Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!

Идеята за свикване на ВНС била още от 2017, обясни вицепремиерът
15 авг 2020 09:00, Петя Славова
168
 Захариева: Не бягаме от избори и служебен кабинет!
Снимка: БГНЕС

Още през 2017 г. поехме ангажимент за свикване на Велико Народно събрание, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Още по темата

"Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", коментира още тя пред Нова тв и допълни - "Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ, не бягаме от избори и служебен кабинет".

Вицепремиерът допълни, че още в предишното Народно събрание е имало дискусии по темата: "Тогава имаше сериозен дебат какво е възможно с обикновено Народно събрание и какво не. Темата за това какво още е необходимо да се направи като изменение във връзка със съдебната власт е от много години", каза още тя.

Вицепремиерът отбеляза, че премиерът Бойко Борисов й се е обадил преди да направи обръщението вчера. "Обсъждали сме го месец и половина дали е добре да се направи. Съдебната система трябва да отговаря на очакванията на хората.", подчерта тя, но допълни, че процедурата по свикване на Велико народно събрание и преди това обсъждане не е проста.

"Винаги сме показвали, че имаме смелост да го направим. Не бягаме от тази отговорност, не бягаме от избори и служебен кабинет. Винаги се водим от това да бъдем обединена нация и народ", категорично заяви Екатерина Захариева.

Според нея настоящата Конституция безспорно има своите достойнства. "Аз съм юрист, работила съм години по нея. Тя свърши своята работа. В същото време обаче, големите реформи, които обществото очаква, не могат да се случат с обикновено Народно събрание", обясни още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Българската държава се превръща в горещ театър и плацдарм на руските и американски геостратегически енергийни интереси, и Бойко Борисов и Иван Гешев носят персонална вина за това!!!Оставка!!!Агент Бен Милър!ЦРУ!!!
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По малко депутати....по малко далавери..
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коренно различни неща говорят ГЕРБ И БСП СПОРЕД ГЕРБ ВСИЧКО ЦВЕТЯ И РОЗИ НАЙ УСПЕШНИЯ КАБИНЕТ
23
15
 
11
 
! Отговори
истина преди 3 години
Искаме ВНСИскаме по малко депутатиИскаме 1 лев парламентарна премияИскаме нова конституцияБОЖКОВ НАРЕДИ НА РАДЕВ ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ.РАДЕВ ДА ИСКА САМО ВЛАСТ.
22
13
 
11
 
! Отговори
ибриka на Решетников преди 3 години
Червения коментиращ дoбитъk пак нищо не е разбрал!..... "Hикой не е над закона " се отнася за клепoухия шaпкap от президентството и призивите му за смяна на главния прокурор. Треска го тресе , че падне ли му имунитета, заедно с уличените му в престъпления и държавна измяна aверчeта , ще търка нарoветe в пандeлатa.
21
8
 
21
 
! Отговори
se преди 3 години
Приказки за наивници.Борисов и компания ООД са майстори по лъжите.Пинокио ряпа да яде спрямо тези мушмороци.Париците от Европа са им в главите. Нищо друго не ги интересува.
20
3
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
ОСТАВКА И БЯГАЙ, БЕГАЙ
19
3
 
8
 
! Отговори
Ха Цъфна преди 3 години
Любимата ми бяла птица, ама не лебед!
18
6
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Доверието в Правителството е НУЛА!!!! След ШКАФЧЕТО и записите- ВСИЧКО ЗА ГЕРБ СВЪРШИ!! Каскетов е живият пример за ХОДЕЩА КОРУПЦИЯ НА ДВА КРАКА!! И Това е Главният прокурор на България!! УДЖАС!
17
4
 
15
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Вярно е че не бягате а направо спринтирате.
16
5
 
18
 
! Отговори
Бягат!!! преди 3 години
На последните избори гласувах за НФСБ, след като се сдушиха с ГЕРБ вече надали някой ще гласува за тях..Мисля ,че тези,който гласуват за ГЕРБ са хората ,който са доволни от живота си ,но това само около милион души от цяла България!
15
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога повече бсп и тиранинът радев на власт!
14
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импийчмънт на Радев!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До -ГЛУПО_СТИ,ЗА ДА СЕ ЗАГУБЯТ МЕСЕЦИ С ОБИКНОВЕННО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО ДА СЕ РАЗПУСНЕ ЗА ИЗБОР НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, КОЕТО ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ДА НАПРАВИ СЕРИОЗНИ ПРОМЕНИ.Всичко това е наистина протакане заради политическия живот на пРЕЗИДЕНТА!
12
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е позор, съсипа България и я вкара в гражданска война!
11
9
 
25
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Като не бягате подайте оставка?!!! Вие сте безочливи и системни лъжци! От банкянския до чистачката на ГЕРБ !
10
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА и затвор за румен радев!
9
10
 
11
 
! Отговори
кукловода преди 3 години
В. Божков : "Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста"
8
3
 
10
 
! Отговори
Цайс преди 3 години
На подпорната стена решетки няма ли да слагате?
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата Тиква се превърна в диктатор от ранга на Лукашенко. Постъпка демокрацията, народното събрание, свободните медии и никога няма да позволи избори, които не са по неговия сценарий. Ново изборни закони и конституция писани от Барни Ръбъл?! То би било истински позор, но и те не го вярват. Целта е протакане до края на мандата и нови избори под контрола на шайката