Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!

Премиерът има ресурс, може да удържи властта, стига да иска, посочи президентът (2002-2012 г.)
Обновена: 20 сеп 2020 19:26 | 20 сеп 2020 19:20, Красимир Ангелов
217
Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!
Снимка: БГНЕС

Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази война. Между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща! Това заяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в предаването "Неделята на Nova" по Нова телевизия.

По думите му трябва да има поне една малка възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят поне един важен въпрос. "Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата", предупреди отново Първанов.

Още по темата
Той предложи Борисов и Радев да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса.

"Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта. Което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов", припомни Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

"Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката и импийчмънт на президента Радев, то ще го направи още по-голям герой", предупреди бившият държавен глава.

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него, запита Първанов. Той бе категоричен, че никога не е търсил реванш срещу Борисов заради споровете между двамата през годините.

Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. "Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето", категоричен бе бившият държавен глава.

Първанов призова и президента Радев да има по-балансирана роля. "Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го натикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, винаги трябва да му се остави изход", допълни той.

Според президента (2002-2012 година), Радев по-скоро в момента се бори за втори мандат, отколкото да прави партия и да влиза в управлението на страната.

Първанов припомни, че за 2 мандата като президент няма нито едно служебно правителство. Бившият президент определи Тройната коалиция като относително успешна, на фона на коалициите, които я последваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за героя не е верно защото и на Първанов 3 пъти му искаха импийчмънт, но герой не стана. Първия път му се размина на косъм 2008 когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заявява, че оставката на Първанов няма да промени нищо. 2-ри опит 2009 за импиъчмънт заради отказа на Първанов да оттегли двамата посланици в САЩ и Турция-пак Борисов го спаси като оттегли оскането.И през 2010 скандал м/у Дянков и Първанов и публикуване на стенограмата от техния разговор на 1 боя разстояние само 6 гласа липсваха
25
1
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
От кога чакаме такъв умник като теб да се изкаже,ха,ха,ха !!! Глас в пустиня си !!!
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до13!Или да я подарят на deutschowcite, те поне ще дадат работа с големи заплата на хората!
23
7
 
7
 
! Отговори
е па да преди 3 години
Разруха има............в лицето на Борко Премиерчето.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВие червените ли сте истински те Българи?? Смях в залата.
21
3
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз така малко като Андро Райчев ше прорукувам,че след месец на протеста ше останат само Отходното Трио,Майките на Майчето и Попа:):):):)
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанов ти предлагаш да си гледаме и да мълчим ? Е това няма как да стане ! Ти си историк -причини за възникване на френската революция ???въпрос
19
6
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Протеста спихна:):):)Вече мно малко се вързват и на безплатната бира:):):)
18
8
 
6
 
! Отговори
Да рухва преди 3 години
Да рухва тази държава, на никой не му пука
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е синоним на Разруха - кремълска торпила в държавата !
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори беше най успешна тройната коалиция и политически и в икономически план
15
6
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Днес на протеста отново само 200 човека,че и толкова няма:):):)Можело да се радикализират и вместо домати да хвърлят по НС кИбаПчИта:):):):)
14
3
 
12
 
! Отговори
ХОТЕЛЧЕ преди 3 години
ПАРИТЕ НЕ ПРАВЯТ ЩАСТЛИВ НО УСПОКОЯВАТ -СПРАВКА УСМИВКАТА ПЪРВАНОВ
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази мутренска държава не трябва да съществува, няма смисъл да се мъчат гражданите и да живеят цял живот в бунтове, блокади и фалшиви демокрации. Закривайте я направо и постройте нова държава.
12
16
 
13
 
! Отговори
до сега единствено преди 3 години
радев се опълчи на разграбването на България и каза за корупцията в прав текст , БРАВО !! тук няма война между институциите защото има само една институция -радев а боко и правителството са нелегитимни престъпници а с престъпници НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ. сега нямаме различия между политики на управление според радев и боко просто защото политиката на боко е да краде а не да насочва държавата в добра посока !!да разговарят как да се замаже положението ли ??
11
13
 
22
 
! Отговори
Дам преди 3 години
Радев ще го запомня с това че за целият си мандат не направи нито едно позитивно и мотивиращо изявление с което да вдъхне надежда и оптимизъм на народа или поне да го обедини около някаква градивна кауза. Абсолютно всичките му изказвания още от самото начало бяха негативни и критични. Но това не е изненада. Човека бил е военен цял живот и само войни и конфликти са му в главата. Като не може да е на бойното поле сега обърна политиката на бойно поле и словесни престрелки.
10
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този проспа и двата си мандата като "президент"!Какъв ресурс има олигарха бе аланкоолу!Кьорав ли си, вече трети месец какво искат истинските българи.Ти предаваш червената идея,защото си в компанията на олигарсите в бедната ни държава.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кото каже първака казано е!
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първанов макар и бетонна глава сега се изявява като реалист !
7
5
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
ПърваКов е разобличен-слаба ракия.