Борисов говори с фон дер Лайен, какво ще решим за Северна Македония?

Европейската перспектива за Западните Балкани означава стабилност, посочи премиерът
79
Борисов говори с фон дер Лайен, какво ще решим за Северна Македония?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от правителствената информационна служба.

Във фокуса на разговора на двамата лидери бе значимостта на Срещата на върха по Берлинския процес, чийто съдомакини утре ще бъдат българският министър-председател и премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев. Заради пандемията от COVID-19 форумът ще се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен потвърди пред българския премиер, че ще участва в срещата на лидерите от Берлинския процес, която е заключителното събитие в календара на тазгодишното Съвместно домакинство на Република България и на Република Северна Македония на Берлинския процес.

"България прие отговорността през настоящата година да бъде съвместен домакин на процеса като естествено продължение на усилията на държавата ни по време на подготовката и провеждането на нашето председателство на Съвета на ЕС, което постави високо в европейския дневен ред интеграционните процеси на страните от Западните Балкани", изтъкна премиерът Борисов пред председателя на ЕК. Българският министър-председател отбеляза, че европейската перспектива за Западните Балкани означава стабилност, мир и просперитет в региона.

В този контекст в рамките на Срещата на върха утре ще бъдат подписани важни документи, чиято цел е да приобщят още повече региона към нормите и стандартите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога нямаме собствена позиция! А какви велики царе сме имали преди турското робство!
67
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Даже макетата се подиграват с нашите недоразумения и ги игнорират напълно, като преговарят директно с брюксел и берлин как да ни прекарват...
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
brexita platiha li go, ili angletata gi e hvanal alzheimer zaedno s demencia?
65
0
 
10
 
! Отговори
С чужда пита помен преди 3 години
Никой български политик не може да се оправдава,че някой международен фактор ни е натиснал да кажем "Да" на Македония! Доколкото историческата истина е на наша страна, а миниатюрна Македония има интерес да влиза в ЕС, то Македония е подходящия обект за оказване на натиск да направи отстъпки за приемането си. Откъде накъде ние ще се отказваме от историята си, за да можело те да влезнат. Наглост! Гърците да не би да се отказаха от антична Македония,за да си попълнят липсата на история Вардарци!?
64
0
 
5
 
! Отговори
Баба Ванга преди 3 години
Тръмп беше концентриран върху вътрешните проблеми на US,а сега ще има промяна!Македонците имат последен шанс да се качат на европейския влак,преди да ги е нахлузил Байдън.Демократите винаги са имали активна международна политика и собствени идеи за Западните Балкани,..като бомбардировки на Сърбия и военни бази в Косово,които са им любимци.Сърбите и Вардарския им санджак пак ще бъдат "черна овца" за заколване.Макетата да се махат оттам и да бягат към EU,докато не са ги придали към Велика Албания!
63
1
 
4
 
! Отговори
ГОЧО преди 3 години
И на какъв език са си говорили?Щото нашия като го гледах в едно интервю по френска телевизия си беше със слушалки за превод,водещия му говореше на френскинма той си отговаряше на български.Е няма такава излагация!
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя още ли може да говори?!? Ковида да го прибира час по-скоро!!!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
boicheto pravi fit for fun...po 250 koremni pressi i 250 licevi opori... ;)tonkata mu pravi video ;)...da pokazva na zemedelskia, voiennia, ikonomicheskia, sportnia i culturnia munistar na vanshnite i vatreshnite raboti
60
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до "63"..:-"Клекне ли си заминава"....Че това същество отдавна е ЛЕГНАЛО!..Как да "клекне" ЛЕГНАЛ човек?НИЕ сме за бой,не мизернииика!
59
0
 
6
 
! Отговори
Македон преди 3 години
Отдавна се оглеждам за някoе патреотично НПО ама все не мога да намеря ! Май патреотите са откраднaли парите за патриотичните НПО-та и са оставили Сороспиите да си разиграват коня и да си отворят свои НПО-та. Кражбата и простотията прави силата.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клекне ли си заминава
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този път мирише на предсрочни избори,Боцко е до стената.Пудрят го яко,но знае ,че ако подпише е аут,ако не подпише пак.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е само едно - вето! Но сега на Борисов като му набият обръчите старшите партньори и ще се огъне и ще изплесне. Национален предател
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години продажба на бългаско гражданство ни докара до там да нямаме накакъв полезен ход по отношепие на РСМ.
54
1
 
9
 
! Отговори
aze преди 3 години
Бойко-т на макаденската наденица!!!!
53
1
 
8
 
! Отговори
Xax преди 3 години
Пак му подсказват на бат Бойко
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Snes Avstria zatvori dvd djamii zaradi atentata. Imamite da veche obratno v Turcia:) dobro nachalo
51
9
 
2
 
! Отговори
Хор преди 3 години
Абе хора, кои сме ние Македония и България. Ще ни се скарат и ще се оправим. Правим тук сцени като сърдити старчета. Аз не знам какъв е спора. Кой какъв е? Нали има историци да решат. Ако не могат нашите нали има историци от чужбина и да кажат истината или на нас и на македонците. Ако те са прави добре, ако ние сме прави още по-добре. Кво има да създавате негативни настроения. Ако приемат Македония в ЕС добре, ако не я приемат пак добре. Нека първо преборим престъпността и ковид.
50
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Каквото каже ,, Козяк,,...
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво има да се говори ? Значи те натискат твойте "приятели"