Йордан Цонев: Войната между Радев и Борисов започна междуличностно

Предупредихме, че това ще разклати държавата, обясни той
2 окт 2020 10:08, Петя Славова
40
Йордан Цонев: Войната между Радев и Борисов започна междуличностно
Снимка: БГНЕС

Политическата криза у нас коментира зам.-председателят на ПГ на движението Йордан Цонев.

"Хората на ДПС са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от ДПС", обясни той пред Нова тв.

Реакцията му бе по повод на твърденията на опоненти и протестиращи, че партията управлявала заедно с ГЕРБ.

"Кадри на ключови постове бяха изгонени, само защото са членове на ДПС. Какви глупости говорят тези хора?", пита Цонев.

Той коментира и независимостта на съдебната система. „Независимостта е важно условие за правилното й функциониране. Законодателството, което приехме, предвижда отчетност на главния прокурор на всеки 6 месеца. Първият такъв е след 10 дни", каза още Цонев.

"Приемаме препоръките на Венецианската комисия на европейските доклади, претворяваме ги в законодателство и не даваме време да видим дали механизмите са правилни. Веднага ще ви дам пример. ВСС се раздели на две. Колко време функционира той, че веднага го нападнаха? Когато говорим за реформа в съдебната система, трябва да сме наясно, че трябва време, за да видим дали тя действа", коментира депутатът.

Йордан Цонев направи коментар и по темата с политическата криза у нас."Войната между Борисов и Радев започна междуличностно. Тогава предупредихме, че това ще доведе до инстуционална война, която ще разклати държавността, ще отслаби доверието в институциите и ще доведе до политическа криза. Това е цитат от наша констатация, направен преди 3 години. Можете ли да си представите колко рано ДПС е видял потенциала на конфликта?", поясни той.    

Относно аферата "Апартаментгейт", Цонев заяви следното. "Не разсъждавам извън контекста на доказателствата. Да коментираме неща, които вършат следствия,прокуратара, съд, означава да си влязъл в детайлите, аз не съм. Откога вярваме на Цветанов? Той е известен с лъжите си. Няма нищо вярно в думите му".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
Чичо Данчо преди 3 години
чичо Данчо, вярваш ли си, аз не ти вярвамтази икономически групировка дпс пришита с бели кончета като партиядържи ли държи, като се почне от мзх се мине през така наречената независима съдебна прокуратура и тн, ама много държи и здраво държи... хайде със здраве фенди
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е виновен за всичко.Плюят Борисов, че не бил културен. Ми в случая Радев се държи много по-зле. Това, че за щяло и нещяло слага вето, това, че преди и Радев и БСП бяха "за" конституцията, а когато Борисов я предложи изведнъж се отметнаха. Това, че после Радев сам започна да измисля Конституция, на което той няма право.За документите, които покри и трябваше да се дадат на руското посолство не ми се говори.За вдигнатия юмрук и насъскване на хората един срещу друг също.
13
3
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Пич, ако кажеш за кой ще гласуваш, може да ти се повярва че не си позитанска мишка. Ама с това няма да гласувам за тоя и за оня от далеч се вижда червеното знаме да ти стърчи отзад.
12
10
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Залагам на Льотчика!!! Оня с щанга е каба !!!
11
6
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
няма никакви воина всеки си върви по пистата това са измишлъотини които гиразпространявате вие псевдополитиците и мисирките
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива нападки като на грипена без грам доказателство са елементарни и реално досега щеше да е осъден за клевети и куп други неща ако не беше с имунитет но яко злоупотребява.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим нагласите тукаЗа ГЕРБ +За БСП и ДПС -
8
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем ви вас дето само обяснявате за кой няма да гласувате и срещу кого трябва да се гласува. Аз ще гласувам за ГЕРБ.
7
3
 
6
 
! Отговори
ми така е преди 3 години
До Анонимен 1Българина влиза в политиката за далавера!Тоя шапкар се облизваше за грипените,а Бойко се подмаза с ф-16,и те така!И сега гледай циркове и простотии!А държавата кучета я яли!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, БСП и психодесните ни обясняват как ГЕРБ управлявали с ДПС и кскат оставка на Бойко. А 2013 Бойко като даде оставка, БСП и ДПС се целуваха и сложиха Пеевски за шеф на ДАНС и мисля че 11 областни управители бяха от ДПС.
5
8
 
7
 
! Отговори
Александър преди 3 години
До Анонимен 4 Как два. повече. То няма кой друг.... След Боко земята спира да се върти
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Слави така едно време Бойко го отряза и той полудя. Някой комплексар като се пробва да налазва Бойко и после изкрейзва. Голем е бате Бойко другари, колко от вас сами си говорят от нервна криза само като го видят. Да ни е жив и здрав и още поне два мандата.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от "новото нормално" ли е???
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС'то има трески за дялане, но си е типично българска партия, а не съветска като БСП.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комплексирания шап кар не можа да уреди Грипените, после му натиснаха руските агенти и той съвсем изтрещя от злоба