Премиерът: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай

"Това е поредното международно признание за нашата фискална политика"
10 окт 2020 11:28, Елка Василева
593
Премиерът: Оценката на Moody’s ни задължава да довършим работата си докрай
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов посочи, че повишаването на рейтинга на България от Moody’s е поредното международно признание за фискалната ни политика. Това написа той в пост във Facebook.

„Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи.

Още по темата

Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление.

За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията.

Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса“, оцени Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
472
2
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ 523 Прав си.Аз съм свидетел на това тук в САЩ.Само бих добавил-Мудис(както ги наричате), не са синоним на САЩ, или на Обама(днес Байден,Херис соц.первържан парти)-пълна разруха за САЩ за 8год., да не говоря за полуграмонният бивш алкохолик Буш, други 8 год. След 50г. за първи път имаме шанс(и няма да го изпуснем) да имаме правилният човек за Президент на САЩ и опора за останалият свят.Жалката днес Европа е смехотворен project на САЩ, смешна и неадекватна в решенията си.
471
11
 
10
 
! Отговори
Протестно задкулисие преди 3 години
Скъпи протестъри, изборите ще са през Април и ние пак ще гласуваме за Бойко! Каква е вашата оферта за гласуване - Минейков? Бабуин? Хадзигеюв? Мая Обща Кремльовская?Предложете нещо конкретно, бе - каква е тази конспирация, за кого всъщност работите!Шефа Божков очевидно не може да се върне за да ви стане премиер!
470
7
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
До колкото си спомням два дни преди да фалират Леман Брадърс и Беарн Стърнс, Мудис им бе дала доста висок рейтинг.
469
7
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Анонимен 506 Съгласен съм с тебе - българският гласоподавател няма за кого да гласува.Бих добавил - БГ гласоподавател НЕ Е ИМАЛ за кого да гласува от 1944г.България и Русия(СССР), са единствените 2 държави в които НЯМА ПРОМЕНИ след 1989г.Аз лично(взех си семейството) и напуснах тази територия точно заради това.Това беше най-доброто решение, което някога направих в моя живот.Дадох бъдеще на децата си, което те не можеха да направят.Водя в БГ няколко пъти - не искат да чуят повече.Успех!
468
8
 
11
 
! Отговори
Мандраджиите преди 3 години
Винаги когато страната тръгне на добре и се види с пари, комунистите се надървят да вземат властта и да опукат всичко, кат партизанин мандра. После пак почваме от първи клас! Тази мотика няма да я настъпим пак! Не е прав Иво Христов, че сме 80% деби.. и могат да ни излъжат да гласуваме пак за неговата партия!
467
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕНП е фашистка организация и партия, В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ, ако не вярвате, разровете се и ще разберете,това са наистина наследници на нацима и фашизма и техните организации,фирми,банки и т.н.!
466
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра оценка ,няма що.Да хвърляш на бедния пенсинер трохи,като на кучеи да вдигаш заплати и пенсии с по 5-6 процента на година.Смешници.Но голямото дърво ни чака защото ще стане още по зле,помнете.
465
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се чувствай длъжен на ***, вожде. Отивай си, стига си работил, не те заслужаваме. ОСТАВКА.
464
8
 
6
 
! Отговори
до к.502 преди 3 години
Значи според теб "резолюцията"на ЕП е ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО". Отвори който и да било англо-български речник и ще прочетеш: RESOLUTION - РЕШЕНИЕ, РЕЗОЛЮЦИЯ. Т.е. РЕШЕНИЕТО на ЕП, което се гласува от 740 евродепутати, за теб е нищо! Браво бе, ти да не си случайно оная с поцинкованите кофи? Тя се изказа така преди 2 дни!
463
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че ГЕРБ,няма да загубят властта.Работят за САЩ и са агенти на САЩ.
462
6
 
