БСП даде заявка за властта, готви се сериозно за изборите

Избран бе и Национален предизборен щаб на партията
18 окт 2020 14:33, Александър Попов
356
БСП даде заявка за властта, готви се сериозно за изборите
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП днес прие правилник за своята работа. Новото в работата на съвета е, че ще може да заседава вече онлайн. Висшият орган на партията минава на ново ниво в своята работа и ще отговаря на съвременните реалности. В обща мрежа ще бъдат обхванати областни, общински структури, кметове и общински съветници на партията.

Избран бе и Национален предизборен щаб на партията, който се оглавява от Георги Свиленски. Негови заместници ще бъдат Вяра Емилова, Атанас Зафиров и Стоян Мирчев. Щабът започва своята работа още следващата седмица.

НС на БСП избра председателите на Съветите и Комисиите към НС.

Ето и избраните председатели на комисиите и съветите:

Янаки Стоилов - Комисия по идейно и програмно развитие;
Анна Янева - Комисия по партийна дейност;
Веселин Пенчев - Съвет по вътрешните работи;
Евгени Кирилов - Съвет по външните работи;
Таско Ерменков - Съвет по енергетика;
Свилен Атанасов - Съвет по земеделие, храни и гори;
Димитър Данчев - Съвет по икономика;
Светлана Шаренкова - Съвет по култура и медии;
Иван Ченчев - Съвет по младежта и спорта;
Милко Багдасаров - Съвет по образованието и науката;
Атанас Костадинов - Съвет по околната среда и водите;
Атанас Зафиров - Съвет по отбраната;
Крум Зарков - Съвет по правосъдието;
Владимир Георгиев -  Съвет по регионалното развитие и благоустройството;
Георги Свиленски - Съвет по транспорта, информационните технологии и съобщенията;
Георги Гьоков и Емилия Масларова - съпредседатели на Съвета по труда и социалната политика;
Емил Хумчев - Съвет по туризма
Георги Йорданов - Съвет по здравеопазване
Орлин Ваташки - Съвет по финансите

Висшият орган на партията възложи на съветите да изготвят платформата на БСП за предстоящите парламентарни избори, като се базират на „Визия за България”

След взетите днес решения БСП реално влиза в предизборна кампания и дава ясна заявка пред обществото, че е готова да поеме управлението на България.

На проведеното днес заседание на Националния съвет на БСП лидерът Корнелия Нинова предложи организационна реформа в партията, която цели повече демократизация и децентрализация на партията.

Новият мандат на Областните съвети на партията ще стартира с по-голямо представителство на общинските структури в работата на съветите.

Представителството в тях ще бъде 1 социалист на 300 члена, а досега беше на 400 члена. До 18 ноември трябва да се структурират новите Областни съвети и да бъдат избрани техните ръководства.

Нинова продължава линията, поета от нея още от конгреса на партията, на който 1 делегат представляваше 100 члена на партията.

Повишаване ролята на членовете на партията при вземане на решенията е основна цел на Корнелия Нинова, която тя следва още с въвеждането на прекия избор за председател.

В новата структура на партията тя прехвърля партийните координатори от Позитано в структурите по места, като ще назначи общо 31 координатори във всеки многомандатен избирателен район на място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
2
 
9
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Не пише за кои избори се готвят - предсрочни или редовни.
269
8
 
2
 
! Отговори
еййй преди 3 години
чакам с нетърпение деня, в който НС ще гръмне !
268
2
 
27
 
! Отговори
СС преди 3 години
Тези са един файтон хора, готвели се за властта?! Смях в залата...закривай!
267
18
 
1
 
! Отговори
Още един съвет преди 3 години
До Един съвет: За зелника: Защо да търсим на кого да дадем зелника? Ето ги гербаджиите с Бойко начело. Вече са се шлифовали в рушветчийството и рекета на бизнеса. Да избираме все тях та да ни докарат до нивото на Албания, така ли?
266
2
 
