Спешни проверки в болниците без COVID отделения

Здравният министър се закани да спре финансирането им
Обновена: 2 ное 2020 08:36 | 2 ное 2020 08:36, Камелия Цветанова
68
Спешни проверки в болниците без COVID отделения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Костадин Ангелов започва проверки в болниците, които отказват да разкрият COVID отделения.  
В неделя той се закани, че ще има последствия за тях.

Още по темата


В Народното събрание вече е внесена законова промяна, според която болници, които откажат да разкрият легла за лечение на пациенти с коронавирус, да не бъдат финансирани със средства от НЗОК.

Министерството на здравеопазването обмисля и вариант, при който в транспортирането до здравни заведения на пациенти с коронавирус да се включат и частни линейки.

Служители на МВР, обучени за оказване на долекарска помощ, от днес ще се включат в транспортирането до болници на пациенти с коронавирус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
До65 преди 3 години
Философе дървен,всички разбраха за каква сума иде реч,а ти като си толкова отворен,спонсорирай нашите кожодери няма лошо!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министър Джендю щял да обикаля, нещо като дефиле ще прави :)))Близа, близа, стана министър, пък после направи едно голямо нищо, сега се юрнал да гаси пожари че му гори стола вече. Издава заповеди в панически режим и отправя неизпълними искания... Сега пък ще ходи да се пъне на живо да види защо неизпълнимите му искания не са изпълнени. Интересно ми е после на кой и как ще се опита да прехвърли отговорността за настъпилия хаос.
64
0
 
0
 
! Отговори
az преди 3 години
До Анонименабе те в училище не учат.смятай от вкъщи как ще е.
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хирургични Маски за еднократна употреба от Китай при поръчка над 100 броя идват тук на цена под 0.09 стотинки за брой с безплатна доставка!"0.09 стотинки? сИрьозну? Тоест, 11 маски по 0.09 стотинки = 0.99 стотинки = 1 стотинка? Пич, омешал си математиката и финансите по странен начин.При всьо - 30-40 дена за доставка, шанс да те занимават на митница да декларираш и като дойдат качеството е... по-добре със пердето от спалнята.
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да Жувейййй частната инициатива в здравеопазването,особено във време като днешното!
61
1
 
1
 
! Отговори
Mm преди 3 години
Сети се перчема да проверява защо има болнини без Ковид-отделения. Цяло лято общинските болници , където заплатите на ординатори са по 800-900 лв., нямаха и ден почивка, докато частните болници си оперираха плановите болни, взимаха си паричките и от болните и от НЗОК..Не искаха и да чуят за Ковид..После нямало легла и персонал. Ами как да има ,г-н Перчем, като у нас има над 200 часни болници. Всяка по 10 легла само да осигури, ето ти още 2000 легла и то с персонал към тях.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само за закани за оставки слушам по ТВ, но реално няма никаква промяна от това. Всичко в БГ е само на приказки, типична ганювщина. Половин година, един екип от три умни глави не свикаха да измисли, какво ще правим в тая зимна пандемия и сега са като ущипани и обидени госпожици, ама паричките си ги крадат, по тях ковид няма!
59
1
 
5
 
! Отговори
Организация преди 3 години
И пандемията ли ни изненада, като снега! За 7 месеца можеха да ремонтират и оборудват изостанали сгради, превърнати в специализирани болници при пандемии! Медицинският персонал можеше да бъде командирован от всяка болница, като им се осигури и хотелска база наблизо специално за тях. Сега е пълен хаос - смесване на потоци, проблеми с легла, липса на организация.
58
1
 
1
 
! Отговори
Митьо преди 3 години
Във големите градове има нови спортни зали, подобни на арена армеец. Веднага трябва да се превърнат във полеви болници и да се насочат всички болни натам. Да се впрегнат всички студенти по медицина, всички джи по та на дежурства в пълна екипировка, да им се заплаща по една депутатска заплата на месец и тази криза ще се стопи. Ето ви един добър план. Желание трябва
57
2
 
6
 
! Отговори
Здравепогазване преди 3 години
Близък родственик на шефа ми, получи инсулт неотдавна.Веднага поръча хеликоптер, да го закараха СПЕШНО при най-добър специалист.Това е здравеопазване ... за богатите обаче.За останалите бедни - Здравепогазване.
56
2
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
От около 350 болници в БГ 1/3 за частни.В момента почти не участват в решаването на проблема с ковид19.Иначе усилено точат от НЗК.Време е да правят това , което е нужно за държавата, а не онова, което им пълни джоба, иначе вън от регистрацията за болници.МИНИСТЪРЪТ Е ПРАВ!
55
0
 
5
 
! Отговори
Видовден преди 3 години
Сега хората ще оценят здравето си....най важното, щото досега беше само на приказки и заучени фрази. Когато ковида тропне н а портата...няма мерцедеси, силиконки и партита. Ще се молиш на доктора за шепа хапчета и човешко отношение....
54
1
 
4
 
! Отговори
До53 преди 3 години
Няма"фирма"и Преди и Сега почти всички маски идваха от Китай,само че сега нашите "хубавци"почнаха да ги тварят с 400-500% надценка!
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Звъня в болницата - казват звънете н а личния си лекар, звъня, той си е изключил телефоните от 5 дни. Отивам до болницата, там не ме пускат, трябвало бележка от личния.....Добре....защо ми събират осигуровки? Пази боже от този ковид
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 40Верно че има много евтини маски до 10 ст. при директна поръчка от Китай.Благодаря за информацията
51
0
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
От коя фирма?Досега под 40 ст няма в наличност.Да не би в Али експрес да поръчваш.Сега ще проверя
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 43 до 45И това го има. Прав си.Май и утре ще искам да закусвам.Ще се наложи компромис изглежда.Дистанция при работа, навсякъде където е възможно работа от къщи.Големите ученици- да учат от къщи.
49
0
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Антибиотици и РемдедивирАйде виж си в Уикипедия разликата
48
0
 
1
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Ремдедивир- дано не ти се наложи да ги го прилагаме.В момента е разрешен за най- тежките случаи.Дано ти да минеш метър.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Персоналът на БТВ се натръшка от ината да отрича опасността от вируса.Ще ги запомним като ,,глуп ци те,, на пандемията.БНТ журналисти влизаха в отделенията при болните, пътуват с линейките.Ще ги запомним като национално отговорните.Бареков даваше трибуна на Мангъров и оспорваха мерките.Като се ,,опари,, се осъзна.Ще го помним като такъв- осъзнал се, макар със закъснение.