Освен свикване на ВНС, трябва да се проведе и референдум

Така българите ще изкажат своето мнение, смята Юлиан Ангелов
19 авг 2020 09:36, Ния Христова
43

 

"Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане е, че трябва да бъдат включени и други неща и трябва да бъдат променени в българската Конституция. В началото на септември ще има обобщена позиция дали ще подкрепим тези промени, по какъв начин ще стане и най-важното - с какво ще допринесат тези промени за това българската държава да е по-силна и българският народ да живее по-добре. Най-лесно е да направиш промени", каза депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

 
От ВМРО са категорични, че освен свикването на Велико народно събрание, трябва да се проведе и референдум за конкретни неща от Конституцията, които да бъдат променени.
 
"По този начин българското общество ще се включи в този дебат и ще каже своето мнение за промените в Конституцията. Ще е най-правилно да се направи със свикването на изборите, защото тогава ще участват повече хора. В интерес на държавата е хората да си кажат мнението. Не виждам логика в това първо да правиш референдум дали да има Велико народно събрание, а после и избори за такова. За всички такива проблеми, които касаят държавността и българския народ, трябва да има широк обществен дебат", добави Ангелов.
 
Депутатът подчерта, че за тях от партията е важно да се затвърди положението, че българското семейство е единствено и само от мъж и жена.
 
"Да не се допускат по никакъв начин други тълкувания и промени в българската Конституция, която да допусне да има еднополови бракове, или вижданията на някои партии, които говорят за 15-и пол. Също така държим на задължителното гласуване, образователен ценз при гласуване, включително и наборната военна служба, а българите трябва да се произнесат по тези въпроси. Ние винаги сме били за това да има диалог. Не сме казали със сигурност, че ще подкрепим Велико народно събрание и промените, които предлагат ГЕРБ", посочи още Юлиан Ангелов.
 
Депутатът от ВМРО изтъкна, че оставката на премиера Борисов е коментирана няколко пъти на коалиционни съвети между ГЕРБ и "Обединени патриоти".
 
"Не е казано, че до края на мандата трябва да е министър-председател Борисов. Той лично го е заявил няколко пъти", подчерта Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Лустрацията според мен ще е твърде закъсняла и тези, които ще лустрирате иле са пенсионери на по 80, или са в отвъдното. Лустрацията се отнася само за тези отпреди 1989г. СЕГА ВЕЧЕ СА НА ВЛАСТ ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЛУСТРИРАНИ. БКП ДА БЛАГОДАРЯТ НА КОСТОВ ЗА ЛИПСАТА НА ЛУСТРАЦИЯ.
20
1
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ВМЕСНО ДА ИДКАТЕ ЦЕНЗ, КОЕТО НИКОГА НЯМА ДА МИНЕ, ЗАЩОТО Е НЕДЕМОКРАТИЧНО, ПО - ДОБРЕ ИСКАЙТЕ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ВЪЗРАСТТА ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ПОНЕ 21 ГОДИНИ КАКТО Е САЩ.
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6. Няма да има лустрация, ще има голяма кастрация. Г-н Гешев ще си остане до края на мандата, за да преследва крадливите комунистически ***. БОЛШЕВИШКАТА ХУНТА БКП-БСП .
18
1
 
5
 
! Отговори
Мислете преди 3 години
КАЗВАТЕ, РЕФЕРЕНДУМ....1.ПО КОИ ТОЧНО ВЪПРОСИ?2. РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ3. ТОЧНО ЧРЕЗ ОБЩОНАРОДНО ДОПИТВАНЕ / МАЖОРИТАРНО/ БЕШЕ ИЗБРАН РЕЗИДЕНТЪТ, СЛЕД КАТО НАРОДЪТ МНОГО ЛЕСНО БЕШЕ ИЗЛЪГАН - ПРОСТО ТВ ПРЕДСТАВИ ЕДИН ЧОВЕК ЗА СЪВСЕМ ДРУГ ЧОВЕК.4. СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ВЪПРОСИ НЕ МОГАТ ДА СЕ РЕШАВАТ С НУЛЕВИ ПОЗНАНИЯ ПО ТЕМАТА
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 6Сложих ти (+), защото подкрепям изискването за лустрация, макар ще е доста закъсняла.Но не ми е ясно защо низвергваш такъв колоритен етнографски и психологически тип, какъвто е шопът като събирателен образ.
16
1
 
