Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова

Тя се оплака, че загубите са големи
10 авг 2020 12:35, Нели Христова
135
Обраха дома на журналистката Кристина Патрашкова
Снимка: Instagram

Докато журналистката Кристина Патрашкова е във ваканция на родното Черноморие, крадци нахлуват в дома й. За това съобщи самата тя в профила си в социалната мрежа Facebook.

Според някой медии неизвестните към момента престъпници са влезли в апартамента с помощта на въжета и куки, като са успели да заглушат алармената система на жилището. А Патрашкова разбира за случилото се чак, когато се прибира след почивката си.

Ето какво написа журналистката относно инцидента:

За пореден път домът ми стана обект на нагъл обир. Дързък, брутален, безцеремонен. Загубите са големи, но дори това не е най-важното. Замислям се за демоните в човешката душа, за греха и опрощението. Почти се връщам към "Братя Карамазови" - за стремежа към извисеното и вечното дърпане към ниското.

Въобще в главата ми се въртят нерадостни мисли за човешката същност.  Наистина ли всички борещи се за справедливост са с чисти помисли или издигат лозунги, зад които прикриват мизерната си менталност? Основателни ли са претенциите ни за честност, след като злото надделява в душата ти? Имаме ли основание за висши идеали, в които не вярваме?

Ще кажете, че става дума за бандити и маргинали? А не е ли далавераджийското мислено широко разпространено? Просто си задавам въпроси какви са претенциите ни и какви сме самите ние. Дали не крещим за справедливост на площада, но сме готови да влезем в чужд дом, защото сме тарикати, които могат да приберат нещо, за което не сме положили и минимално усилие. Дали не се нервираме, че ни е отнет шансът да прецакаме другия.

Май е редно да се взрем в самите себе си. Да си признаем мизерните помисли и действия и след това да изискваме от другите. Не само от хората от властта, но и от хората до нас.

Накратко - престъпление и наказание. Тези неща никой не ги разбира по-добре от Достоевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
15
 
! Отговори
x преди 3 години
Партрашкова големи разсъждения е дръпнала. Аз отдавна съм разбрал едно и нещата са простички: третирам хората като нищoжествa, боклyци, малoyмници, лоши...докато не ме убедят в обратното. Така се живее по-лесно.
19
4
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Един час от както излъчиха скандалния запис от протеста с Христо Иванов и всички медии мълчат! Този запис преобръща протеста на стотици градуси! Явно не само Божков а и Маджо дирижира протестите! Голям скандал!
18
15
 
7
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
До Гошо...***"равенство между наглите крадци и хилядите протестиращи в момента по площадите;едва ли не те са готови да...отнемат всичко брутално,от...богатите."По площадите не сте хиляди, а десетки комунисти. И да, вие шумкарите мразите хората, които имат. Винаги сте ги мразили, защото сте мързеливци и некадърници.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази трупа богатства от лъжи и грабежи на и без това изстрадал народ!Това че и е отнето нещо върху което никога не е имала право не е наказание.Наказанията за нея тепърва предстоят , ако има някаква справедливост на този или друг свят!Патрашкова-медиен тумор!
16
5
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
След първия...обир явно не е светнала достатъчно...сигналната лампа на Патрашкова,да не държи цености в дома си.Явно е набелязана от...професионалисти в бранша,заради демонстрацията на...лукс и скъпи картини и вещи,които не веднъж е демонстрирала при интервюта в дома си.Съжалявам за стореното и...шока който е преживяла,но не е права да слага знак на...равенство между наглите крадци и хилядите протестиращи в момента по площадите;едва ли не те са готови да...отнемат всичко брутално,от...богатите.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, окрали са й кичозните дрънкулки-голяма работа!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано не са и взели вибраторите, че сутрин ще е много крива
13
0
 
42
 
! Отговори
Пат..рашковъ преди 3 години
Тази жена да вземе да се скрие най-накрая, че ми писна от нея! Ужасно излъчване, ужасно маниернечене, ужасно натрапчиво присъствие и смехотворни опити да се ръси интелект сред разни кокошни, фитки и патоци... по разните там кифленски тв предавания.
12
7
 
22
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Ей такива като тая направиха думата журналистика синоним на проституция. Другите са Гинка Шикера, Миролюба Бакшиша, Полина Паунката
11
3
 
15
 
! Отговори
Антикомунист преди 3 години
Комунистката си е получила заслуженото.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7 коментара за 3 минути и нито един против случилото се!Патрашкова народа харесва творчеството ти!Дали не е време да засветиш в някой друг край на планетата, където хората не познават честната ти чиста душа и не те обиччат толкова много?!?!:D:D:D
9
2
 
31
 
! Отговори
Отчето преди 3 години
Не се кахъри госпожо , с краденото е така - от където дошло , там отишло!Или Бог дал , Бог взел!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алексей Петров ще й помогне пак. Няма грижи
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая патица е завършила всичкология ) така у се пада ,много е нахална
6
4
 
33
 
! Отговори
Radi преди 3 години
Старата медуза сигурно се е похвалила у фейса че отива на Гърция и айдеее кафевите в действие.
5
0
 
37
 
! Отговори
Иронията преди 3 години
Когато ти откраднат спечеленото с лъжи, заблуда и обслужване на бандитски интереси!
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, сега я споменават в медиите и пуска мъдри статуси
3
0
 
47
 
! Отговори
Разбирача преди 3 години
Чак пък журналистка не е и никога не е била. По скоро е ТВ участник, реалити участник, редактор на чалга биографии, но журналист не.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,и?Септември пак да се оплаче ама при Гала!Това ли е най-важното в момента.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв журнлист е това чучало. Малко и е !