ДПС предупреди: ГЕРБ залага парламентарна криза след изборите

НС още не е разгледала сигнала за несъвместимост на член на ЦИК
14
ДПС предупреди: ГЕРБ залага парламентарна криза след изборите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според ДПС ГЕРБ залага парламентарна криза след изборите, защото има сигнал за несъвместимост на член на ЦИК, който все още не е разгледан от НС.

Това прави състава на Комисията незаконен и няма как тя да организира законни избори, смята лидерът на движението Мустафа Карадайъ.

Още по темата
"С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане по-законна, със системното незачитане на Конституцията и на законите от ГЕРБ не се санира състава на ЦИК. С негласуването на оставката на Цвета Караянчева не се санират действията и бездействията на председателя на парламента", коментира той.

Карадайъ отсече, че и до момента не е разгледан сигналът за несъвместимост на член на ЦИК от НС.

"Това поставя под съмнение законността на състава на ЦИК и легитимността на нейните решения. Политическата оценка на това поведение може да се определи с думите: Лъжа, наглост, арогантност. Дотук се стига, когато някой се самозабрави. 11 години ГЕРБ ползва силата като аргументи и не обръща внимание", настоя лидерът на ДПС.

Според него отсега ГЕРБ създава основание за парламентарна криза след изборите.

Карадайъ обвини още Караянчева, че нарушава законите като е поканила наблюдатели от ЕС на предстоящите избори.

"Това не е съобразено със закона, защото той определя реда за покана и акредитация на наблюдатели и там не е визиран председателят на НС. От ДПС ще отправим по установения ред покана за наблюдатели и ще информираме Съвета на Европа, Венецианката комисия, ОССЕ, ЕК и ЕП за незаконния състав на ЦИК, която организира изборите в страната и за незаконните действия и бездействия на Караянчева. Няма как незаконен състав на ЦИК да организира законосъобразни избори", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой говори за законност, вашата партия според действащата конституция е изцяло незаконна.
11
0
 
4
 
! Отговори
въпроси преди 3 години
абе , тия мустафа няма ли да се научи да говори правилен български ? на тоя и речите и изказванията са му написани на турски ! та въпроса ми е , какво прави тоя и цялата партия дпс в българския парламент ?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо бабикянци?!ДПС с ГЕРБ ли е?!Или брак по сметка с комунистите!
9
6
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-3 и не само москва,анкара и брюксел,а и слънцето-банкянско,го каза ,преди години,че АХМЕД ДОГАН,е най-големия политик на България,откакто ,тя съществува,вече 1339години.
8
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До ,точно ДПС,ще покани Еропейските наблюдатели,какво четеш не знам,но си напрегни малко мозъка ,който го нямаш,и прочети какво искат от ДПС.
7
3
 
21
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Ясно е защо ДПС се страхуват от Европейски наблюдатели. Так върви най здраво алъш -вериша. Истината ще лъсне.Това е проблема.
6
2
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Добре ли сте?
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Точно, само ОПГ ГЕРБ-патреоти с патерица ДПС!
4
1
 
16
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Той и Лютвито се пенеше на бързея като тебе,ама на последък нито го виждам нито го чувам!!Както сричаш и ломотиш българския,няма да се учудя ако те сменят и теб като изгоряла крушка!!Така,че по полеко с мъдростите и мантрите!!
3
2
 
12
 
! Отговори
До долния 2 преди 3 години
Пий си хапчетата ВЕДНАГА
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво ти пука бе карадайъ?с или без парламентарна криза,ахмед доган ще продължава да бъде най-пазения и най-великия политик в българия за време на демокрацията.и москва и анкара и брюксел са категорични-доган е най-великият и ценен политик за българия и затова не трябва и косъм да паден от главата му.когато христо иванов отиде да протестира при сараите на доган край росенец и европа и турция и русия се втурнаха да защитават доган...
1
20
 
8
 
! Отговори
до долния преди 3 години
До Анонимени ГЕРБ!!!