Каракачанов готов да е гарант на диалога в политическата криза

Да не се използва празника за партийна пропаганда, призовава лидерът на ВМРО
148
Каракачанов готов да е гарант на диалога в политическата криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Това заявява в свое обръщение в Деня на независимостта лидерът на ВМРО, министър на отбраната и заместник министър-председател по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов.

Още по темата

Той е категоричен, че дата не трябва да се употребява за партийна пропаганда.

Лидерът на ВМРО заявява, че няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни, ако не решим важните проблеми на България.

Ето какво написа Красимир Каракачанов в социалната мрежа Facebook:

В Деня на българската независимост, 22 септември, призовавам всички политически фигури да не използват празника за злободневни политически послания.

Призовавам и протестиращите да не употребяват подобни светли дати за партийната пропаганда.

Само преди месец на Шипка протестиращи си позволиха да ползват за пропаганда самия паметник на свободата. Тогава огромната част от искрено протестиращите хора се разграничиха от този акт.

Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието. Огромното лицемерие!  

22 септември трябва да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън. Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!

Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други – дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава.

Това са истинските проблеми, които България има днес. А не дали изборите ще са два месеца по-рано.
Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни.

Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии. Това ще гледаме в идните месеци – партизиране на идеали.  

Затова отново призовавам, нека поне на този празник – 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби.

Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Предложих го в Деня на съединението и го напомням в деня, в който честваме Независимостта.

Защото пътят към силна и независима България минава през съединение и помирение. Историята го показа – така, както го направиха всички онези политици през далечната 1908 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНЯКОЙ ОТ ВАС (КАТО ИЗКЛЮЧИМ РОМИТЕ,ЗА КОИТО ВСЕКИ ДЕН Е ПРАЗНИК)ДА УСЕТИ,ЧЕ ДНЕС ВСЪЩНОСТ БЪЛГАРИЯ СТАВА НЕЗАВИСИМА.ОСВЕН ТОВА,ЧЕ ПОЛОВИН СОФИЯ СЕ ИЗНЕСЕ В СПА ЦЕНТРОВЕТЕ НА ВЕЛИНГРАД,САНДАНСКИ И ХИСАРЯ,А ДРУГАТА ПОЛОВИНА В БОРОВЕЦ И БАНСКО И РАЗБИРА СЕ ТЪРЖЕСТВЕНАТА СМЯНА НА КАРАУЛА ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО ПРЕД 4-5 ЧОВЕКА ПУБЛИКА,А СЪЩО И ВОДОСВЕТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО,НА КОЙТО ПОЛИТИЦИТЕ БЯХА ПОВЕЧЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам какво ви е нужно на вас политиците, ама по-голямата част от народа иска да се махате веднага!!!
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО И НФСБ ИМАТ ПОДКРЕПА 2,7 % ЗАЕДНО ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС АИМАТ ПОЧТИ ПОЛОВИНАТА ВЛАСТ В СТРАНАТА.С ДРУГИ ДУМ 97-98 % ОТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ИСКАТ ЗА УПРАВЛЯВАЩИ...НЕ Е ЛИ СТРАННО ВСЕ ПАК-БЛИЗО 85-90 % ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ НЕ СА ПРЕДСТАВНИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН ВЪВ ВЛАСТТА.КОЕТО ВСЪЩНОСТ Е ПРЕДТЕКСТ ЗА СЕРИОЗНА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ДОКАТО В БЪЛГАРСКИТЕ ГРАДОВЕ И СЕЛА Е ТИХО ЗАРАДИ ПРАЗНИКА И ПОЧИВНИТЕ ДНИ,ОТ РОМСКИТЕ МАХАЛИ В ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ ЧУВАТ МААНЕТА И КЮЧЕЦИ,КОИТО КЪНТЯТ НА ФОНА НА ОПРАЗНЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ И СЕЛА.И КАКВО СЕ ОКАЗА ДОБРЕ,ЧЕ СА РОМИТЕ,ЧЕ ДА ВДИГНАТ МАЛКО ШУМ(РАЗБИРАЙ МААНЕТА И КЮЧЕЦИ)ТА ДА СЕ ПОЧУВСТВА ПРАЗНИКА.А И ВСЕ ПАК ССКОРО СЕ ВЪРНАХА ОТ ПОЧИВКА С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА И ВАУЧЕРИТЕ НА КРАСИ КАРАКАЧАНОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ.
64
5
 
