БСП преброи 100 000 души на протестите, при това млади, а не лумпени

Властта на ГЕРБ сега се крепяла само на полицейските палки
138
БСП преброи 100 000 души на протестите, при това млади, а не лумпени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите от левицата не се регистрираха днес в началото на пленарното заседание, а Александър Симов се закани, че няма да го правят и за в бъдеще, защото този парламент е изчерпан и безсмислен.

"Заседание има днес благодарение на ГЕРБ и Обединените патриоти", отсече той и обвини мнозинството, че е все още на власт само благодарение на полицейските палки.

"Чух какви ли не неща, че протестът бил от лумпени, но няма да приема действията на 100 души да бъдат преписвани на целия народ. Вчера имаше 100 000 души на площада, млади от цялата страна, които казаха ясно: "Оставка". Една от причините тези хора да се съберат е заради това, че сте затворени тук и тропайки по банките си мислите, че изразявате нещо, нищо не изразявате“, обвини Симов.

Още по темата

Според него протестиращите не са лупмени.

"Слушаме как властта е готова да говори с протестиращите месеци наред, но вместо това ги нарекохте маймуни, пияници и какво ли още не. Това са думите, които ви докараха дотам, че само полицейските палки продължават да ви пазят от народната любов“, скочи социалистът.

"Този парламент е безсмислен, отървете се от тези мъки“, призова той.

Според Искрен Веселинов от Обединени патриоти БСП допуска голяма грешка, като отказва да се регистрира в заседанията на НС.

Той призова за диалог.

"Институциите трябва да си говорят, а не да воюват, защото в тази война жертва е националното единство и единството на обществото“, посочи Веселинов.

От противопоставянето не печелят парламентарните партии, а тези извън него, като това бил и един от скритите мотиви на обикалящите сградата на НС, които са заемали властови позиции.

"Не е е важно сега кой е започнал първи, а кой ще спре първи и ще тръгне по пътя на нормализацията. Протестът постепенно се превърна в политическо оръжие, в инструмент за печелене на власт и ако допуснем тази война на институциите, ще продължи и по улиците“, коментира Веселинов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП доказа за пореден път, че е заедно с престъпниците към незаконно сваляне на правителството. Да вървиш след поръчков убиец Божков-черепа и след пРезидент на чуждо разузнаване е позор.
89
0
 
18
 
! Отговори
Да бе да преди 3 години
Вервайте си :) Вие сами си съсипахте 'партията'. От алчност.
88
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От арестуваните:30 човека в Пловдив -10 с криминални досиета26 човека вчера на обяд -16 с криминални досиета126 човека снощи -66 с криминални досиетаВсе "умни и красиви", все учили на запад, все ИТ специалисти.....:))
87
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симов, много си намалил бройката. Кака *** ще ти дърпа ушите. По мое мнение бяха около милион. МИНИМУМ. Понимал ,товарищ Симов!!!!????
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех, че *** са само възрастни хора
85
2
 
28
 
! Отговори
Bad Company преди 3 години
Реално имаше около 3 000 човека. Докарани пенсионери от провинцията, организтаната група от триото и Хр.Иванов и 500 *** от агитките обилно стимулирани с пари и субстанции.
84
2
 
17
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Какво иска другаря Симов и неговата партия-да не идват на работа и да получават пари?Не ги ли е срам че заплатити им са от народа и който те заедно с кремълския послушник Радев разединяват .Но явно комунист срам няма той винаги е прав и когато греши.Таа че не пречете ако не може да помогнете.Засрамете се!
83
1
 
19
 
! Отговори
Ми преди 3 години
БСП - Бесни Страшни Пенсии.
82
1
 
18
 
! Отговори
БСП са добри преди 3 години
математици.Напр. др.Р.Гечев,койот ни накара преди време да наблягамена умножение при калкулации долар-лев.Сега наблягат на събирането-за 55-6 дни навсякъде у нас,всички излизали по всяко време на протестиможе и да са 100к.Да не забравяме ,че БСП е партия на старите,в нея младчовек(освен ако не е човек на точния човек)не може да пробие.Старост-нерадост,проблеми със зрението,без очила не става, а с очила-диоптъра расте,замъглява се образа,показват ти среден пръст,виждаш ръка.И 100к човека.
81
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо 100 хил. а не 150 хил. например. Може би там е нормата, за да оправдаят поетия срещу финансиране ангажимент.А иначе свободното поставяне на нули накрая е нова математика. Тя нулата така или иначе нищо не значи. И понеже се доближават до кръгла нула, като държавници, все на опашката ще се поставят.И Сценария който предлагат, и мотивите му, са също кръгла нула. За това бързо омръзна на реално недоволните в този му вариант.И на изборите ще са нула, народа не е глупав и усеща фалша.
80
2
 
20
 
! Отговори
Илиян Иванов преди 3 години
Да питат Канна, тя знае колко са били !Истината е че бяха около хиляда души, като половината от тях бяха репортери от медиите и цалата президенска администрация изкарана да "почива" в работно време.Другата половина е ясна - платените под-логи на провалени политици и криминалните типове.Това е истината !Другото са лъжи и манипулации !
79
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами много бяха това е истината,ако питате крадливите от герб ДПС воля патриоти в кавички ,тия хора всички са нещастници ,оставка. Мошеници
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио да се арестува веднага !
77
3
 
25
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
Все съм чувал преувеличавания, ама това е най-безсрамното и нелепо.Те вярно, че вече 100 хил. души са виждали само на картинка, но това не ги оправдава. Ако вчера имаше 100 хил. души, то на митинга на СДС на Орлов мост 1990 г. бяха един милиард.
76
1
 
23
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Не само ,че са ***,но са и вандали. Полицията не пази управляващите,а пази обществения ред и институциите. Не манипулирайте хората. Това не е народа,и никой не може да говори от името на народа. Това е част от народа,и не най добрата.
75
0
 
20
 
! Отговори
Очила преди 3 години
Не са били 100 милиарда протестиращите, обърках се.100 трилиона са.:))))
74
1
 
26
 
! Отговори
MD преди 3 години
Корнелио, що не вземете да взривите някоя църква! Ще бъде много ефектно.Или да оберете 3-4 мандри около София.
73
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП даже не може и да брои!Изкараха и докараха криминалният контингент да чупи и троши!Вместо да ходят да работят *** създавта безредици
72
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая па още не може да брои правилно тръгнала държава да управлява.
71
2
 
27
 
! Отговори
ММ преди 3 години
100 000 !? направо 1 млн *** Корни!И да, млади хора -***! Че и платени от Чери Баба от Дубай!