НФСБ също иска нова Конституция, подкрепя ГЕРБ за проекта

Депутатите на Симеонов също имат предложения за новия основен закон
Обновена: 25 авг 2020 13:37 | 25 авг 2020 13:37, Камелия Цветанова
148
НФСБ също иска нова Конституция, подкрепя ГЕРБ за проекта
Снимка: БГНЕС

След като ВМРО приеха предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова Конститиция, същата позиция заяви и другия коалиционен партньор на партията на Бойко Борисов - НФСБ.

"Радвам се, че бяха изключително конструктивни разговорите. Колегите заявиха, че имат волята да подкрепят нашето предложение за стартиране на процедура за ВНС и нова Конституция", каза след срещата шефката на НС Цвета Караянчева.

Още по темата

Тя допълни, че консултациите днес са само първата стъпка от разговорите.

"От тук нататък след 2 септември ще стартираме един период, в който ще бъдат разгледани всички предложения, защото всяка една парламентарна група ще има предложения. Отново уточнихме, че в нашия проект ще има съответни технически корекции. Те също са забелязали и имат някои технически забележки и ще бъдат отразени в проекта, който ще предложим за подпис на 2 септември", коментира още Цвета Караянчева.
Валентин Касабов НФСБ също посочи,че разговорите предстоят с уточняване на конкретните теми, изчистване на забележките и с предложенията, които имат.

„Още на 2 септември предполагам, че ще успеем да внесем проекта в деловодстото на НС.

Ние сме доволни, подкрепяме усилията и желанието за нова Конституция, а и част от мислещите хора в България искат да се свика Велико народно събрание“, коментира той.

Съпартиецът му Борис Ячев допълни, че целта е да се обсъдят идеите на всички и да се събере подкрепата на 160 депутати, за да се стигне до свикване на ВНС.

„Ние заявихме подкрепа на първата стъпка събирането на 120 подписа, за да влезе проекта в пленарна зала за обсъждане. Имаме уверенията от ГЕРБ, че нашите предложения ще бъдат обсъдени и ще се търси тяхното място в проекта на нова Конституция“, отбеляза той.
 
Ячев припомни, че част от предложенията на ГЕРБ са и на НФСБ. Като пример той посочи редуцирането на броя на депутатите и индивидуалната конституционна жалба.

Предвидената за днес среща с независимите депутати за днес се отлага.

„Те имат нужда от още време и срещата с тях няма да се състои днес“, обясни шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
7
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
НАРОДА ИСКА НОВА КОНСТИТУЦИЯ!НАРОДА НЕ ИСКА , КОМУНИСТИЧСКА РУСКА ПРОСТИТУЦИЯ!НАРОДА ПОУМНЯ И СИ ИСКА ПРАВАТА И СВОБОДАТА!
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 46Ти за кой гласува :))))))))))) май за Йоло Денев:))))))))))
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе някой знае ли какво ще става на 03.09!?Май същото като предните два дни- НИЩО
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафиотският им парламент не представлява гражданите на България и престъпната им нова конституция не представлява волята на българския народ.
43
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе протестъри, какво стана с оня дето гладуваше - отслабна ли!?Нещо се изгуби, то не че и Христо е в наличност ама от 20 човека ще станете 10 протестъри. Че те троловете са ви повече бе- засрамете се.
42
3
 
4
 
! Отговори
Конституция преди 3 години
Баба Яга съм,мога га напиша конституция само за 6 часа,но да е в моя полза.сега това се прави.ние обикновените хора къде сме,нима не разбирам от закони.ще ме задължава да гласуваме за тях, защото така си направили закона.ами дайте аз да направя законите, пък дали ще излезете от пранги.разсипахте живота на хората.
41
5
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ИСКАМЕ НОВА КОНСТИТУЦИЯ...А , НЕ КОМУНИСТИЧСКА И РУСКА ПРОСТИТУЦИЯ!
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП *** българите от 44 г до днес!Тези измамници не са прекъсвали управлението си,всички тези шайки в Парламента са клонинги от БКП и влизат в спорове помежду си за да поддържат измамничеството си,а простите българи скоро и ще се сбият заради тези измамници,но когато човек е дарен с простотия и Господ не може да му помогне и ще го заобикаля вечно!Българинът не може вече да се определи като народ,това е едно стадо овце навело глава над"дръвника"самоволно !Всички политици са червени бе мух'льовци
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 02.09 ще се случи същото като на 01.09- НИЩО. Едни уж недоволни ще се съберат, малко ще подскачат и като ги пекне слъцето- кои от къде е. Я се съберат 200-300 бавно мислещи същества я не:)))))))))))))Ама инак злобата голяма, че пари няма да получат:))))))))))))) ЕХхххх
38
4
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Някой да е очаквал нещо друго ? Само че на 2 септември всичко това ще се изпари яко дим !Ок! Тогава ще изпърдат Радев като черешово топче башибозук!
37
5
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Айде на бас, че ако ГЕРБ подаде оставка и Фигуранта на Черепа състави служебно правителство и после под негова егида се проведат избори, които той разбира се ще фалшифицира с помощта на Решетников, Москва и БСП и на власт дойдат БСП и ДПС, а те вземат че предложат нова Конституирания, тук всички червени *** с радост ще пишете, че се радвате и искате нова Конституция и ще ги хвалете, как наистина правят крачка към промяна и късане със статуквото. Ревът ви е, че ГЕРБ я предложи тази идея
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въй всичкото *** на черешата:))))))))))))Давай сега му е майката да заработите парички:))))))))))))))
35
3
 
3
 
! Отговори
6 преди 3 години
Някой да е очаквал нещо друго ? Само че на 2 септември всичко това ще се изпари яко дим !
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз искам всеки ден нова конституция!Подготвил съм я с готови текстови блокове във word!Който пръв се обади печели!А може и на търг да я продавам - днес всичко се продава съвест, вярване, социални грижи, здраве и.т.н. стига за да не ви отегчавам!
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така,най-пр'остите,най-некадърните,най-големите крадци ще искат нова Конституция,така ще си гарантират оставането във властта,ще дочакат европейските милиарди за да заприходят на склад из чекмеджетата си!Когато в една държава властва простотията и малоумието политиците няма да ропуснат шансът си да забогатяват неимоверно много!БКП са изключителни психолози избиха интелигенцията и оставиха генът на про'стотията да се развъжда и работи за тях и днес се надпреварват да мамят,че не са ком'унет
32
2
 
5
 
! Отговори
Бре. Туй НФСБ преди 3 години
Нали много ги плюехте добреди 7-8 години па най верните кучета ще излязат уволняват се министри за близост с ДПС Валерко твърдо против пфффф.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност искат да останат максимално дълго във властта. Другото са празни приказки и лицемерие.
30
3
 
17
 
! Отговори
леле,леле преди 3 години
Национален фронт за спасение на бойко също иска нова конституция!?Малиии па тия не зная колко уши имат на главата *** за конституция приказват!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Комунизъма се ВърнаНикога няма да гласувам ако не виждам за кой, ако ще в затвора да ме вкарат.Гласуването е отговорност,не мога да вкарам в НС подобни хора като тези,които предлагат това с гласа си.
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стане една мутренско-фашистка конституция.Мутренско-фашистката коалиция си пасна идеално.