Който и да бил министър на правосъдието сега, нямало да се справи

Дори и да си тръгне Данаил Кирилов, ефект няма да има
37
Който и да бил министър на правосъдието сега, нямало да се справи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов е знак за провала на кабинета „Борисов“ 3, смята депутатът от БСП Крум Зарков.

Още по темата

Според него ефект от оставката няма да има, защото в този кабинет се сменени 15 министри, при положение, че съставът на Министерския съвет е 19.

„Навън хората протестират за върховенство на закона, борба с корупцията и съдебна реформа – министърът на правосъдието подава оставка, вторият в този кабинет. Г-н Кирилов е жертва на това, че раболепно изпълняваше всичко, което му спуснат, колкото и налудничаво то да звучи за всеки един юрист“, коментира народният представител от левицата пред bTV.
 
Зарков уточни, че протестиращите не искат оставката на Кирилов, а на цялото правителство.

„Истината е, че който и да сложите за министър на правосъдието, в едно правителство, което не говори и не смее да погледне към съдебната реформа, с едно мнозинство, което подпечатва като с гумен печат каквито и закони да му снесат, с един ВСС, който не успява да се оттегли от раболепниченето на главния прокурор – в такава ситуация не виждам кой министър на правосъдието може да се справи“, добави социалистът.
 
Според него публичните изяви на Кирилов и отношението към него в социалните мрежи са допринесли, но не са основната причина за хвърлената оставка.

Относно проекта на ГЕРБ за нова Конституция, социалистът беше категоричен, че БСП няма да размисли и да се включи в консултациите.

„Категорично – „Не!“. Няма да легитимираме един опасен и вреден процес, заиграване с основния ни закон по абсолютно безотговорен начин, който цели печелене на политическо време“, уточни той и допълни, че в левицата няма разногласия по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
некой местен преди 3 години
се изцепи днес, че съдии и прокурори требвало да работят независимо и по съвест - *** тия закони за какво са като ще решават съдбата на хората по съвест - ква е гаранцията че съвестта им съвпада със законите
28
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
До Чоки.. 18 . Браво, Чоки, КОМУНИСТИТЕ СА ФАШИСТИ И ФАШИСТИТЕ СА КОМУНИСТИ. Неоспорим факт, историята говори : атентатори, превратаджии, убийци, крадци . Това е неоспорим ФАКТ, а това на снимката адвокатче, новоизлюпено комунисче, е абсолютно сополанче. Акъл ще ни дава, хайде де .
27
1
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
3 1Ей мъжки, не дей да бъркаш протестиращите с дъртата брантия БСП - немат общо. Що си мислиш, че недоволните хора от ОП и ГЕРБ хора искат да гледат пажове като тебе, дърти брантии и сенилни старци от БСП . Земи се освести малко######Толкова сте задръстени и не проумявате ,че с тези протести ще докарате БСП на власт. И ,тогава ще ядете хурката.
26
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Може би, по противно нещо от един *** комунист са двама тъъпи комунисти...
25
1
 
4
 
! Отговори
баце преди 3 години
Ей мъжки, не дей да бъркаш протестиращите с дъртата брантия БСП - немат общо. Що си мислиш, че недоволните хора от ОП и ГЕРБ хора искат да гледат пажове като тебе, дърти брантии и сенилни старци от БСП . Земи се освести малко.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този зализания ми е по противен даже и от Нинова.
23
2
 
4
 
! Отговори
СКОРПИОН ! преди 3 години
До ЧЕРВЕНА МАФИЯ 23 ! "От Искъро по-дълбоко нема, и от Витоша по -високо нема!" Това, на снимката,недодялано адвокатче, още с жълто на устата, седнало да ни дава акъл! Вие, комунисти, сте се провалили още от 09.09.1944г. След всички издевателства над българския народ, сте забранени със закон на 05.05.2000г.за политико-криминалното си 45 годишно управление! БКП : "Сменил вълкът козинака си, и пак си останал вълк, но с нова козина- БСП ! ". Жълтурче, днес БКП-БСП е с криминална биография ...
22
2
 
5
 
! Отговори
ЧЕРВЕНА МАФИЯ преди 3 години
СПРЕТЕ ДА ПОКАЗВАТЕ ТОЯ ТОП ***- НЕКА СИ ЗАПАЗИ ВЕЛИКИТЕ ИДЕИ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ МЕТЕЖНИЦИ И ТЕРОРИСТИ ПО УЛИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той е простт, и калинките и мисирките са прости. Затова се разбират. Калинките и мисирките знаят, че са прости и в един момент ще станат виновни за всичко. Търпят, горките простти калинки, търпят страшни унижения, подигравки, разигравания, капризи и умствени разстройства.Нека съжалим тези хора, изгубили човешкия си образ и превърнали се в клоуни, шутове, виночерпци и поемащи боят с пръчки, както през Средновековието специални хора са поемали боят с пръчки за вина на някой големец.
20
2
 
11
 
! Отговори
Историк преди 3 години
Тези червени мафиоти са абсолютни екстремисти, терористи, с една дума - фашисти !Всичко за което обвиняват другите е копие на техния антибългарски предателски манталитет.Историята за пореден път го потвърждава.За справка: виж "ФАШИЗМЪТ" на Д-р Желю Желeв
19
1
 
11
 
! Отговори
Алелее преди 3 години
Тоя е много мазен и противен
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от БСП съвсем се побъркаха.Само те ако дойдели на власт щели да се оправят нещата.Само те имали специалисти по Конституция - нали последната от 90 та година техните "специалисти" я правиха.Само те сега можели да оправят Министерството на правосъдието.Само те могат да оправят ВСИЧКО!Само им дайте Власт и гледайте!
17
3
 
17
 
! Отговори
Чоки.. преди 3 години
Ти ли,бе, комунистическо отроче акъл даваш.Дядо ти,известният преследвач на антикомунисти Кацамунски ме държа цял ден,за да ме пита,от къде познавам българин,живеещ в Западна Германия и защо ми е дал 100 марки да купя уиски и цигари от Кореком.Жалко комунистическо к.....ле.
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце че е менистер бе!Он може!
15
2
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Тоя никаквец в качеството на какъв се изказва, комунситите от бсп все по-стремглаво вървят към дъното...
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теб ли да сложим ,бе ***.
13
18
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Боко мафията яко е хвърлил пачки и е назначил още *** в последния си напън да забави оставката си за напролет...като ято скакалци са се нахвърлили из всички сайтове да бранят тиквата на толупа и му изпразниха поне половината от шкафчето...ама няма спасение...след 2 септември позорно ще клекнат пред протестиращия народ####май са те изтървали от психиатрията.
12
15
 
1
 
! Отговори
ира преди 3 години
Какво искате от човека той е бил в БСП години и като не е станал нещо ги зарязва и хуква при герб а там и министър стана каква конституция да напише освен сочиалистическа с 1 член Герб е първа политическа партия за чл. 1 и готово свършил си е работата
11
10
 
2
 
! Отговори
ира преди 3 години
Какво искате от човека той е бил в БСП години и като не е станал нещо ги зарязва и хуква при герб а там и министър стана каква конституция да напише освен сочиалистическа с 1 член Герб е първа политическа партия за чл. 1 и готово свършил си е работата
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А БСП какво предлагат? Да представят ВИЗИЯТА си по селата ли? Или работете или напуснете парламента! Мамини синчета, които слушат какво ще каже мама /***/.