Борисов към Макрон и Ердоган: Търсете диалога, не конфронтацията!

"Не си създавайте излишни проблеми в сложното време, в което живеем"
242
Борисов към Макрон и Ердоган: Търсете диалога, не конфронтацията!
Снимка: Правителствена пресслужба

Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните. Така премиерът Бойко Борисов коментира обтегнатите отношения между Турция и Франция.

Още по темата
Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем, призова Борисов в профила си в социалната мрежа лидерите на двете страни, като апелира да се търси диалогът, а не конфронтацията.

Франция и Еманюел Макрон са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Реджеп Тайип Ердоган.

И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция, написа Борисов.

Вчера Париж отзовава своя посланик в Анкара, след като Ердоган разкритикува политиката на Макрон по отношение на исляма и заяви, че френският президент се нуждае от "психическо лечение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До отвратителноМЕСТНАТА ДЖАМИЯ ДА СЕ СРУТИ СЛЕД КАТО ОБЕСЯТ ХОДЖАТА НА МИНАРЕТО
99
1
 
5
 
! Отговори
ЗА 107 преди 3 години
До отвратителноПросто французите трябва да действат като при Наполеон. Отиват при турците и арабите и бой, бой, бой сеч като на кръстоносните походи. Тъпите фесове се мислят за много силни защото европееца е културен, забравили са как преди само 150 години Европа млатеше османците като съдрана черга.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция и Франция са на светлинни години по манталитет и не само. Ердьо колкото и да се пъчи с икономика, турски гастарбайтери във Франция пълно, френски гастербайтери в Турция - йок!
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАК ДА СЕ РАЗБЕРАТ? ЕРДОГАН Е *** НЯМА УВАЖЕНИЕ КЪМ ХОРАТА, ЗАЩИТАВА ГНУСНИ ТЕРОРИСТИ. ИРАНСКИЯ СМРЬДЛЬО СЪЩО. КАКВО ДА НАПРАВИ МАКРОН ДА ОСТАВИ ЧЕЧЕНЦИТЕ ДА ИЗБИВАТ ФРЕНСКИТЕ УЧИТЕЛИ ЛИ?
96
0
 
4
 
! Отговори
отвратително преди 3 години
Не просто го уби, той го обезглави дивашки по заръка на местната джамия, която каза, че учителят трябва да се накаже. Учителят говореше са свободата на словото пред децата. И те го убиха заради свободата на словото, което упражняваше в собствената си държава. Сега това убийство какво послание изпраща на децата според вас? И Ердоган какво общо има, та се меси? Нима се изживява като бащица на целия мюсюлмански свят?
95
1
 
6
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
Борко много си повЕрва, та чак и акъл взе да дава!
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рамзан Кадиров да си прибира терористите, иначе Европа да ги прати в Мохамеда направо.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме в идните дни добри новини от Банкя и повикване на катафалка пред къщата с магнолиите.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чеченски терорист уби френски учител. Бойко обяснява че нищо не е станало? Ако чеченски терорист убие българския учител Бойко пак ли ще говори че нищо не е станало?
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО БОРИСОВ Е АНТИДИПЛОМАТ
90
1
 
6
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Да пожелаям успех на вируса във борбата у срещу Борисов и хунтата.Не съм платен,мразя ви безплатно
89
0
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков преди 3 години
Това се казва посредник :) Думи нямам. Сега вече съм спокоен за света.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи му аго, за да му стане драго!Кой български политик произнася тези думи преди да отиде в Турция?Въпросът е с неповишена трудност!
87
0
 
5
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Г-н Борисов ми плаща много малко да го хваля по форумите...
86
1
 
1
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
....Kogato atovete se ritat....Boko da si trae i da ne se navira a da sedi na pochetno razstoianie !!! Narodna madrost ....
85
3
 
3
 
! Отговори
Диалог преди 3 години
Може - но няма как да стане. Тая Турция, не е оная Турция. След Бойко - България ще е един от "таргетите" на Реджо. Тогава се дръж "юнако". (за палците)Хамериканските Фъ16 няма да ти помогнат - ще бъдат обезвредени преди да излетят.Но ти няма да си Балканджи Йово юнако. Ще имаш шанс юнако - да доизживеей сладкото турско робство! Няма шанс някой да те освободи!Ще си фарауей!
84
1
 
2
 
! Отговори
Истина преди 3 години
ей умтото си е умно, готови сме да съветваме целия свят особено след като държавата ни прогресира постояноо и имаме отлични финансови резултати, а за останалата политика... там сме номер едно
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A BE Q SE MAXNI TI SCHTE DAVASCH AKYL DETO LAPASCH KVOT TI PODADAT V LQVO DQSNO I KYDETO TI PADNE
82
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми."А водата е мокра защото е течна, нали така Барба Ганьос?
81
0
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Човекът си заработва допълнително като синя каска