хората, а после да ги опъна и двамата публично пред банкяския селтааак
25
5
 
8
 
! Отговори
Пижо преди 1 месец
Това дори за приказка за Лека нощ не става! Толкоз *** версия, че дори не е смешна! Когато някой ти се обяснява толкова много, когато поче да говори с подробности и детайки като "имаше една малка бяла кутийка, където бяха баджовете и тя падна на зелената росна трева и слънцето я огря под ъгъл..." бъди сигурен, че те лъже нагло, цинично, като типична ГЕРБерска мутра!
24
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербаджиите със това безкрайно увъртане и усукване какво точно се е случило неволно потвърждават, че биячите са си техни. А и е напълно иди0тска версията, че протестиращите са изпратили свой "провокатор" да обижда Тиквун (а всъщност момчето само е цитирало изразите на самия Тиквун) и са изпратили и други "провокатори" да набият първия техен провокатор. Пълен абсурд. А и каква работа е на въпросната мижитyрkа Николов да ходи да дърпа момчето за ръка навън (както сам признава)?