Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с увреждания

Социалният министър заяви, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството
17 сеп 2020 10:12, Нели Христова
205
Сачева: Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с  хората с увреждания
Снимка: БГНЕС

"Не може да се иска върховенство на закона, а той да се нарушава непрекъснато. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна". Това заяви социалният министър Деница Сачева пред bTV. В случая от вчера с барикадиралите се в сградата на Народното събрание ставало въпрос именно за подобна политическа злоупотреба, защото майките на деца с увреждания са били с представители на Изправи се.бг.

“Виждам порочно да се злоупотребавя с тази кауза. Момчето, което беше вчера - Христо, е на 24 г. и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице. Има ред за влизане в сградата на Народното събрание за всички и Мая Манолова не може да иска специален за нея", заяви социалният министър. Целта била провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Очевидно щяло да бъдем свидетели на много провокации в следващите месеци.

"Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, каза Сачева. Тя е категорична, че не се обсъжда подаване на оставка от правителството. Обсъждали се теми като бюджет и подкрепа на хората.

"Не приемам определението за спасителен пояс за проекта на Конституция", каза Сачева. Концесията за плаж на фирмата на Марешки е била определена още в началото на годината и нямало връзка със събраните подписи.

"Не си правим тънки сметки, ако опозицията не желае да подкрепи актуализация на бюджета за повече пари за хората, това което ние трябва да свършим ще го направим и ще предложим правилните решения”, коментира социалният министър. Решението кой ще бъде следващият премиер щяло да се вземе на следващите парламентарни избори през март.

"Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност”, коментира Сачева. Разговорите й за личности не били приоритет.

Ако фактите се променят трябва ли да стоите на мнението си от преди 10 години, попита Сачева. Тя е категорична, че няма нещо от което да се срамува в изречени думи през 2013 г. и сега. И припомни, че не е била приета в “Демократична България”, а от миналата година е член на ГЕРБ.

"По мярката 60/40 бюджетът на фонда е увеличен с 1 млрд. и той ще запази почти 350 000 работни места. Разговорите за пенсиите предстоят, имаме готовност да се продължи с допълнителните 50 лв., има възможност и за преизчисляване на пенсиите”, каза Сачева.

Според нея е по-добре да се избере варианта с преизчисляване на пенсиите. Няма пари, които да се пилеят в този момент, използват се всички налични ресурси и механизми, за да имаме по-голям буфер, категорична е Сачева. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБЕ ЗАЩО МЕ ДРАЗНИТЕ С ПРОТИВНАТА МУТРА НА ТАЯ *** БЕ?ИЛИ ИСКАТЕ ДА НЕ ВЛИЗАМ ПОВЕЧЕ НИКОГА ТУК?
156
8
 
6
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Така е , като си с празна глава пълна с опорки , едно отиване до тоалетната на дете инвалид се превръща в политика !А защо не погледнахте човешки на искането, а ?
155
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе това момче ли е, мъж ли е го водят навсякъде за показ. Коя е тази майка-тя е за затвора . Има напоследък и един ненормалник с брадичка-обиколи всички възможни медии-бил ученик, казва той-и той вътре с кокошката в НС-не е добре момчето, с кокшката да идат в Курило да се лекуват
154
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и не ми се коментира последната изцепка на Мая . Тази е откачила тотално.
153
6
 
20
 
! Отговори
Факт преди 3 години
"Вчерашната блокада бе политическа злоупотреба с хората с увреждания" - абсолютно вярно!БСП се чудят от къде да си изсмучат нещо за да дестабилизират държавата! Вижда се кога един протест е спонтанен и кога е организиран със нечии нечисти цели стоящи зад него.
152
15
 
8
 
! Отговори
Препоръка преди 3 години
На Сачева - един сач в дупарата с 200 и последно сбогом...
151
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокошката е време да я приберат в Курило-при псих. Цв. Гълъбова , която не слиза от екрана на славуца пъпеша-бъдеща мин. на здравеопазването
150
9
 
22
 
! Отговори
555 преди 3 години
Горките деца с увреждания , най често са плод на майки истерички и баща алкохолици
149
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОСТАКЕСАТА ДА БЪДЕ СЪДЕНА И ЗАТВОРЕНА!
148
11
 
7
 
! Отговори
Шпигел преди 3 години
"Цацаров и Борисов нарушиха закона за да угодят на Ердоган." Или "Как българският премиер Борисов се превърна в слуга на Ердоган?"
147
15
 
21
 
! Отговори
тошко преди 3 години
Веднага оставка Сачева, на корумпираното правителство
146
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новия бушон на ГЕРБ- навсякъде я пращат по каналите да защитава гербаджийската позиция. Държи се нагло и арогантно. Никаква реална преценка за политическата обстановка в държавата, още повече за социалните настроение.Дебелокожо същество.
145
15
 
16
 
! Отговори
Плюя отгоре преди 3 години
Рядко нагла и противна твар. И за това не става този ***.
144
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая дебелена с остър безизразен поглед защо не си гледа министерството, което е едно от най-тежките и трудните, а всеки ден се изказва по медиите. Навремето такъв екземпляр беше Долорес Арсенова, която непрекъснато тичаше след царя и се възхищаваше от него с повод и без повод. Е, сетне си намери подходяща ниша за работа и сега не се оплаква от липса на средства. За Сачева, съдейки по изказванията й, се съмнявам, че ще бъде толкова пробивна и целеустремена като нея.
143
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сачева, Караянчева, Дариткова... Това са истинските лица на ГЕРБ - прости, нахални, нагли, безсрамни! Такива като тях предизвикаха масовите протести и много се лъжат, че ще им се разминат ЗАКОНОВИТЕ последствия!
142
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да закараш недъговото си дете при протестите, което не знае къде се намира е злодейство и малоумно деяние. Нямам думи, но Господ си знае работата.
141
13
 
9
 
! Отговори
Сачева е: преди 3 години
1.Мила и добра жена с нежна душа(+)2.Зловещо женище с кораво сърце (--)
140
14
 
16
 
! Отговори
дам... преди 3 години
Не знам колко и в какво е права тая нагла и злобна гробарска министърка, но много ми се иска същата да коментира и случката в Столипиново и как сиганското семейство на новородения Асан "паша" направи показна демонстрация пред цял пловдивски квартал! Много въпроси поражда тая случка госпожо уж социален министър, но едва ли ще се заемеш с тях! Хах...и как да се заемеш, то нали това са вашите дежурни избиратели на избори, трябва да се пазят и толерират, пък нас българите...кучета ни яли!
139
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калфин вдигана годините за пенсия на 65с този вирус много хора не могат да достигна и 60 годиниа комунистите са недоволни от Цачева
138
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително права е жената. *** - верно сте назад в коментарите, ама не стигат парите вземете да обслужвате сексуално дето се викаш- къде за сандвич, къде за кафе. Ако ви докарат до просешка тояга, ще съм много благодарен:)))))))))))