Депутатите няма да работят в петък, не събраха кворум

Едва 112 депутати се регистрираха
Обновена: 4 сеп 2020 10:26 | 4 сеп 2020 09:50, Камелия Цветанова
76
 Депутатите няма да работят в петък, не събраха кворум
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Едва 112 депутати се регистрираха днес и поради липса на кворум пропадна днешното заседание на парламента.
 
Бяха направени два опита за регистрация.
 
При първия бяха установени 119 народни представители, а при втория 112, а нужните за кворума са 121.
 
Депутатите от БСП бяха в пленарната зала, но не се регистрираха и след като шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че днес няма да има пленарно заседание, народните представители от левицата започнаха да скандират "Оставка".
 
БСП и ДПС отказаха да се регирстират и така пленарното заседание в петък се провали поради липса ва кворум.
 
Нигяр Джафер обясни, чу това е решение на парламнтрната група.
 
Според ГЕРБ обаче опозицията не постъпва правилно.
 
"Не е много умно да не се регистрира опозицията", коментира Валентин Николов.
 
"Днешният ден е ден на контрол, а би трябвало това да е ден на опозицията. Те явно не искат да контролират правителството", каза още Николов.
 
Според него липсата на кворум в петък е малко глупаво. "Второ, свалянето на правителството е описано в Конституцията. То не става с искане, а с вот на доверие, вот на недоверие. Даже не става с протести по принцип", изтъкна Николов.
 
Той смята, че поведението на ДПС и БСП ще накара управляващите, които смятат, че правителството работи, да се мобилизират.
 
"Да идват по-навреме на работа. Знаете, че колегите спират на другия паркинг, закъсняват", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Гошко преди 3 години
Най добре държавата да се ръководи с митинги и протести. Всеки си обявява искания, после се сбиват на площада и който набие другите, става неговото
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А заплати ще вземат ли?
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малееееее, тея всичките 240 мьрди да изчезват завинаги, не само правителството, а абсолютно всички и ЗАВИНАГИ! Мьрди с мьрди! За какво ви плащаме заплатите, бе, вие сте слуги на народа, ясно ли е!!!! Що не ходите на работа, бе??????
47
0
 
5
 
! Отговори
Hahaha преди 3 години
"Не е много умно да не се регистрира опозицията" - това е простотия въведена от депутатите на ГЕРБ. Настина не е много умно *** такива, но ние помним.
46
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам за БСП и ДПС. ДНЕС е ден за парламентарен контрол на опозицията УЖ
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нии у бригата не събрахме кворум ама пак боядисваме халето.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами това е много поучителен и полезен пример за управляващите.Следва да го прилагат и те за в бъдеще - събират кворум и който не е регистриран не му се дава трибуна, а ако се регистрира само за изказване, кворума напуска Парламента и опозицията да си говори сама.
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не взема и аз да стана един депутат?То рахат работа седиш си клюкариш,че и заплата тлъста взимаш...
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези технологии в момента не ни трябват никакви депутати.Парламентите са за музея.Ето в САЩ бай Тръмп ръководи чрез туитър.Не след дълго всички ще ръководят така през телефона и допитване до народа.Референдуми,закони всичко ще върви през телефона.Сградите ще станат музеи на политиката.
41
1
 
0
 
! Отговори
ДО аНОНИМЕН 41 преди 3 години
ПОДКРЕПЯМ, така си е, но връщането на Наркомите и Райкомете... олеле
40
0
 
6
 
! Отговори
te преди 3 години
те си станаха баш като норвежците. 4 дневна работна, както човек по-долу споменава и също като нашите норвежци с адски много привилегии, ядене, пиене и държавна пара (при норвежците са социални помощи) и който иска да се труди и плаща данъци..ама не те допринасят де.. харчат сега отново 14 дни пари и поне малко ддс ще отиде в хазната обратно..трагедия
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до НАРКОМЕ не си беше точно така,прочети какво съм написал.Гласуват всички а не политбюро и Москва.Макар,че каквото каже Москва това се случва и сега но това е друга тема.
38
0
 
6
 
! Отговори
както преди 3 години
по татова време да направят парламента. Събират се няколко пъти в годината! Заплаща им се само за дните, в които заседават! И работят на доброволни начала! Стига са получавали заплата и работили на още няколко места! Визирам Дариткова! Като толкова мислят за народа и искат властта да се откажат от високите си заплати и ги направят на една минимална пенсия! Стига има. И да си плащат пътните разходи. За това се водят народни избраници, а не народни лентяи, правещи закони само в свой интерес
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, когато им раздават пари да подменят конституцията могат да ходят да се подписват, а когато трябва да са на работа не могат да съберат 121 депутати за кворум? Ей това е "мнозинството", за работа не ги търси, само за далавери! Не че и опозиция има де...
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33Е ти вярваш в Дядо Коледа...Утопия предлагаш
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Управляващите трябва да си осигуряват кворума иначе да си подават оставката" Бойко Борисов през 2013г
34
1
 
2
 
! Отговори
НАРКОМ преди 3 години
към предложението да няма депутати, то така си беше по времето на бай Тошо, Народното събрание се събираше на сесии за да гласува решенията на Държавния съвет, в СъвеЦкия съюз е имало НАРКОМ, народен комисариат и те са решавали КОЙ да живее, КОЙ да ходи в Сибир и КОЙ директо да бъде ликвидиран, СЕГА НИ СЕ ПРЕДЛАГА ТАКАВА СИСТЕМА, даже са се самоизбрали НОВИТЕ КОМИСАРИ
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18 млн.лева хвърлени на вятъра, за какво им направиха нова зала, това е подигравка с целия български народ, защото това са парите от нашия джоб. Аз ако не отида на работа ще ме уволнят, а те не ходят и заплатата върви. Това редно ли е? Наистина нямат срама..
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога най-сетне ще започнат да им налагат глоби и да им изчисляват заплатите по присъствието. Безобразие е да не се явяват, а за това да получават по 15 хилки всеки месец! Долни, крадливи, неграмотници. За определени отсъствия, направо трябва да ги уволняват.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за какво са ни депутати изобщо?Един горе с група юристи и готово!Предлагат закон,всички,които имаме право да гласуваме го правим от телефоните и се приема или отхвърля.Това е демокрация!Цифра пари се харчат за тия кияци и нищо не работят!!!!!