Валери Симеонов: Днес е време разделно

Обединени българите са непобедими, заяви лидерът на НФСБ
7 сеп 2020 18:55, Нели Христова
98
Валери Симеонов: Днес е време разделно
Снимка: БГНЕС

"Добричката епопея е добруджанската Шипка" - това заяви в Добрич зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Той участва в честванията по повод 104 години от сраженията за освобождението на Южна Добруджа през 1916 година. Кръвопролитните тридневни боеве, в които България дава над 1000 жертви, са придобили публичност като Добричка епопея.

"Обединени българите са непобедими. Това послание е изключително важно и днес, в тия дни на разединение, на противопоставяне и на омраза. Но ние имаме великите страници от своята история само когато сме били обединени", заяви Валери Симеонов.

"В Добрич идвам винаги с чувство на признателност и преклонение, синовно преклонение, бих казал. Дядо ми се е сражавал тук. В момента разравям историята на другия ми прадядо, който, се оказва, че май също е бил тук при тези сражения, макар че през 1917 година е убит при Битоля. Той е бил в състава на Четвърти опълченски полк, който също, доколкото знам, е имал участие в Добруджанската епопея", каза Симеонов и сподели, че се чувства горд за тази велика победа на българското оръжие.

Той определи сраженията през 1916 година като Добруджанската Шипка или Втората Шипка.

"Днес е време разделно. Имало е и по-тежки времена, но мисля, че този етап ще отмине. За съжаление, не с положителна оценка в исторически аспект ще бъде този период на стихийни протести и немотивирани искания. Този период по-скоро няма да доведе до нищо", коментира ситуацията в страната днес Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Кой си ти бе че да пишеш за Левски?-:( " Демократите" както са я подкарали.Скоро И ЛЕВСКИ ЩЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ НУЧЕБНИЦИТЕ НИ! А ТЯХ др БОРИСОВ ГИ ПОДКРЕПЯ! АМИ ОСТАВКА МУТРО КОМУНИСТИЧЕСКА С КНИЖКА НА ЦК На БКП От Живково време! И ми се пишеш на "демократ" 30 г вече? Лицемер! ОСТАВКА ГЕРБЕРСКА *** ОТ ДЪРТИ КОМУНИСТИ С ПОБЕЛЕЛИ ГЛАВИ! ЧУГУНЕНИ РАЗБИРА СЕ! ОСТАВКА! ДАНО ПАДНЕТЕ НА 10 СЕПТЕМВРИ БИВШИ КОМУНИСТИЧЕСКИ! ОТ КОМУНИЗМА!ОСТАВКА др БОРИСОВ! ВЕДНАГА!
47
5
 
11
 
! Отговори
Шиши преди 3 години
Споко Валерко! Докато сте на власт ще сме приятели!
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,Българите не искат много, просто работа и достойно заплащане, а вие политиците и продалите за шепа пари ни предадохте с цел да забогатеете , кой с апартсментче, кой имот и прочие само за един мандат.Чакам с нетърпение да видя как си плащате греховете.
45
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствения " грях" на Борисов е че не е точния руски слуга!Това не могат да простят руските агенти у нас, а на Гешев " вината" е че прави проверка на " прехода" там престъпленията са на видни русофили...
44
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
44 Радев деполитизиран ли е? Това е риторичен въпрос и отговора му е НЕ! Отгоре на всичко е путинофил, руски слуга- най лошата комбинация Бкп/ путинофил!
43
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов знае, че вече искат не само оставката му, но и последващо разследване и затвор. Затова се е вкопчил във властта. В името на оцеляването си той е готов да остави след себе си изгорена земя.
42
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов не обича да се говори за пъпната връв, която го свързва с БКП. Години наред премиерът от СИК е бил част от комунистическата партия. И не само това. През 1990 г. майор Борисов отказва да остане в МВР, защото не е съгласен с деполитизацията.Тя се изразява в това кадрите на вътрешното ведомство да се откажат от членството си в комунистическата партия и да декларират, че ще работят за демократични промени. Борисов заблуждава гербаджии, че е враг на БКП. Той е напуснал МВР, защото е предпочел да остане комунист.В ново време обаче Боко Тиквата, както любовно го нарича народът
41
4
 
12
 
! Отговори
Жо преди 3 години
"ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО!"Кой е виновен за раздора- народът на България или управниците му?
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40 Колега на теб препоръчвам Балчик там е идеално за пенсионери!
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Торбичката Билла къде е?
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влерката беше прав за чалготеките - тази година на най-хубавия плаж в Китен до 23ч Вият на умрело чалга ,а после до 4 -5 сутринта техно .....Направо да ги забранят изобщо ,че скапват и малкото останали добри места по морето
37
5
 
14
 
! Отговори
стоян преди 3 години
На 10-ти в 8ч.-всички пред парламента.Отпадъци като Симеонов трябва да бъдат изметени.
36
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Най-смешното е, че Левски дори не умира заради действията си :)))
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Ако беше жив нямаше да се занимава с глупости.
34
4
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Дядо Ти и Прадядо Ти са МОНГОЛЦИ БЕ -ВАЛЕРКА!!!
33
5
 
18
 
! Отговори
оставка мошеник! преди 3 години
Трябва да сме обединени и всички да свалим Валери Винкела от власт.
32
6
 
16
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Днес е време за Революция !!!!
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малки ти остава мошеник.
30
4
 
10
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Де да беше наистина разделно, ... ама тоя маймун не ще и не ще да се раздели с краденето.
29
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какво да кажа за президента.Гласувах за този човек с желание. Но зазочарованията почнаха още в началото.Щом си отвори устата започва едно безкрайно плюене. Вече предварително знам всеки път какво ще каже. Но върха на всичко беше когато по време на карантината вместо успкоение и увереност за бъдещетоо, което всички очакват от него, започна да пророкува, как щяло да има гладни бунтове и апокалипсис. Тогава разбах, че нещо не е наред с тоя човек.И то се видя някраяя истината.