Защо шестима депутати напуснаха БСП?

Говори Красимир Янков
14 окт 2020 23:00, Нели Христова
40

Шестима депутати напуснаха групата на БСП. Красимир Янков, Валери Жаблянов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов. А днес те предложиха данъчна преференция на работещите, които получават доходи от минимална работна заплата.

"Ако ръководството на БСП продължава по този начин, явно ще има необходимост от прогресивна лява партия. Това ще го кажат хората, които ще възложат създаването на един такъв политически проект. В момента сме се концентрирали върху това да предложим промени в законите, които са са отражение на това, което искат хората", каза независимият депутат Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител припомни, че вече имаше предложение, което е свързано с Изборния кодекс.

"Нали всички подкрепят желанието за мажоритарен избор. Ето, ние сме направили предложение. Партиите да предложат листите от своите членове, но да отпадне бонусът за водача. Да няма 7-процентна бариера. И хората, които гласуват за съответната листа, да решат кой да ги представлява в парламента", коментира още Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че всички депутати, напуснали БСП, заедно предлагат изменението в Изборния кодекс.

"Това предложение, което внесохме, е правено и преди, но беше отхвърлено от кабинета "Борисов 2". Предложението е за тези, които са работещи на минимална работна заплата, на годишна база до дохода на тези минимални работни заплати да могат да възстановяват предварително взетия данък - тези 10%", подчерта независимият депутат.

По думите му това е прогресивна лява политика.

"Ние напуснахме заради несъгласието си с водената политика. Аз се опитах да променя партията. С колегите излизаме на гола поляна, за да браним идеите си", категоричен е Янков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Бай Танас на кюшето преди 3 години
И тия, като ония отцепници от ГЕРБ, дето отиват при Цветанов са си повервали. Дават ли си сметка, че са такива именно, заради тези, от които се цепят. Ама, докоснали, макар за кратко, кацата с меда, си въобразеват нещо дето няма как да станат. Който ме разбрал, разбрал...
29
2
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До 11Системата ги избира такива, бачо ле! Ние избираме измежду тези,които ни се предлагат да изберем, а тях ги определя системата и цялата корупция около нея..Дори и някой свестен да се промъкне, акулите там бързо го изхрускват преди още да си е отворил устата-във властта доминират посредствени политици, които няма да допуснат талант в редиците си!Бойко е интересен случай на оцеляване на нормален човек във вълче стадо - може би той затова се прави на много ***, но вълците вече го надушиха
28
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен 19Прав си само дотолкова доколкото с политика се занимават главно хора, които са се интересували и занимавали с политика и преди - кучето не пуска лесно кокала, а и са навътре с подводните камъни там...За всичко друго не си прав!...Социалистическия лагер се разпадна и това е окончателно!Това са новите реалности, елиминирали всички предишни договори и споразумения...Друг е въпросът, че страните от екс-соц. лагера имаме много подобни проблеми и е по-лесно да общуваме помежду си
27
3
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Защото Ниновица и нейното обкръжение, направиха от БСП тоталитарна партия - хептен като ГЕРБ. Квото каже еврейката - антуража и останалите изпълняват. Мерси, ама да си командва въздуха тази.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо шестима депутати напуснаха БСП? Защото някой им е дал повече пари.
25
2
 
9
 
! Отговори
Защото са мишоци! преди 3 години
А те първи напускат потъващият кораб! БСП потъва, не го ли разбират, Станишев ги натресе в айсберга- ДПС, с мазната си целувка с Местан!? Кой ще им повярва вече?
24
0
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Не системата, ние ги избираме, такива! Системата е огледало за гражданите! И от шаха може да се направи игра на комар! Тия политици са излъчени и са огледално отражение на средния избирател: шуробаджанаци, рушветчии и т.н. и т. Материала е такъв! Накратко промяната ще настъпи с промяната на критична маса граждани-ИЗБИРАТЕЛИ!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БСП е мафияНикой няма да увлекат. Баламите в БСП отдавна сършиха, а *** са в ГЕРБ. Така ще си останат на голата поляна.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно защо са напуснали - задават се избори, нови партийки се правят, а пък бсп си знаят, че вече никой не ги смята за фактор, съответно за да имат шанс естествено и те ще направят нова партийка, с която да привлекат обратно несигурните си избиратели. Ама така и не се научиха, че със стари... нов бардак не се прави.
21
4
 
