Здравните власти решават да има ли публика на стадионите

Предстоят ни тежки месеци, призна Красен Кралев
12
Здравните власти решават да има ли публика на стадионите
Снимка: ММС

„В момента се намираме в един пик на пандемията от коронавирус. Решенията, свързани с налагане и разширяване на противоепидемичните мерки зависят изцяло от здравните власти и ние ще се съобразим с тях“. Това заяви министър Кралев в Русе.

„Наблюдаваме, че кметове и областни управители също взимат самостоятелни решения в зависимост от степента на увеличаване на броя заразени в конкретната община или област.  Мисля, че в повечето случаи спортистите са абсолютно дисциплинирани и спазват всички мерки. От страна на публиката имам известни забележки към феновете на някои от футболните отбори. Всички останали зрители са дисциплинирани. Ние наблюдаваме и следим процесите, така че в критичен момент ще реагираме, ако трябва. Никой не трябва да се сърди, просто такива са реалностите. Най-важното е да опазим здравето на спортистите и на всички любители на спорта“, допълни Красен Кралев, цитиран от пресцентъра на министерството на спорта.

Министър Кралев коментира и съвместната работата на ММС и Министерството на здравеопазването.

„Искам да им благодаря, че работим в изключително партньорство и сътрудничество. Винаги са се допитвали до нас, когато се взимат мерки за спортните мероприятия. Заедно взимаме решенията в името на доброто на българския спорт и на здравето на всички български граждани. И двамата здравни министри се справиха отлично в тази ситуация. В началото на пандемията отговорността се падна на Кирил Ананиев и той се справи изключително добре. В момента впечатленията ми от министър Ангелов също са отлични. Тук е време за мъже, които да носят отговорност, които да взимат решения. Смятам, че и двамата са достойни министри и се справят изключително адекватно в тази ситуация.

"Предстоят тежки месеци, но се надявам да  излезем добре от ситуацията“, заяви Кралев.

Той допълни, че България е една от няколкото европейски държави, в които има детайлно разработени протоколи за провеждане на международни състезания. „Това е изключително важно. Виждате колко голям е интересът към турнира по тенис  от серията ATP 250 Sofia Open. 14 състезатели от Топ 30 ще вземат участие в нашата столица, което показва, че хората имат абсолютно доверие в начина, по който ние се справяме в тази ситуация. Но все пак трябва да бъдем изключително внимателни, защото тяхното здраве е преди всичко останало“, каза още Кралев.

Той разказа за битката си с коронавируса и подчерта огромната работа, която вършат лекарите в тежката ситуация.

„Възхищавам се на начина, по който работят на първа линия. Трябва да им помагаме по всякакъв начин, обществото трябва да е зад тях, защото само те ни останаха в битката с коронавируса. Виждате, че и ние като правителство правим всичко възможно да ги подкрепим, защото това са хората, които ще се справят с пандемията. Напреднали са много в сравнение с февруари и вече имат опит как да се лекува болестта. Справят се за по-кратки срокове. Повечето са с успешен изход от заболяването в интензивните отделения, защото лекарите и останалите здравни работници са натрупали опит. Там е много опасно и много тежко  за тях. Мерките, които взима правителството са точни и ефективни, ако сме отговорни и ги спазваме, заболяването ще се ограничи – това е единственият начин“, заяви министър Кралев.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Красен Кралев излезе по дебел след тежкото боледуване от Кови 19
9
0
 
0
 
! Отговори
вируса е тук преди 1 месец
оставете вируса да си свърши работа. след това ще си търгне
8
0
 
0
 
! Отговори
Шмекеразада енд Ко преди 1 месец
Как може бе?
На снимката от дясната му страна , до главата му се вее черното бесило.

Що са пиарници, юо за комсомолници са тия мекерета от гербалната канцелария.
всеки ден подливат на Борето с някакви уродливи текстове. са на тоя и десило му турнали

Ето ти ги Боре тия от жълтите павета. да те бутнат да те утепат, да те заразят или обесят.

сам ли си ги избра или ти ги кордисаха. ти си знаеш.

тоя вирус дето те е симптомисал не е от Корнелия а от Шмекеразада енд Ко.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе каква публика и какви мачове бре, умници. Ми нали тия, дето се блъскат за топката се събират накуп и си крещят и се плюят. След има-няма месец и няма да има кой да играе, па вие сте се закахърили да ги гледат, или да не ги гледат. Един да се зарази и после целият отбор под карантина.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Красвн Кралев защо не е отслабнал?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе какви публики, какви стадиони бе?!? То света умира, те за футбол мислят?!? Боже, опази!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие майтап ли си правите бе? Затваряте бизнеси ,за да не се увеличава вируса и оня ден глупавите момченца на стадиона навряни хиляди един до друг . Това шега ли е ?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво е сниман до бесилката, но тази кpaтуна няма да може да се провре през примката.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и да разрешат и да забранят все тая вече идват по половин каруца хора
1
5
 
6
 
! Отговори
Сакън преди 1 месец
Не може без публика и залагания.