МС предлага Зорница Русинова за председател на Икономическия и социален съвет

Народното събрание трябва да подкрепи избора й
14 окт 2020 15:03, Красимир Ангелов
5
МС предлага Зорница Русинова за председател на Икономическия и социален съвет
Снимка: БГНЕС

Правителството взе решение да предложи на Народното събрание да избере Зорница Русинова за председател на Икономическия и социален съвет. Съгласно законодателството мандатът на консултативния орган, председателя и членовете му, е 4- годишен.

Зорница Русинова бе министър на труда и социалната политика в периода май 2016 г. - януари 2017 г. Като заместник-министър на труда и социалната политика е отговаряла за политиките на пазара на труда, социалното включване, европейските въпроси и международното сътрудничество, вкл. в областта на труда и социалната политика, както и за управлението на европейските фондове. Координирала е дейността на Агенцията по заетостта, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията за контрол на качеството на социалните услуги и е ръководила управляващия орган на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, се чете в мотивите на правителството.

Икономически и социален съвет е консултативен орган, изразяващ волята на структурите на гражданското общество по икономическото и социалното развитие.

Сред основните му цели е да осигури участието на широк кръг представители на гражданското общество в обществения и икономическия живот, като утвърждава принципите на правовата демократична и социална държава.


5
Още от Политика
Жертвите на пътя до 2030 година - наполовина, сочи приета стратегия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 2 седмици
Кокошарника на герП с ново попълнение .
4
2
 
6
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 2 седмици
Поздравявам Министерския съвет на Република България, Зорница Русинова и Икономическия и социален съвет с известната руска песен "Калинка моя!"

Калинка, калинка, калинка моя В саду ягода малинка, малинка моя Калинка, калинка, калинка мояпВ саду ягода малинка, малинка…
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поредната караянчевка.
2
2
 
11
 
! Отговори
бацо преди 2 седмици
Аууу, поредната калина с богат опит, дето трябва се уреди некъде
1
2
 
6
 
! Отговори
бацо преди 2 седмици
Аууу, поредната калина с богат опит, дето трябва се уреди некъде