7
 
! Отговори
Шенол преди 3 години
Краси си е най добре. Всеки ден по тежки софри, чевермета, печени прасенца, скъпи вина и ***. Ей това си е. Наредил си е и живота, милиони, имоти. Аш колсум.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе войвода ще експлоадира от лой и тлъстина, толкова се е оял и окрал
62
1
 
8
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Беше забавно, когато бяха протестите в Росенец, как Каракачанов се покри. Иначе вади риторика за малцинства и кражби. Силен на думи и на маса. А Джамбазки е за наборна военна служба, ама пък не бил служил. Патриоти....коренът на думата е пари
61
1
 
6
 
! Отговори
Не-Обективен преди 3 години
До ОбективноАгент "Иван" от ДС, ли? Да. Много е читав.Структура:Шесто управление на ДС, отдел 03 за Борба с подривната дейност на противника по направление религия, ционизъм.Дата на привличане/назначаване:11 май 1989 г.Дата на регистрация:16 май 1989 г.Вербуван от:ОР Новак Новев.Да обясни първо това, а после да прави обръщения към народа...
60
1
 
5
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
До 67Прав си. Качи кила, взе апартаменти и нареди родата. Читав е. Беше обещал за едни пенсии минимални от 500 лв. И заплата 1000. *** това са подробности
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма бивш доносник на ДС. Това важи и за Каракачанов. Борисов го доведе на власт, а той му забива нож в гърба.
58
1
 
5
 
! Отговори
В колуарите: преди 3 години
Боко Тиквата: Каракачанка? Ела! Имам работа за теб!Шкембе Войвода: Кажете, г-н Борисов, какво мога да направя за вас?Боко Тиквата: Така. Слушай сега внимателно. Отиваш в Борисовата Градина и намираш един хубав, добре оформен и здрав чатал. После се връщаш тук и почваш да ми крепиш макаpите? Окей?Шкембе Войвода: На Вашите услуги! Връщам се до час г-н Генерал!Ту-ту-ру ту-рууу ту-ду ту-ду ту-руду-туу *Заминава с тържествен марш*
57
1
 
5
 
! Отговори
ГАТАНКА преди 3 години
Постоянно повтарят за тези еврофондове. ОКЕЙ, хубаво. Много сте добре с еврофондовете, а без тях? Какво направихте за държавата, освен че усвоихте еврофондовете и сега всяка мутра живее в имение с по 15 G-класи, все едно са лидери на мексикански картели?Каква политика е това, да се "усвояват" средства? Това не е политика, това е чиновническа дейност. Строежа на магистрали НЕ Е заслуга на Бойко.Това трябва да го има по DEFAULT.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,.ха!Ай стига,бе!Шкембе войвода-гарант за диалог!Боже мили!
55
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
ГЕРБ и ПатрЕоти докараха до датата, в която протеста се обезсмисля, защото редовните избори били Февруари... Гарантираха си, че НЯМА да участват във властта след това. Че даже политическото им съществуване е под въпрос... ГЕРБ падат главоломно, бидейки 2-ра политическа сила на този етап (ако не и по-ниско)... а познавайки лидера им, до изборите няма да минем без повече скандали, особено предизборни. Очаквам страховити компромати срещу тоя човек.Чак ме е страх при мисълта, какво ще изкарат...
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смисълът на подобно сдобряване буквално означава да си стиснат ръцете,а образно да стиснат зъби.И във второто е истината.
53
1
 
4
 
! Отговори
Без Реваншизъм преди 3 години
Положението "Крадохме, ама ние повече няма да правим така. Не искаме да ни се търси отговорност. Нека да го дебатираме?"Аз бих отговорил: "Ами не, мерси!"
52
1
 
8
 
! Отговори
ДС преди 3 години
АГЕНТ "ИВАН" НЯМА ДУМАТА. ЛУСТРАЦИЯ
51
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Президента е от къде страната на НАРОДА!!!!ОСТАВКА(веднага) на бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов е гарант,че може да изяде 20 кифтета без ляб!
49
1
 
7
 
! Отговори
трябва да е готов преди 3 години
За закриване на вмро с неговото неуважение към желанието на народа да свали герб от власт ! Толкова глупаво си изигра картите ......в името на шкафчето.,...