ГЕРБ си купили независимите депутати, а те станали еничари

Целта била правителството да оцелее на всяка цена
Обновена: 5 ное 2020 11:44 | 5 ное 2020 11:30, Камелия Цветанова
33
ГЕРБ си купили независимите депутати, а те станали еничари
Снимка: БГНЕС

Остри критики срещу бившите свои депутати, които се отцепиха от червените редици, отправиха законотворците от БСП.

Левицата обвини и мнозинството, че целта му е просто да осигури кворума в НС и правителството да оцелее на всяка цена до следващите редовни избори.

Поводът за всички нападки станаха предложените промени в Правилника за дейността на НС, направени от нечленуващите в ПГ депутати.

Те искат, когато народните представители, нечленуващи в парламентарна група, са повече от 10, да разполагат с времето за изказване на най-малката парламентарна група.

Според Филип Попов от БСП промените в Правилника влизат в дневния ред на парламента, защото вчера нямаше кворум, а с тях ще се реши проблемът със заседанията и със съдбата на правителството.

Той настоя, че независимите на практика формират нова парламентарна група, която обаче е политически хибрид, защото обединява депутати избрани с листите на БСП, ДПС и Обединени патриоти.

"Това е подмяна на вота на хората", скочи Попов и определи независимите като политически ренегати.

Хамид Хамид от ДПС настоя, че покупката на независими депутати от ГЕРБ не е от вчера и това символ на разпадането на държавността.

"Предлагам този проект на решение да се допълни с "удавник за сламка се хваща", коментира той.

Иван Иванов от БСП призна, че за него е изненада, че днес НС се занимава с промени в правилника предвид епидемиологичната обстановка.

"Днес се официализира брак по сметка, който явно е договорен още преди избира на председател на БСП, защото двама от тези колеги бяха кандидати за поста. Друг е въпросът кога беше консумиран брака", обвини той.

Според Кристиан Вигенин мнозинството превръща Правилника на НС в „една ресторантска салфетка“ и обвини независимите, че се превръщат в обикновени еничари.

Тома Биков от ГЕРБ отговори на обвиненията на левицата, че превръща парламента в инструмент за решаване на вътрешнопартийните си проблеми.

"Нямаме право да разпуснем парламента в тази обстановка, как ще организирате болниците, лекарите, вие нямате план. Вие сте опасни в момента за цялото общество и го казвам със съжаление, защото всички трябва да виждаме враг в коронавируса, а не потенциален партньор с цел да бутнете властта", отсече той.

В крайна сметка мнозинството прие предложенията в правилника.

Така вече и независимите ще имат право на декларации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно играят пари - който се отцепи от някаква партия, моментално се лепва за ГЕРБ и започва да им слугува и осигурява мнозинство. Ако е един случай, човек да каже - случайно. Но, щом е система и то без изключение, значи има причина всички независими да се присламчват към ГЕРБ.
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой никого не е купувал.Работиш съвместно с този, който има твоите виждания.А на БСП все някой им е крив.Все по-малко хора могат да им търпят злобата и истерията.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така написано, заглавието изглежда, че е официалносот становище на dnes.bg.Добре е да се знае.
6
12
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
И кво като са купени? Всеки отива да работи, там където му е най-изгодно. Не виждам никаква драма.
5
10
 
23
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Трябва да се криминализира не влизането в пленарна зала.Отишъл си в парламента и надничаш през вратата да видиш има ли кворум.Умишленото саботиране на пленарно заседание и получаваш условна присъда и отпадаш от парламента.
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че ОПГ бсп-дпс винаги са били eничapи...
3
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тома Биков-Нямаме право да разпуснем парламента в тази обстановка, как ще организирате болниците, лекарите...Той Биков какъв организатор е, организатор по *** на подметки и други ... неща.Как НС организира болници и лекари? Защо лъжат и заблуждават хората?Това НС е с доверие под 10%, пък не му е работа да организира болници и лекари. Или ако е, но е както сега пълен хаус, по-добре да ги няма.Биков, НЯМАТЕ право да сте в НС при това доверие!ОСТАВКА, съд и затвор!
2
13
 
26
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
Толкова нагли управници България има за първи път !
1
4
 
16
 
! Отговори
Дядо Фарго преди 3 години
Като погледнеш тимъджията Краси Янков ти става ясно що за стока са