Манфред Вебер: Правителството на България е напреднало по много теми

Председателят на групата на ЕНП застана зад Бойко Борисов
5 окт 2020 19:41, Нели Христова
204
Манфред Вебер:  Правителството на България е напреднало по много теми
Снимка: БГНЕС

"Проведохме добър разговор с Бойко Борисов за България". Това написа в Twitter председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

"Оценката на Еврокомисията за върховенството на закона в България беше справедлива, показвайки, че има нужда от подобрения. Въпреки това правителството е напреднало по много теми, което го доближава до еврото и Шенген", написа още той.

Вебер изрази уважение към протестиращите в страната, но е на мнение, че изборите през март трябва да решат съдбата на страната.

Подкрепата от страна на ЕНП обаче не попречи на представители на различни протестни групи да организират демонстрации пред сградата на Европейския парламент, в чиято парламентарна зала тази вечер ще се състоят дебатите по резолюцията за върховенството на закона и основните права в България.

Протестираща представители на "Да, България", начело с партийния лидер Христо Иванов, изразиха недоволството си в Брюксел още в обедните часове. Пред сградата на парламента там бе е и евродепутатът Радан Кънев, който съобщи в официалния си профил в социалната мрежа, че ръководството на групата на ЕНП не му е дало право на изказване в днешния дебат.

"Намирам това за дълбоко погрешно, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава. На днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, ще направя последен опит да убедя ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци", написа Кънев, който уточни, че ще се възползва от правото си на писмено изказване в подкрепа на протестите с искане за оставка на правителството.

Очаква се пред сградата на Европарламента де се присъединят и други организатори на протестите в България - "Отровното трио". Има информация, че по-късно ще се съберат и подкрепящи протестите български граждани от Белгия и Нидерландия.

Дебатът в Европарламента днес ще започне около 20 часа българско време, като ще могат да се изказват само предварително определените от своите парламентарни групи депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
6
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
До ТонкатаМНО СИ НАПАДАТЕЛЕН ГЕРБАЖИЗКИ БАРУТЛЯК !
68
8
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
То не,че не се знаеше де:):):)Директен шут в зъбите на Бойкикев,Дайнов,Йончева,Кънев,Фигуранта,Нинова,Манолова,Черепи,Лупита и други подобни:):):)Учиндолския е хитрец,знаеше какво ше се случи и за това се крие в храстите:):):)
67
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Брюкселските чиновници какво друго да кажат? Че Бойко Борисов е престъпник и заслужава затвор под строг режим? Не вярвам това да стане приживе. Може като при Сталин след като умре да кажат нещо, но е малко вероятно.
66
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Брюксел да не пасат трева,че да вярват на ***.
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам една по-проста тиква от тея на снимката в градината. Пазя я за Хелоуин.
64
7
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До българинКъде са тези снимки, в мечтите ти?! Как не ви е срам да се занимавате с толкова долнопробни клюки по адрес на премиера на България? Ето какви хора създаде политиката на БСП...негодни от всякъде...
63
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕНП не е Европа, а узурпатора на Европа, но хората се събуждат и ще свлят тиранията на мутрите, немски или български без значение.
62
4
 
7
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
АСФАЛТИРАИТЕ БОРИСОФ НА РАЗКЛОНА ЗА БАНКЯ !НЕШТАСНИ ВАСТАНИЦИ.....БИБИКЯН КЛОШАРА АЖИГЕНОФ ПЕДУЛЯ И ОНЯ ФРИКИ ПРОФЕ !
61
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навличайте Жълти жилетки постепенно хората по всички държави ще облекат жълти жилетки и в Германия има много протестиращи против ЕНП. Постепенно малката вълна от Жълти жилетки ще стане Цунами.
60
9
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Борисов4 coming soon:):):)
59
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко му не та та отидоха в Брюксел да клепат правителството но им показаха среден пръст.Сега остава да се оплачат на арменския поп.Тулупа Бабаджан ще им съдейства.
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащаме си вноските редовно в ЕС, за да има по 20 хилки еврака на месец заплатка Веберчо. Напредък има и папкане има, щом като има *** да плащат.
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, излез и кажи от къде е папироса и златистия зид в чекмеджето ти!А колко още си си наврял отзад в дебелия шкаф?Мутро?!
56
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Вебер го гледах на баварския Фашинг Карнавал през февруари, още я нямаше короната, пълен баварски ***, значи все едно близнак на тиквата. Краставите магарета....
55
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тия двете " нанорчета" Че се подържат във властта е ясно! -:) Само човека дето не знае Нищо за борчето бивше д-р Борисов! И купоните му от години в сараите му! Ами точно при такъв " купон" се пръкнаха тези снимки! Евала на девойката че го е снимала! ОСТАВКА МУТРИ И МУТРО ВЕДНАГА!!
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само пишете тъпотии и изпадате в транс. Някой ще отговори ли, ако се махне Борисов, кой ще идва на власт? Какви са алтернативите? Срам ли ви е да си кажете кои искате да качите във власта?
53
3
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 31Точно защото там познават Бойко добре, затова и могат да кажат какво мислщт за него!А това там наистина е откачена работа-тези протестанти нямат срам от Бога, да не говорим за хората.Мислят, че Европа патки пасат и се опитват да се налагат и там чрез нахалство към прогрес.Затова им плащат с наши пари-да ходят там и да ни чернят! Да се спрат всички субсидии на участниците в тези безобразия! По-нагли и мръсни хора едва ли има по света! Нищо няма значение за тях по пътя към властта
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Дневник може да се гледа, има и превод.
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаме напредък, стрижеме взаимно офцете, а те блеят и ни избират (ако не фалшифицираме изборите де).
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия от 15 години инвестира в създаването на така наречените десни и патриотични партии в страните от ЕС.