Цялата страна е застрашена от суша, заплаха от воден режим

Мечтата на депутатите за пожизнен мандат била напът да се случи
245
Цялата страна е застрашена от суша, заплаха от воден режим
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опасността от голяма суша в България приближава и на следващия министър ще му е много трудно.

„Всички искат да се закачат към 52-та язовира (15 за питейно-битово ползване, още толкова за земеделски нужди), които управляваме. В Източна България от години не е валяло и има големи проблеми – поречието от язовир "Копринка" до река Тунджа е пресъхнало“, коментира министърът на околната среда Емил Димитров пред Нова тв.

Още по темата

„Друг пример – язовир "Камчия". Трябва да чакаме догодина май-юни или да вземем мерки още сега, постави риторичен въпрос екоминистърът.

Относно политическата ситуация в страната той настоя, че премиерът Бойко Борисов е отговорил на очакванията на хората да отвори темата за нова Конституция.

„Въпросът е, какво ще се направи и колко време ще продължи. През това време някой трябва да се грижи за хората", смята той.

Според него мечтата на мнозина депутати за пожизнен мандат е напът да се получи.

"Да не се окаже, че има Велико народно събрание, в което се обсъждат редица идеи и постоянно има ситуация „стигнеш до финала, почнеш от самото начало”, каза Димитров.

Според него дребните детайли, които имат нужда от промяна биха могли да бъдат променени и от обикновеното Народно събрание.

"Не ми е приятно да ми казват мутра, но и това го има в управлението", така министитър коментира сегашната политическа ситуация. Той изрази мнение и относно задължителната наборна служба: "Бил съм в казарма много малко време. Смятам, че ако вдигнеш заплата на 3000 лева, ще има много желаещи да работят. Хубаво е да се изграждат навици, но вие съгласна ли сте да ходите някъде на палатка заради патриотичния дълг?", попита Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
10
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 години
До ПРИЗИВНЕ СА САМО РОМИТЕ ЕЛА ДА ВИДИШ КАК ЕДНА СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ ПРИБЛИЖЕНА ДО ВЛАСТТА УНИЩОЖИ ИСКЪРАВ САМОКОВ ПРЕВРЪЩАЙКИ ГО В БЛАТО И ВМЕСТО КОРЕКЦИЯ НА КОРИТОТО БЯХМЕ СВИДЕТЕЛИ НА НЕЗАКОНЕН И ХИЩНИЧЕСКИ ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ.А ОТДЕЛНО САМОКОВСКИТЕ РОМИ ХВЪРЛЯТ ТОНОВЕ СМРАД И ВОНЯ ДИРЕКТНО В ИСКЪРА,РАЗРУШАВАЙКИ УМИШЛЕНО СТЕНАТА...ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МАСОВАТА СЕЧ НА ГОРИ В ОКОЛНОСТТА!НИКАКВА РЕАКЦИЯ НИТО ОТ МЕСТНАТА НИТО ОТ ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ.
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Модерно и благородно е да се разобличава корупцията. Хубаво, приватизирайте язовирите, спрете ВЕЦ-овете, оправете водопреносната мрежа и пак няма да има вода. Има региони, където напоследък почти не вали. Снежните зими отпреди години ги няма, реките са с намален дебит, пресъхват извори и ручеи. Суша е. Доброто и разумно управление на водните ресурси може да намали последиците, но не може да ги премахне напълно.
132
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
po tozi prekrasen culturen sluchai culturniat bg ministar organizirva bg culturni deinosti v muzikalnoto burgasko culturno uchiliste v culturnia muzikalen burgaski kvartal :-))))
131
3
 
