Томислав Дончев: Обществото е разделено и има напрежение

Ако удовлетворим едни, ще разочароваме други, обясни вицепремиерът
23 сеп 2020 19:53, Петя Славова
56
Томислав Дончев: Обществото е разделено и има напрежение
Снимка: БГНЕС

"Обществото е разделено в момента. Напрежение има, едни българи са изправени срещу други българи. Когато удовлетворим едната група, това значи да разочароваме другата. Това е лошото на такива ситуации.", обясни  пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев. - Не знам дали едно такова експертно правителство, каквото предлага Каракачанов, ще свали напрежението.

Кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорността. Когато имаме отговорите на тези въпроси, може да седнем да обсъдим това предложение. Нямам навика да си обсъждам отношенията с партньорите в ефир. Старият копнеж за политици експерти, добре, но сам като е експертът не може да си върши работата, каза Дончев. Нещата не трябва да се превръщат в това сякаш управляваме на инат. Престоят ни в МС, ни нанася щети. Не може основната цел на едно правителство да е да оцелява. То трябва да си върши работата. Да оцелява не може да му е цел", каза още Дончев.

Той заяви, че единственото, което е искал, а не е станал, е пилот и допълни, че не говори за бивши колеги, както и, че не е ходил в апартамента на Цветан Цветанов.

Той каза, че членове, бивши симпатизанти, кметове на ГЕРБ се присъединяват към партията на Цветанов. Това е факт, но изборите не са само технологии, добави Дончев на въпрос дали ще успее Цветанов да открадне част от актива на ГЕРБ.

Подкрепата на гражданите не е само структури, тя е преди всичко доверие, идея, лица. Ако е успял да вземе част от актива на ГЕРБ дълбоко не вярвам, че ще успее да вземе част от подкрепата, каза още Дончев.

По думите му, о

Още по темата
громният пакет от ЕС за около 30 милиарда евро ще бъдат харчени от следващите правителства, той ще дойде в средата на следващата година. Това, което може да свърши правителството е колкото се може по-бързо и качествено да се разработи адекватен план към финансиране, което не е безусловно. Не е намерен точен критерий кога има върховенство на закона и кога не, добави Дончев и подчерта, че подкрепя с две ръце да се обвърже отпускането на евросредства с върховенството на закона.

Подготвяме план за инвестирането на тези европари. Мощно инвестиране в енергийна ефективност в частния, и държавния сектор. Държавата трябва да помогне на българската индустрия да бъде енергийно ефективна, инвестиции в земеделието и иновациите, коментира Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е много наблюдателен ве! Басси откритието е извадил.
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Псевдо-интелектуалец и пълен провинциалист, обслужващ мафията. ***, който говори на диалект.
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напряжението го създадоха ГЕРБ, най корумпираната и най бедната държава в ЕС,един с пачки и златни кюлчета във спалнята си , че и с пищов отгоре другите мнозинството българи на постната пица вече 10 години ГЕРБ. Оставката решава проблеми.
23
4
 
5
 
! Отговори
По видове преди 3 години
Сме се разделили. Неизбежно е. Хората и животните съжителстват, но не са част от обществото заедно, а само хората. Как искате тези крякащи изззруди са са част от нас, демократично ориентираните ГЕРБ ери.... няма как да не ги прреззирамме
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Патриотне си патриот, нев ме няем си
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този не се беше появявал няколко седмици и забравихме, че съществува. същото ще е вярно и за нещото ББ. ще бъдат забравени за дни. толкова няма субстанция в тези хора...
20
5
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Предател!
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще разочаровате други - да калинките де сте назначили ан топли службици ще останат без работа... ако изпълните справедливите искания на данъкоплатците.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измитайте се с 300 с въртеливо движение ,нещастни крадци.....
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжец- обществото е срещу вас мафиоти!!
16
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм протев БСП.И ще гласувам за ГЕРБ.Преживяхме комунизма - СТИГА ТОЛКОВА.Само ГЕРБ!
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо давате бонуси на пенсионерите с пенсии над прага на бедност и над минималната работна заплата вкл. и на пенсионерите с четирицифрени пенсии, освен че много от тях бивши калинки работят и получават и заплата и пенсия че и месечни бонуси и то по 50лв. на месец сигурно всеки месец. Нима това не е привличане на гласоподаватели с парите на данъкоплатците, много от които имат минимална работна заплата а с нея отглеждат и деца.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ се разпада ! Което не ме интересува !Интересува ме каква ще е съдбата на Борисов ? Този човек за 10 години доведе страната ни до дъното на ЕС с най-нисък стандарт на живот !Каква ще е присъдата му ? Доживот при бай Ставри ?
13
5
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Обществото е против вас,а останалата част са скъпоплатените ви чиновници,които имат интерес да гласуват за Вас...
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОМИ ИНТЕЛИГЕНТЕ МЪЖ СИ ЛИЧИ СИ НО ЗАЩО ЗА ЕДНИ ТРИДЕСЕТ СРЕБЪРНИКА СЕ ПРОДАВАШ НА ГЕРБ
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томазо вървете си с мир, стига ви толкова грухане.
10
4
 
2
 
! Отговори
я да видим преди 3 години
кое общество е разделено. от една страна са протестиращите които искат ниска корупция,законмност, работещи за НАРОДА прокуратура и съд и прекратяване на източване на бюджета. значи според тоя трябва да има част от обществото което е на противното мнение...подкрепя корупцията, прокуратурата и съда да са бухалки на властта, да няма законност и бюджета да продължава да се краде. ами нека втората част от обществото да застанат с имената и лицата си , че са за беззаконието и мафията.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме били толкова обединени около една кауза от времето на независимостта на България.
8
7
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Еее,Боку не е Бай Тошо и не може да мисли за...всички.Издават го кюлчетата и...чекмеджетата и един който е в Дубай и който са го рекитирали...законно с милиони в ущърб на бедните пенсионери и безработни българи с мижави доходи..Оставката е най...малкото,но е морален акт,който трябва да се случи веднага,без...шикалкавене.
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществото е обединено срещу герберите.