9
 
! Отговори
И ценз! преди 3 години
Да се предвиди изискване за образователен ценз, обвързано с правото на гласуване.1. Неграмотни и такива без основно образование нямат право на глас.2. Зверски санкции за онези които продават или раздават по милост дипломи без покритие.
15
5
 
5
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 3 години
ЗА НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ "СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА"--- И НЕ СМЕ ПРИЮТ ЗА МЪРЗЕЛИВЦИ, БЕЗРАБОТНИ И ЛУМ.***.НИ!ЗА "СОЦИАЛНАТА ДЕЙНОСТ" СИ ИМА ----"СОЦИАЛНИ ГРИЖИ"!!!!
14
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Гошо...***. 8. ТО, НАИСТИНА СИ ГОШО ***.
13
6
 
7
 
! Отговори
ШМАТКА преди 3 години
Като стана напечено и работата стигна до рязане на глави,изведнъж всички тикви се разработиха и взеха да дават акъл как да тръгне държава напред,че и Конституцията да променяли,моля ви се! Ами досега що са чесахте 11г бре серсеми? Или народът като си поиска държавата вие решихте, че е ваша завинаги! Няма такъв филм-подавате си оставките вкупом и всички на съд.Не искаме никакви варианти от вас за ''рестарт'' и др ваши глупости,които водят само до обогатяване и циментирането ви във властта.Вън
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Референдум имаше, и той ясно показа желанието на над 2 милиона Български граждани. Тогава всички парламентарно представени партии, вкупом почнаха подмяна на желанията на народа.Тогава политическите сили не проумяха, че трябва да се нагласят по народа, за това днес са на дъното по отношение доверие. Изхода е ВНС. С най широката по закона представителност, ти е и вид референдум, но по всеки текст за промяна в конституцията.
11
3
 
14
 
! Отговори
Жо преди 3 години
КАКЪВ РЕФЕРЕНДУМ в държава, където половината население е полуграмотно, едвам "избутало" 7-ми клас?Как хора, които не правят разлика между "натурален" и "нотариален" ще дават мнение?Как хора, които не могат да прочетат въпрос и без да го проумеят, ще дават вота си?
10
1
 
8
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Хайдеее, ново двадесет.
9
2
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Както винаги,''патреотете'' въртят ***!
8
11
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Трябва да се проведе...референдум за сваляне на Боко-Кюлчето кат...премиер,да не ни...излага,а чак след това всичко останало.
7
3
 
15
 
! Отговори
ЧАКАЙ БАБА СИ! преди 3 години
ИСКАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ И НОВ РЕД В БЪЛГАРИЯ!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди всичко,трябва да има лустрация. Защото без лустрация няма да има демокрация. И никога повече шоп на върха на изпълнителната власт.
5
10
 
14
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
ние пък чакаме да си приберете парцалите от Орлов мост и да се разкарате по родните си места
4
9
 
18
 
! Отговори
НИКАКВА ОСТАВКА! преди 3 години
ИСКАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ!СТИГА С ТАЗИ СТАРА КОМУНИСТИЧЕСКА ПРОКЛАМАЦИЯ , ПИСАНА НА КОЛЯНО ОТ БКП/ДС , ЗА ДА ИЗБЕГНАТ ЛУСТРАЦИЯТА И ДА ОГРАБЯТ ПАРИТЕ НА НАРОДА!ИСКАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ , СЪОБРАЗЕНА С ЕВРОПЕЙСКОТО БЪДЕШЕ НА БЪЛГАРИЯ!СТИГА РУСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ БЪЛВОЧИ!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
3
10
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Поредният де се има за мноо умен, а народа смята за ***. Бай тахсиджия може и да ви се хваща на простотиите, но туй що е интелигентно или гласува с краката си от 20+ години, или е по площадите
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте си.Лошо нема.