25
 
! Отговори
Начи преди 3 години
Не видях кой ще отговаря за братските връзки с Маскву!Едно време беше Цола Драгоичева,сега да не е Румбата Радев-независимият!?!
265
16
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
След изборите ще имаме или правителство на ГЕРБ с Бойко начело или правителство с участието на БСП. Така че имаме избор.По времето на Станишев и БСП влязохме в ЕС и бяхме на едно ниво с Румъния. А сега, при вече трети мандат на Бойко изоставаме и от предпоследните в ЕС. Можем да продължаваме и така. Но трябва ли?
264
3
 
19
 
! Отговори
Един съвет преди 3 години
Докато се готвят за избори и си раздават министерски кресла, може да престанат да гълтат халюциногенни хапчета ! Представяте ли си, най-мързеливите, хора некадърни да изкарат 2 стотинки с труд, бездарници, наглеци власт , за да откраднат отново спестените 60 милиарда на хората !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Само това са способни - да крадат !!! Ами, защо им даваме зелника ??????????????????????????
263
1
 
13
 
! Отговори
ЛЗ3ФН преди 3 години
Ей тогава да видите протести :))) ...
262
17
 
1
 
! Отговори
Трол - антикомунист? преди 3 години
До МЕЧТАТЕЛИ БЕЗ БЪДЕЩЕ: Комунисти в България отдавна няма. Но *** - борци срещу "комунизма" като теб - дал господ.
261
0
 
22
 
! Отговори
Пепа преди 3 години
*** тва сериозно ли?
260
1
 
20
 
! Отговори
МЕЧТАТЕЛИ БЕЗ БЪДЕЩЕ преди 3 години
Българските комунисти нямат бъдеще, а мечтаят за власт. След банкрута на Примитивна Рус кремълските ни шпиони ще се укрият, ако искат да се спасят от ударите на закона, заради убийствата, кражбите и далаверите, които са извършили срещу собствения си народ...
259
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял свят ни се подиграва заради Бориско Дрисков.Тоя надмина по простотия и унижение Плювен Росенлиев.Грешките в имената са умишлени,за ДА НЕ СЕ ИЗТРИЕ НАПИСАНОТО ОТ МЕН.
258
7
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Моля? Тия къде са тръгнали? Не ни трябват, тия са като ония. Ни бсп-та, ни дпс-та, ни сдс-та, ни герб, никой не ни трябва. Те са еднакви всичките. Всичките крадат. Не ни трябват. Аз мисля че няма да гласувам. Та то няма за кой. Всичките са еднакви, тия, дето са на политическата сцена в момента. Ама всички до един.
257
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Крадецът как има банкноти от по 500 евро?Колко му е заплатата?Какво е работил преди да започне да краде от всички нас????Май пак е работил като крадец.В Чехия е подсъдим за участие в кражба на коли.Това е тайна за продажните медии
256
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия подивели за власт майцепродавци русофили и отявлени путинофили ли ще управляват България? Никога! Предатели като Шаренкова и Ерменков нямат място в България, да отиват да слугуват на господарите си в Русия.
255
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНИТЕ СА ВИНАГИ ГОТОВИ ЗА ЛЪЖИ, КРАЖБИ И ОБИРИ- МИЛИОНЕР, ДО МИЛИОНЕРА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ- ХАЙДЕ ХОЛАН.
254
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да идват безпартийните
253
0
 
20
 
! Отговори
нищо ново преди 3 години
бсп винаги са искали властта , парите на българите и да приватизират всичко !
252
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички ком.унисти са омазани и навързани с корупция като свиски черв.а са.Няма кой да им даде вот на доверие на избори.Манолова ще отлюспи над 30-40 избиратели и ще ги придърпа към себе си.Радев и Нинова воюват. Всичко е предрешено. БСП отиват трети на опашката през март.
251
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станишев: Днес БСП е лидерска партия, а Националният съвет - гумен печат