Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие"
Обновена: 23 авг 2020 13:50 | 23 авг 2020 13:50, Александър Попов
326
Корнелия Нинова с план за възраждане на бедния Северозапад
Снимка: БСП

Корнелия Нинова се срещна със симпатизанти на БСП в Козлодуй, Мизия, Оряхово, Хайредин, Борован, Бяла Слатина, Мездра, Роман, Криводол и Враца.

Тя отчете, че българският Северозапад е най-бедният - 33-ят регион в България и в целия Европейски съюз и "следователно му е необходима целенасочена помощ и политика за промяна на това положение. Ние сме го заложили като приоритет.ва заяви Корнелия Нинова днес на срещата в Козлудуй на която присъстваха и членове на партията и от Мизия, Оряхово и Хайредин.

"Решили сме какви да са мерките за социално и икономическо развитие, за да тръгне регионът напред. Първото ни конкретно предложение е "Национален фонд за сближаване между регионите". Оттам трябва да дойде ресурс за даване на тласък за здравеопазване, образование, работни места, за да имат хората условия да остават да живеят тук и да идват нови. Ключов въпрос е този за укрепването на местната икономика. Последната подобна мащабна политика по отношение на работни места и стимулиране на местната индустрия е правен в началото на 70-те години", заяви тя.

Нинова подчерта, че "днес има нови реалности, които изискват и нови мерки - инвестиции в индустриални паркове, в бизнес инфраструктура, в социални предприятия; създаване на привлекателна икономическа среда – преференции за местния бизнес по смисъла на ЗКПО и преференции от Местни данъци и такси за първите пет години от съществуването на нови фирми".

"Работим по два свързани сектора, които са подценени тук – селско стопанство и туризъм. Селско стопанство – подкрепено зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство; туризъм – подкрепа на регионални туристически продукти. Ние винаги сме ориентирани социално, с грижа за хората. Затова в този пакет специално място е отделено за хората, на младите - жилищна програма за млади квалифицирани кадри; привличане на бъдещи специалисти (ученици и студенти) чрез стипендии срещу завръщане в района, в т.ч. стипендии за студенти по технически специалности, необходими за развитието на съответните отрасли в икономиката; – стипендии за студенти, които след завършване се ангажират да работят в общинските администрации (повишаване на административниякапацитет); – стипендии за гимназисти и подпомагане на професионални училища и паралелки с оглед създаване на бъдеща квалифицирана работна ръка за предприятията.

Корнелия Нинова припомни, че в този регион се подценяват природните бедствия. 

"Знаете какъв ад преживяхме заедно с вас при наводнението в Мизия, където живее семейството ми. Наводнения, свлачища, горски пожари - това изисква специален фокус и внимание, защото 5 най-важното е човешкият живот и запазване на собствеността на хората. В заключение, без хора няма как да възродим региона. Тоест всяка политика оттук насетне трябва да е подчинена на това. Грижа за хората, за да останат и да възродят този край на България", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
12
 
! Отговори
Иоб преди 3 години
Интересно защо не е с пръдзидента? И поне един приближен на доган. Нещо не е наред
228
2
 
17
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
А така, бай Тошо стигна до зрелия социализъм ,а тази ни обещава презрял и втасал социализъм ,също като полупровоници сега ,а после и цели жици.Да върви да се топне в Дунава дано се осъзнае малко колко е смешна и жалка.
227
2
 
14
 
! Отговори
Курнелия - ликвидира преди 3 години
*** е майстор единствено само по "ликвидацията "!Квото е пипнала до днес-все е било ликвидирано!- Техноимпекс- Булгартабак- НЕК......и т. н.!Следва БСП и България!!!!Ще допуснем ли отново това?
226
2
 
13
 
! Отговори
клептоманка преди 3 години
Носят се слухове че посегнала и на парите за протестите.
225
9
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
Хайде да не ни занимавате с ***.. Тази е същата стока като Борисов - ***.
224
1
 
19
 
! Отговори
KORNIFAN преди 3 години
СЕТИХТЕ СЕ ПЛАНОВЕ ДА ПРАВИТЕ, КОГИ ОРА НЕ ОСТАНХА! СМЕШКОВЦИ!
223
1
 
7
 
! Отговори
иванов преди 3 години
До Пак дъвката-хотел?Правилно забеляза само обещават
222
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
....мащабна политика по отношение на работни места и стимулиране на местната индустрия...Другарката нещо не е в час! За каква местна индустрия говори?Мутри вън! ГЕРП а и БСП вън! Без Борисоф ама и без Нинофа!
221
1
 
12
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 3 години
Никой не може да ви даде това което аз мога да ви обещая!
220
1
 
14
 
! Отговори
Дедо преди 3 години
Колко му е да го измисли новия план. Прави ги всичките партийни функционери взимат властта и почват да присвояват дружно. Така се излиза от кризата.
219
0
 
25
 
! Отговори
машаалах преди 3 години
На физиономията и е изписано че е изпечен мошенник.Голям комунист стана, и начело на престъпната организация застана.
218
2
 
1
 
! Отговори
Арбитраж: преди 3 години
Бих искал да го кажа, ама нямам право според Конституция - ама ако имах право на индивидуална конституционна жалба - щях да подам към 1000 за нарушаване на досега съществуващата Конституция - особено в частта - Църква и Образование. Особено съм сигурен, че ще си изляза с 1 милион лева от съда заради предмета "Вероучение" и две годишни заплати. Ама то ако имаше ред и закон!!!!
217
1
 
28
 
! Отговори
ined преди 3 години
Има само едно нещо по вредно за България от правителството на Борисов - правителство на БСП и ДПС начело с другарката Корнелия.
216
0
 
5
 
! Отговори
Арбитраж: преди 3 години
P.S. Пропуснах за Интерпол: Пране на пари. Мръсно откраднати държавни пари, незаконно приобщаване и придобиване на държавна собственост, незаконно прехвърляне на държавна собственост в общинска и последващото и разпродаване на безценица!Приятен ден!
215
2
 
6
 
! Отговори
Питам преди 3 години
До Активист на БСП 230 Тука си е "диктатора " от Банкя.Защо питаш ? Трябва ли ти ?
214
2
 
3
 
! Отговори
Арбитраж: преди 3 години
Що се отнася до арбитража в Хага: да се допишат следните обвинения към Симеон 2 Сакскобурготски. - съпричастност към убийство, държавен преврат, мародерство, подтисничество, манипулация в национален мащаб, шантаж, рекет, изнудване,-съпричастност към огранизирани престъпни групи за проституция, хазарт, разграбване на национални богатстваДа продължавам ли????
213
0
 
8
 
! Отговори
До Пак дъвката-хотел преди 3 години
Обещаното не е като даденото.
212
15
 
1
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Къде е Диктаторът от Банкя???
211
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало прокуратурата. Защо онази, собственичка на кучето, обезобразило 6 г. дете, не е в ареста. Защо говори свободно по тел. с репортер на бТВ в националния ефир. Майката плаче по националния ефир, а правосъдието спи, или е на плаж. Срам.
210
0
 
21
 
! Отговори
Комунисти-крадци ! преди 3 години
Как пък всички комунисти са еднакви - Костя Копейкин източил партийната каса и си купил къща във Варна , Корнелия Нинова източила партийната каса и си купила хотел в Гърция (Халкидики) ..........