Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула

Независимостта не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност
383
Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов честити Деня на Независимостта в пост в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност, написа той.

Според него и днес хората настояват за икономически и културен напредък.

„И аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Честит празник!, пише още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като покрай тебе и Цветанов загинаха маса хора ли се сети за обединиение? И партийци и непартийци се убиваха масово,цели семейства се убиваха,ЕНП е проклятието на България,трябва БСП да се връща на власт!
206
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМУНИСТИ ПРОСТИ, ДОГОДИНА ПАК ЩЕ ЯДЕТЕ БОЯ НА ИЗБОРИТЕ.
205
5
 
14
 
! Отговори
ДИСКАВЪРИ ЧЕНЪЛ преди 3 години
ЩЕ СНИМАМЕ НОВ ФИЛМ ЗА БАРБА ГАНИОС
204
9
 
4
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, чуйте какво ви се казва, фигуранта ще излети още преди да му е дошло времето...
203
12
 
5
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Аман от хора, дето вярват, че Земята е плоска. Хайде, на коментиращите тук толкова им е акъла, но на журналисти, политолози и т.н.? Коментират фотошоп (чекмеджето) и дийп фейк (***) сякаш са факт. 1-во, такива неща са ЗАБРАНЕНИ по закон (без разрешение на съда). Дори да не бяха монтаж, а те са. 2-ро, трябва разследване и наказателна отговорност за авторите. Вместо това желаното става "истина". Иначе всички сме за правов ред, нали? На думи.
202
5
 
19
 
! Отговори
AZ22 преди 3 години
***, разкарай се! Оставка!
201
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИЯ НЕЗАВИСИМА ОТ КОМУНИСТИ, РУСОФИЛИ И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ!
200
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Обединение"с крадец като теб,ни докара до там,да сме последна дупка на кавала в Европа! Ти си един самовлюбен нагъл крадец,които трябва незабавно да бъде разкаран!
199
2
 
7
 
! Отговори
Финансист преди 3 години
Премиерата Бойко Борисов може ли да подписва решенията на МС ? Защото имам такова решение от 2019 г., което е подписано не от него, от началника на канцеларията на Министерския съвет на РБ. Ако не може да се подписва, просто да си подаде оставката за трети път. След него страната ще се управлява от служебно правителство, назначено от президента г-н Румен Радев. Колкото и да им е жалко на гласувалите за партията на банкянската мутра.
198
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЗДЕЛЕНИ ОТ РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ! БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ В РУСИЯ.
197
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо да отговорят на въпросите за шкафчетата, за корупцията, защо вземат огромен заем при сериозен фискален резерв, къде ще отидат парите, защо не искат обективен контрол върху качеството на магистралите? Тогава ще говорим за единство. Иначе как да бъда единен например със съседа ром, който знам че ме краде.
196
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обединението с мутрите не е било и няма да бъде успешна формула.
195
3
 
6
 
! Отговори
Който трябва преди 3 години
"Според него и днес хората настояват за икономически и културен напредък."Ами щом СПОРЕД НЕГО е така, значи веднага трябва да подаде оставка, защото за първото уби всички шансове, а за второто няма как да помогне поради инсуфициенции.
194
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луи 14 е учил математика при Лопитал, предполагам Простата Тиква - при М. Константинов...:)
193
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП са на площада, трима овчари и малко овце, викат беееее
192
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало" ... за тва върна бежанците на ерпосран. Колкото за разделението - него винаги ще го има, ето: вие крадете, ние не.
191
3
 
13
 
! Отговори
feodalisym преди 3 години
гражданите, младите хора и протестиращи трябва да извоюват специален закон- за министър председателя, висши министри, съдии, чиновници, депутати и кметове да не могат да управляват повече от един мандат(3-4 години) или да заемат висши държавни постове за този период и тогава в пъти ще намалеят кражби на огромни средства, корупция, завизимост от мафиотски структури; срочно обществото се нуждае от премахване на всички привилегии за тези категории като охрана, пътуване, комисионни, високи заплати
190
1
 
4
 
! Отговори
Vako преди 3 години
До АнонименНе само русофилите ами америкофилите и турскофилите...
189
1
 
10
 
! Отговори
случаен преди 3 години
Нито дума за ДПС, нито за Доган и Пеевски, които унищожиха всичко независимо българско. Нито дума за "библиотекарите". Останаха само предателите...Няма икономика! Без икономика няма суверенитет, дори ограничен, няма здравеопазване, образование, наука...Няма перспектива за младите и те бягат. Без млади и грамотни, няма бъдеще за България!
188
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
ДО 213Има новини на турски и турска партия в БГ парламента .Честита неЗависимост братя българи.супер лицемерен ден