Нинова оцени: Управляващите си направиха ритуално самоубийство

Страхът им бил от опозицията, от протестите, от истината
114
Нинова оцени: Управляващите си направиха ритуално самоубийство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

След провала на извънредното заседание на НС поради липсата на кворум, червената шефка Корнелия Нинова оцени, че ГЕРБ и мнозинството са си направили ритуално самоубийство днес от страх.

"Да имаш мнозинство и да можеш да вземеш всички решения и да не го направиш показва само едно – страх от въпросите на опозицията, страх от протеста, страх от истината", отсече тя.

Според нея днес нагледно се е видяло как се руши държавност и как се крадат пари.

"Борисов за пореден път показа как се погазва върховенството на закона, защото раздаването на пари може да стане само чрез актуализацията на бюджета в парламента. Искаме прозрачност и борба с корупцията. В момента няма никой в държава, който да знае колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, колко е излишъкът, колко са кредитите, кога ще се връщат и при какви условия“, скочи Нинова.

Още по темата
По нейни разчети за месец премиерът е раздал над 2 милиарда лева без план, без критерий, без оценка на кого ще помогнат, как ще стабилизират икономиката и как ще стигнат до хората.

Според нея през последния месец Борисов си купува лично оцеляване.

"Печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета и днешните действия на управляващите доказват това, защото ако държаха на държавността, той щеше да дойде и да отчете", обвини още соцлидерката.

Нинова настоя, че БСП настоява за разделение на властите и парламентарен контрол.

"Вместо това имаме поредно доказателство за диктатура в държавата, едни човек, който за пореден път решава съдбата на милиони хора. Борисов твърдеше преди седмица, че те трябва да останат на власт и парламентът да работи, защото той е нужен да приема закони и мерки в помощ за борбата с коронавируса. Оправданието, че парламентът трябва да работи, днес се показа като лъжа, те не искат институцията да работи“, упрекна тя управляващите.

Според нея наред с икономическата и социалната криза, която ще се задълбочи през есента и политическата криза, от днес вече сме и в институционална криза, след като мнозинството бламира парламента и не даде възможност на институцията да си свърши работата.

"Държавата е парализирана и единственият изход е оставка на правителството, разпускане на парламента и избори", за пореден път призова Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая що не си гледа нейното оцеляване ,а коментира това на Борисов. Все се вре в чуждите работи.
70
0
 
17
 
! Отговори
Аз Борисов преди 3 години
Ако бяха си осигурили кворум, Аз, Борисов щях да ги уважи с присъствие. Явно обаче, темата не е актуална, дори за БСП и ДПС - много от тях също не уважиха мераците на Курлеля да захапе микрофоня публично и със страст. Ако я бях срещнал преди 30 години и аз бих й го подал. Днес го подавам само на протестъри - яко смучат и гълтат!Исмислих им лятото - осигурих им работа и прехрана по време на криза! Голям тандем сме - за всекиго по нещо,.. всички са доволни.
69
27
 
10
 
! Отговори
Дълга агония преди 3 години
Агонията на Бойковото правителство продължава. Ако си беше подал оставката преди месец можеше и пак да спечели следващите избори. Сега вече е късно. Ще раздава пари на поразия (не от чекмеджето, а държавни), за да се спаси, но няма да го бъде.
68
18
 
6
 
! Отговори
те ако имаха преди 3 години
страх да си бяха плюли на петите тихомълком, че ще носят съдебна отговорност по някое време за харчене без акъл и пропуснати за обществото ползи, ама са *** лакоми и нагли ЧЕКМЕДЖЕТА
67
23
 
8
 
! Отговори
Докога преди 3 години
Ще продължава тази агония? Управляващите да бягат от отговорност и да не подават оставка. Да погазват законите. Как ще работи НС след поредната дълга почивка, като ги е страх от народната любов?
66
17
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Гърция,която има силна опозиция в тази криза, когато още не се знаеше с каква болест се срещаме застана плътно до правителството си------Много добре се знаеше, че коронавирусът е измама.Просто в Гърция управляващите не са такава , каквато са гербаджиите.
65
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То управляващите отдавна са в будна кома
64
2
 
34
 
! Отговори
Смешница преди 3 години
Пак да се обади червената другарка... Аман от нея! Изобщо да не си мисли, че някой я иска...Очаквам и президента да се включи с някое ''велико слово'', че няколко дни не се е изявявал. Те нали се координират по другарски!
63
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, другари комунисти от ГЕРБ, после не се чудете, че ви мразят.
62
0
 
20
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Местя си го в другия крачол.
61
16
 
5
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Държавата,доколкото я име вече е на автопилот....горко ни
60
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе Нинова, бе!Когато изведе БСП от Парламента и три месеца не стъпи там нямаше ли важни неща да се решават?ИМАШЕ, НО НЕ ТИ ДРЕМЕШЕ, щото не е до това да се решават проблемите, номерът е да се правят скандили и да се говори за теб какво си велика опозиционерка.Ама свърши кьоравото, хората им се отвориха очите, че не ставаш и за *** за зеле.
59
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И мандра да оберете, и черква да гръмнете все тая - няма да ви върже. А за другарката Нинова персонално влакът замина. Сбогом, любима!!!
58
1
 
13
 
! Отговори
Баба Гицка преди 3 години
Това социолога Кольо Колев ли ти го каза ?Той ги бръщолеви такива, ама никой не го слуша.
57
3
 
13
 
! Отговори
другарке, преди 3 години
зарежи ги тези глупости, дето приказваш! Кажи нещо за хотелчето на Халкидики, алъш-вериша върви ли добре?
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ща да ги виждам тия повече. Не сме имали други такива мрънкала. Все не им е сгодно. Баси парцълете.
55
3
 
28
 
! Отговори
Офф преди 3 години
Аман бее, писна ми от тая врякаща кокошка !
54
20
 
7
 
! Отговори
Про-стата-та кърджал преди 3 години
поне да не копае дъното с това си поведение.
53
8
 
39
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Несериозно е да се твърди, че правителството се страхува от малка група неграмотни, мързеливи безделници, които по цял ден висят по кръстовища и градинки и се наливат с бира и по залез слънце се довличат пред Министерския съвет, за да крещят и да вандалстват.
52
5
 
39
 
! Отговори
Климакса не прощава преди 3 години
Тази жена тотално е изтрещяла! Как ще върне от отпуска 240 човека. Те са се пръснали по морета и планини, а тя ги кани да си прави реклама от трибуната на НС, понеже я е страх, че Партията няма да я преизбере за лидер. Никой освен БСП не дойде, даже 10-15 души от нейните я отсвириха! Хайде де, ще си развалят отпуската заради женски климактерични истерии.