Социолог: Протестът недостатъчно силен, кабинетът недостатъчно уверен

Предизвикателството след протеста е какво ще се получи като политическа подредба в парламента
8 авг 2020 10:18, Елка Василева
259
Социолог: Протестът недостатъчно силен, кабинетът недостатъчно уверен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Нито протестът се оказа достатъчно силен, така че да вземе бърз, категоричен превес и да постигне исканията си, нито пък правителството се оказа достатъчно уверено в себе си, така че или да продължи напред, или да може да води смислен разговор.

Така социологът Боряна Димитрова коментира пред bTV изминалите 30 дни на антиправителствени протести у нас.

По думите ѝ разрешаването на създалата се ситуация изисква каскада от политически ходове, като всеки един от тях може да отпуши неочакван ефект.

“Наблюдаваме един ход напред, един ход назад. Протестът получи широка обществена подкрепа, но той през тези 30 дни не беше достатъчно масов. От страна на управляващите наблюдавахме поредица от объркани ходове”, обясни тя.

Според Димитрова няма категоричен победител между протестиращи и управляващи, но през следващите дни може да има развитие на събитията.

Още по темата

Димитрова коментира, че ключови политически сили, които имат отношение към протеста, губят обществена подкрепа. По думите ѝ почти всички губят, но не е ясно кой ще е новият лидер, който ще предложи политически решения.

Всички са наясно, че с раздробени политически сили не може да се направи голяма политическа промяна, изтъкна тя.

Димитрова беше категорична, че голямото предизвикателство след протеста е какво ще се получи като политическа подредба в парламента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е август месец какъв да е протестът, хората са в отпуск и нр са в градовете, нека да дойде септември да видим тогава....
203
2
 
9
 
! Отговори
Влайчо преди 3 години
До RАз ходя на протестите. Никой не ми плаща. Имаме най-прекрасната страна на света с четири годишни сезона, планини, море, реки и красива природа. Имаме и най-корумпираното управление от началото на прехода. Който и да дойде след ГЕРБ, ако така краде и той така ще бъде пометен.
202
2
 
9
 
! Отговори
Влайчо преди 3 години
Протестът не е достатъчно силен, защото там са огорчени и обидени хора, повече от които млади. Не са ***. Чудя се кога ще се появят агитките ...тогава ще стане много силно. Сигурно и на тях им писна Боко да им раздава отборите като мафиотски пай, де на Черепа, де на малкия от Микре срещу специални закони и обществени поръчки. В крайна сметка олигарсите се облагодетелстват за сметка на нас, а клубовете са пак в Нищото.
201
4
 
0
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Ас сьм за да се скатае някои лев по по чекмедженцата за черни дни
200
2
 
6
 
! Отговори
защо ли преди 3 години
едни могат да пълнят чекмеджета безнаказано пък за други законът важал - невиждам разлика, даже краденето на европейски пари ми се вижда по-тежко престъпление от блокирането на кръстовище - така както герб оставал въпреки, че законите са погазени от управляващите, защо и протестиращите да не останат на кръстовището
199
3
 
3
 
! Отговори
R преди 3 години
До Значи НИЩО !Я тогава кажи и ти нещо. Явно не си измислен, а си истински ***. Напълно права е. Това са платени протести на подгонените мутри. Президента/ зеленото чорапче / вместо веднага да изгони корумпираните си съветници, се прави на велик. А всъщност е никой. Ако Деса не го насъскваше, още щеше да си ходи по плаца и да се затваря с нея в уредения апартамент, зарязвайки истинската си съпруга и децата си
198
6
 
5
 
! Отговори
Радев оставка преди 3 години
Радев оставка
197
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е протест, а бунт на всички мутри подгонени от Гешев - Черепа, Цв Василев, Баневи, Арабаджиеви ...
196
5
 
2
 
! Отговори
Ясо филе преди 3 години
Ами то идат избори за кво са теа драми ,патриотите крадат като за последно ,но и те къщи хранят нега си берат още няколко месеца кво толкова...
195
3
 
8
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ преди 3 години
Искаме и ние да грабим и ДА СЕ НАГУШИМ!
194
3
 
13
 
! Отговори
Проф Ал. Цанков преди 3 години
До петолъчник 19Малко ви бихме през 1925 година, затова сега сме на този хал!Трябваше да ви отвъдим до девето коляно!
193
2
 
16
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Социолози политолози паразитиращи организми живеещи в симбиоза с медии политически партии хранейки се с остатъците както рибата прилепало с това което падне от устата на акулата
192
1
 
20
 
! Отговори
Значи НИЩО ! преди 3 години
Измислена социоложка казала нещо си на някаква телевизия, която се оказа, че си измисля новините ..........Значе не е казала НИЩО !
191
8
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Протестът е воден от трима ***: Хаджигенчо, Барбикян и ***, изпълзяли отникъде и незнаещи накъде отиват! Или имат някакви връзки с олигархията, защото не са от редиците на БСП, или подгонените олигарси са им платили, та за това искат и оставката на Гешев! А, младите и неориентирани хора ще бъдат употребени!
190
5
 
15
 
! Отговори
Нова БСП опорка ? преди 3 години
Пехливански борби ?!? Не е оригинална, но отговаря на нивото на БСП симпатизантите ........ и манталитета им ........
189
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме кефи, че протестърите не приемат друго мнение...я някой се е изтървал пред комшиите, че живее нормално и не мрази никого- веднага го намират във фвйса, докладват го и дръж тез псувниииии и тая гнусс!!!
188
3
 
12
 
! Отговори
СОФИЯ ПОД БЛОКАДА преди 3 години
Сложете един тепих и 3 туби олио - като дойдат пехливаните от Делта Гард, да има пространство за битките.
187
15
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Къде си бе гербав -Що мълчиш ?? ахахахахаххахахахаах
186
7
 
20
 
! Отговори
А да преди 3 години
Ти и аз - ставаме двама. АМА БОЖКОВ МИСЛИ ДРУГО. ФИГУРАНТЪТ СЕ Е ОБГРАДИЛ С НОВИТЕ СТАРИ МУТРИ ОТ ДС И БКП. ПЪК ТИ СИ МЕЧТАЙ. НЕ ПРЕЧИШ. ДАЖЕ ПОМАГАШ.
185
11
 
11
 
! Отговори
София Тех Парк преди 3 години
Нали си представяш колко подигравки щЕха да си докарат ГЕРБ, ако бяха направили селкия събор с пехливански боеве в Арена Армеец и да я запълнят на 1/4Севда не търпи истината. Шушука се, че кадрите трябвало да дават вид за ОГРОМНА подкрепа за ГЕРБ, но нещата не седят по този начин, та за това ГЕНИАЛНАТА Севда е организирала този селски сбор с пехливански боеве в "най-голЯмия IT хъб-а на Балканите". ПХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХА :D :D :D