Победата на Нинова - показател, че в БСП нямало разцепление

Това заяви депутатът Александър Симов
13 сеп 2020 10:16, Петя Славова
39
Победата на Нинова - показател, че в БСП нямало разцепление
Снимка: БГНЕС

Категоричната победа на Корнелия Нинова в първите преки избори за председател на БСП показва нещо много важно за мен - разрушава един основен мит, който "придворните" медии се опитваха да насадят в съзнанието на хората, че в БСП тече някакво драматично разцепление, заяви пред БНТ Александър Симов, депутат от БСП.

С този резултат социалистите показаха две неща - първо, че прекият избор е реформа, която всички искат. И второ - резултатът показва, че в БСП няма никакви колебания, никакви различия, никакви бури. Близо 80% от членовете на партията са гласували, БСП демонстрира изключителна мобилизация във времена, когато цъфтят лидерски партии, които буквално извращават идеята за демокрация, БСП се оказа гръбнакът на българската демокрация, подчерта Александър Симов.

Още по темата

При този избор се сблъскаха две тенденции в БСП на идеологическа основа - едната казва БСП да бъде по-консенсусна партия, която трябва да търси начин да се договаря, другата линия, която социалистите потвърдиха, е още от 2016 - никаква колаборация с ГЕРБ.

"Никакво съучастие на властта на мутрите, тая престъпна шайка, която е обхванала държавата като раков тумор. Смятрам, че това е политика, която се изплаща", заяви депутатът от левицата и припомни, че няколкократно са били отправяни оферти към БСП да съучаства в тази власт.

Симов коментира и протеста, като заяви, че че той вече победи. "Дневният ред на България вече не се определя от Бойко Борисов и от неговата паяжина от придворни медии. Те са в догонващо положение и не могат да бъдат на висотата на хората, които всяка вечер над 2 месеца отново и отново излизат на площада. На площада излиза комбинация от хора, която беше невъзможна по време на прехода. Никога не съм си представял, че аз ще ходя на протест с представители на Демократична България и това е възможно", заяви той.

След 30 години преход държавата е абсолютно блокирала, тъй като на власт е буквално криминалният контингент, те овладяха абсолютно всички структури - това е ситуация, в която не само че развитие е невъзможно, невъзможно е дори да мислим за бъдеще, категоричен беше Александър Симов. Заехме правилната позиция, но не се опитваме да ги яхаме по никакъв начин, тъй като тук каузата не е партийна, партийните каузи ще се появят, когато отидем на избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 3 години
Има само здраво сцепление с всичко лошо от миналото !
29
1
 
2
 
! Отговори
Симов,осъзнай се преди 3 години
какви са тези мижави проценти?Вижте др.Ким Чен Ун какви процентивади:гласували 99,9 %,от тях за него-99,99%(останалите не са виделибюлетините или не са разбрали какво правят в секциите).И какви са тези цифри:80 900; 80 %?Не знаете ли,че 8-мицата в Азия е фатално число,в някои хотелиняма 8-ми етаж(а 7-ми,9-ти...)или стая 8? Другия път(ако има такъв,ако несе разпаднете или не ви забранят дотогава) се поправете-гласували 120%,оттях 117 ЗА, а останалите 30 % гласували за свободен космос.
28
1
 
1
 
! Отговори
Това дете на преди 3 години
социалистическата пропаганда(възприела основните методи на Гьобелс),Симов,е образец на медийната манипулация.БСП не била разделена?Малко сметки.От 80 500 членове гласуват 56%,или около 45 000 души.От тях 80% са заНинова,или около 36 000 души Те представляват 44,6 % от всички членове.Значи,Нинова печели с по-малко от половината гласове и това е велика изборнапобеда,индекс за единството на партията.Много сте единни,като ви липсвапо-голямата част,бе Симов.Сега разбирам защо не ви гледат БСТВ.
27
1
 
3
 
! Отговори
ноятс преди 3 години
80% са си 80%! С машини и без машини, чесната си е чесна!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво,*** премиер няма са стане ,но ще довърши БСП.
25
2
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
Бе Си Пи ПРИЕМА ЗА СВОЙ СИМВОЛ " МАГАРЕТО " И СЕ ДОБЛИЖАВА ДО АМЕРИКАНСКАТА Д И МО КРАЦИЯ !!!!! ОБАЧЕ , "МАГАРЕТО" Е МАСКИРАНА- " КРАВА СТРЪВНИЦА " -НА "ЧЕРВЕНА " ЛИВАДА ИЛИ ЛИВАДИ !?!?!?!?!?
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв лидер уж си избраха БСП. Др. Нинова беше в СДС а след това в БСП и открадна милиони от Техноимпекс , за което корумпето Станишев я уволни като зам. министър на икономиката. Представяте ли си да я уволни човек като Станишев какво чудо е била.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом като медиите се занимават с антибългарската партия БСП значи сме много зле и никога няма да се оправим. Чехия, Полша и Унгария забраниха комунистическите партии и тръгнаха нагоре. България и Румъния още тъгува по Живков и Чаушеско и сме на дъното.
22
3
 
13
 
! Отговори
Бсп изчезва... преди 3 години
От цялата работа съм доволен само от едно: Членската маса на БСП вече много намаля. От 1 000 000 души на 10 ноември 1989, сега е само 80 000. Това е 12-кратно намаление! За 30 години - не е лошо. А сега *** ще ги довърши.
21
1
 
16
 
! Отговори
Иван преди 3 години
На този любимото му действие е да плонжира пред Нинова, за да напомня за себе си! С такива БСП върви към залез!
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия още ли ги има ...?На избори ДПС ще имат повече гласове
19
3
 
19
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
БСП ще стане "НОРМАЛНА " партия.когато печели на парл. избори - 5-6 % (както в другите бивши соц стране ) . А "НАШАТА ПАРТИЯ " БСП ...ще бъде в опозиция ...някъде до 3 000 -ната год !
18
5
 
22
 
! Отговори
да ви е честита преди 3 години
Сашо плюнката написа статия: Поне 20 причини, за да обичам Америка. Сега може да напише: Пони 30 причини, за да обичам Путин, Решетников и кака Корни от с. Крушоница
17
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво рзацепление говорим,тя БСП е почти умряла.
16
2
 
26
 
! Отговори
абв преди 3 години
Разцепление никакво....само люспене.
15
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Победата на Нинова с над 80 процента показва ,че тези умеят да фалшифицират избори.Изводът е ,че не бива да се допуска техният човек (Радев)да организира избори,за да не се превърнем във втора Белорусия.
14
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия са за предпочитане пред мутрите на Тиквата!
13
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шумкари,смешни сте
12
4
 
30
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Този хипоф*зен недорасляк едно смислено нещо не е казал. Само общи глупости, остава да обясни само квантовата теория! Не ми се мисли ако се докопат до власт тия гладни обирджии на мандри!
11
5
 
34
 
! Отговори
А кога преди 3 години
Кога Нинова ще даде обяснение за огромното отрицателно число в партийната каса и кога ще върне надвзетата партийна субсидия като другите партии??????