12
 
! Отговори
Американ преди 3 години
Тоя се е впил в "народната снага" като кърлеж!
461
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера след онзи ден а и на самия 08.10.2020 нямаше много въодушевени коментари в изданието на прокопи,само него от психодяснат преса чета,по-скоро минорно настроение,усетиха се какъв си го сложиха.Цяла седмица преди 08/10 пускаха пропагандни паскивили ПРО СКОПИЕ,как ние сме виновни за всичко че не уважаваме коминтерновската версия на българската/т.н. македонска история!НОВИТЕ КОМИНТЕРНОВЦИ и старите ДС доносници като Коритаров-македонист либерал=демократ!Няма и снимки от протеститеСрам ги е
460
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ЩЕ ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ КОГАТО ВИ ЦЪФНАТ Н А Л Ъ М И Т Е
459
8
 
7
 
! Отговори
@ к.507 преди 3 години
Премиерът имаше алтернатива. Трябваше да подаде оставка на кабинета и да прехвърли на служебното правителство то да изкара късната есен и зимата и всичко да се решава на изборите през март, където бай Мишо Професора има думата при броенето. ББ постъпи като бай ***, който ще отнесе теглото през зимата, ще понесе негативите, ще похарчи парите и накрая ГЕРБ ще загуби изборите. Целта и на опозицията, и на БеСеПе беше ББ да си довърши мандата и да се о-а-ка.
458
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За заразените не е виновно правителството.За брой заразени се разправяйте с мангъровците и Радев.Радев даде тон за песен на Шипка за отричане на вируса.Още на 3 март Радев каза на Шипка за Ковид19, че е вируса на страха и вируса на предателството.След това се юрна да прави контра пунктове чрез Мангъров и да пречат на правителсдтвото за справяне с пандемията.Ако някой не спазва мерките-това е защото е ***.Тези хора са лесно податливи на манипулация и вярват в конспирации.Психиката е слаба.
457
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** и нагълЕто за това никога няма да гласувам за комунисти , защото лицемерието им е безкрайно , а може би в категорията - по ниско от ........ ще сложите и една от гордостите на българския народ - великата оперна певица Райна Кабаиванска , която разбира се не е съгласна с поведението на президента . Не ми давайте за пример дървени философи , които говорят много , а ми дайте за пример хора , които говорят малко , но работят много . Думите служат за прикриване на делата .
456
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка такава новина довежда до делириум психодесните от софийската градска ЛЕВИЦА и присъдружните им начело с БКП ОФ-товски партии!!!Ще си платят за това което надробиха в ЕП,само нека почнат предизборните дискусии!!НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ТО НАЙ=ВЕЧЕ ПАК ОТ БКП,нямат празно уро..дите.ДПС се въздаржали по техни си някакви съображения,Радан пък иска просто дебат в ЕП ама БКП много настоявали за Резолюция!Иначе са патриоти,с гей браковете напред и автономия на пиринско.
455
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът много се натяга да остане на власт,но не си прави сметка, че през ноември като започнат мъглите и студовете и ако се натръшкат дневно по 600-700 новозаразени от грип//КВ-19,лекарите ще вдигнат ръце, а ББ ще си скубе косите и ще се ядосва,че не е подал навреме оставка.Сега се хвали с оценката на Moody's, но предприятията до края на март ще си изясняват производствената програма,ще се работи с непълно натоварване. Ако от ЕС намалят размера на помощта заради разкрити шмекерии става тежко.
454
1
 
3
 
! Отговори
до 505 преди 3 години
Аз пишех конкретно на Шефа. Ви за шефа ли се взехте, че ми правите диалог?Шефа е потребител написал по- рано тук в коментарите постове.Нямам време да правя пресконференция и да отговорям на взеки.Интересна е темата... но в момента нямам време да пиша. За езиците ще питате езиковедите.Всяка жаба да си знае гьола.МАКЕДОНСКО МАЛЦИНСТВО НЯМА В БЪЛГАРИЯ.НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДИАЛЕКТ ДА Е ЕЗИК.НЯМА КАК ДА НИ ОТКРАДНАТ ИСТОРИЯТА.ПРЕДАТЕЛИТЕ ЩЕ Г.НИЯТ В А.ДА.Лека вечер!
453
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския гласоподавател няма алтернатива.Просто няма за кой да се гласува.Няма излизане от това блато.