0
 
! Отговори
Сатана преди 3 години
До АнонименЧемодан - Вакзал - Масква
130
7
 
4
 
! Отговори
Сатана преди 3 години
Баси глупостите. То вали всеки ден.
129
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно унищожение на страната последните 30 години, тотател крах, и въпреки всичко не се спират продължават до унищожават до последната останала капка вода, въздух, растение, вече не трябва да имигрираме, трябва да се евакуираме
128
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавайте да сечете горите, пускайте си ВЕЦ-те и чакайте дъждове да ви напълнят язовирите.
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ф.С.В.Няма да свърши работа да построиш нови язовири. Няма с какво да ги пълниш. Изтече водата.
126
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 3 години
НЕ НАПРАЗНО АРАБСКА ПРИНЦЕСА ПИТАШЕ БОРИСОВ МИНАЛАТА ГОДИНА -МОЖЕ ЛИ ДА СИ КУПИ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ В БГ!! СИГУРНО Е ПРОДАЛ НЕЩО НА НЕЯ!! АМА КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА?? МИСИРКИТЕ ИЛИ КАСКЕТОВ??
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ДОКАТО ХИЛЯДИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ СТРАДАТ ОТ ЛИПСА НА ВОДА С МЕСЕЦИ,ЧЕШМИТЕ НА САМОКОВСКИТЕ РОМИ ШУРТЯТ С ЧАСОВЕ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ И СТОТИНКА ЗА ТОВА...И КОГАТО МУ НАПРАВИШ ЗАБЕЛЕЖКА СЛЕДВАТ ОБИДИ И КЛЕТВИ.КАКТО Е ТРЪГНАЛО С ТОВА ПИЛЕЕНЕ НА ВОДА И РИЛА ЩЕ ПРЕСЪХНЕ!
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 118Бъркате сушата с недостиг на питейна вода. Сушата не означава задължително липса на питейна вода. За това служат язовирите, ако не се източват и водата не се губи по трасето заради кражби и некачествена водопреносна мрежа. Язовирите са измислени от египтяните, ако не се лъжа. Та при тях е имало суша, но са имали питейна вода.
123
0
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
След 20 г Бъдещето се очертава БЕЗ ПИТЕЙНА ВОДА в Цял Свят!! В БАНГЛАДЕШ И ИНДИЯ АФРИКА - ПОЧТИ НЯМА ПИТЕЙНА ВОДА!! БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ "КУВЕЙТ' НА ВОДАТА!! В БЕЛГИЯ 2 ЛИТРА МИНЕРАЛНА ВОДА Е 2 ЕВРО! Ние може да Бъдем Богати!! Чиста природа -чиста Вода -почти никъде по Света вече няма чиста вода!1 О забравих!! ЦАРЯТ ПРОДАДЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МИНЕРАЛНИТЕ ИЗВОРИ -НА КОКА КОЛА ЗА 30Г НАПРЕД!!
122
2
 
3
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 години
И КАКВО СЕ ОКАЗА СЛЕД СОФИЯ,ПЕРНИК,ДУПНИЦА,КЮСТЕНДИЛ,БЛАГОЕВГРАД,ЦЯЛА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ,ЦЯЛА СЕВЕРНА ГЪРЦИЯ СЕГА И ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ(ЧЕРНОМОРИЕТО)ИСКА ВОДА ОТ ВЕЛИКАТА ВОДНА ПЛАНИНА РИЛА!НЕ ПОВЕЧЕ И КАПКА НЯМА ДА ДАДЕМ НА НИКОГО...ДОКАТО СОФИЯНЦИ И САМОКОВСКИТЕ РОМИ НЕ СА ПРЕСУШИЛИ И РИЛА!
121
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията наистина става трагична. Добруджа се превръща в пустиня. напоителните системи са разграбени, а дъжд няма и няма. Същевременно КОЙ сече здраво гората... Мила родна картинка.
120
1
 
2
 
! Отговори
Аплодисменти преди 3 години
Тоест той заявява, че за проблема се знае от години и досега не е предприел никакви мерки, а ти го аплодираш?................Явно не се интересуваш много от политика, също така не си много добре запознат с проблемите в сектора. Като за начало провери откога Ревизоро е министър, после ще продължим поетапно с обясненията, за да не се претовариш, да не прегрееш един вид.
119
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе хората му искат оставката , той чак сега се сети за нова конституция след цели 11 години дерибействане!
118
0
 
0
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Септември ще бъде Май,ковид ще мутира безкрай,безводно ... ще бъде !!!!
117
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Всички ВЕЦове от язовирите трябва да се махнат -И Трябва да се построят Нови Язовири- А не заводи за капачки за БУРКАНИ И Заводи за емблемата на Фолксваген!! Един язовир не вярвам да струва повече от 20 км "магистрала" с дупки!
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като няма вода пийте уиски
115
0
 
3
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Викнете подсъдимия кмет на Несебър да напълни язовирите !