9
 
! Отговори
БСП е мафия преди 3 години
БСП е организирана престъпна група, начело с башприватизаторката, лъжкиня и крадла крушовската . Тези щестимата се освестиха овреме, но не знам дали ще им се получи, там мафията, задкулисието и врътките на *** са много и са силни. Не се жалят сили и средства, за да се вербуват хора и да им се обещават постове. Дано тези шестимата да увлекат още хора около себе си. Стискам им палци!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23Ей това е истината!Браво за коментара.
19
4
 
5
 
! Отговори
Серафим преди 3 години
БСП ОТДАВНА Е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, А К. НИНОВА - КАПИТАЛИСТ, СОБСТВЕНИК НА "ТЕХНОИМПЕКС"ИСТИНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ ГИ ГОНЯТ МЕТОДИЧНО. ТРЯБВА НОВА, ИСТИНСКА СОЦПАРТИЯ.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И БСП и ГЕРБ са БКП колкото и да се правят на демократи.Не са слизали от власт комунистите без значение как се казват партиите им днес,управляват ни същите от преди 1989г.А това не е само в БГ,това е във всички бивши соц страни.Ето Келнер(техния Пеевски) купува телевизии.С какви капитали?Всичко се диктува от Москва не се заблуждавайте.Колкото и да искат соц страните да се откъснат,не се получава.Подписано е след войната и Сталин още ръководи тук и където е стъпил в източна Европа.Феодализъм!
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези напусналите са купени от Герб.да пречат на БсП
16
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Тези хора не могат да разберат, че от тях политици не става! Най-важните за тях са технически и административ проблеми, не и ПОЛИТИЧЕСКИТЕ! Как може да се ГОРДЕЯТ, че са въвели отново вече отхвърлено веднъж предложение-тогава нито са рабрали защо то е било отхвърлено, явно, нито са се опитали да убедят другите в правотата си и сега копат ли, копат отново!С нахалство към прогрес!Докъде ще стигнем ако все се занимаваме с подобни ***?Някои не искат да разберат, че политиката не е тяхното място
15
0
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
може би защото все са приятели на маджо?
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До глупостиПрез СОЦА не работеха, не че съм работил тогава, но родителите ми са :) Не знам как са ги употребявали капиталистически, като работиха по 8 часа, отпуските са си отпуски даже ни пращаха нас децата по планинсите курорти на екскурзия безплатно :) Разбира се съм съгласен че партийната върхушка се е облаготелствала, но сега не е ли същото, каква е разликата :))
13
0
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
какво точно означава "прогресивна лява партия"? старият ми мозък му е трудно да ги разбира подобни словосъчетания - тия социалисти ли са, комунисти ли са, ленинисти ли са, сталинисти ли са, маоисти ли са или са просто прогресивисти??
12
3
 
11
 
! Отговори
глупости преди 3 години
Предложението им е безплодно и няма икономически смисъл.Данъците трябва да са малки и да се плащат от всички. Данъка действа възпитателно и сплотява народа. Всеки милее за общото, защото е било платено то него чрез данъка.Социализма като идея е една грабителска политика при която работниците работят по капиталистически, но има една "надстройка" която прибира благата и ги разпределя на принципа на Гарвана и лястовицата. Ние този филм сме го гледали и вече не ни е интересно.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелия им тегли шута и те искат да направят нещо болезнено за нея - напускайки, лишават БСП от тежест в парламента. Правят единственото, което е във възможностите им, да ужилят Нинова. Разбира се, ще говорят за принципи, за несъгласие с политики, за недемократичните процедури в БСП, но истината е че са лично засегнати и отмъщатав с каквото им е по силите.