Борисов увери от джипа: Ново затваряне няма да има!

"Който се излекува от COVID, се връща на работа"
12 ное 2020 15:10, Нели Христова
340
Борисов увери от джипа: Ново затваряне няма да има!
Снимка: БГНЕС

След като преболедува COVID-19, премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекции из България. Първо той посети "Пирогов", а след това се отправи към строежа на новата магистрала за Сърбия, а с него бяха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Още по темата

"Пирогов се оказа един от най-добрите ни батальони", каза Борисов, който провери ремонта на фасадата на болницата, разгледа приемното отделение за COVID и триажната зала, както и новия ядрено-магнитен резонанс и новия скенер, закупени с отпуснати от правителството пари.

"До края на седмицата в Пирогов ще бъдат разкрити 400 легла за тежки и средно тежки случаи на коронавирус. В болницата има много добра организация и пациентите с COVID-19 не се засичат с останалите. В Пирогов вече работи и 48-каналният ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се извършват всякакви видове изследвания.Той е на стойност 2,5 милиона лева и бе закупен със средства, отпуснати от правителството. Скоро тук ще има още един такъв модерен апарат, произведен специално за Пирогов. Много от отделенията в болницата са реновирани, а сградата се санира. За лекарите и пациентите са осигурени най-добрите техника и условия", заяви премиерът.

"Имаме нация, която за разлика от другите, не очаква само с военни положения, забрани и заповеди. Като те е страх от ресторант, не отиваш на ресторант. На ресторант се ходи по желание. Защо трябва да ти забраня да ходиш? Нямаш ли акъл, че ако не е празно и като не се пазиш, можеш да си вечеряш вкъщи? Като отидеш там, трябва да пазиш дистанция", коментира още Борисов.

След посещението в "Пирогов" той се отправи към инспекция на магистрала "Европа".

"Държавата не трябва да спира, човек по човек, който е здрав, отива да работи. Работата носи свобода, носи удоволствие, носи живот. Взима заплати, храни семейство, не се плаши Хората, които са се излекували от коронавируса, трябва да се връщат на работа. Няма да затваряме държавата, няма да има пълна карантина. Икономиката и строителството трябва да вървят, за да излезем бързо от кризата. Пример за добре свършена работа по време на пандемията е новият участък на АМ Европа. Мостове, мантинели, маркировки, огради, съоръжения – всичко това е готово днес благодарение на усърдието на строителите", увери Борисов.

Борисов коментира, че напредъкът на АМ "Европа" е бил постигнат именно в рамките на пандемията и то благодарение и на майсторите, и на лекарите.

"Погледни, бе – красота. Пътят за Белград – ако помните, паважи и как изглеждаше. Година и половина труд, дължащ се и на докторите. Успяхте да работите така в пандемията, че всичко да се случва, нищо да не спира в държавата. Нови мостове. Мантинели, маркировки, огради, съоръжения. Всичко това е направено от февруари досега, докато вървеше пандемията, благодарение на докторите и усърдието на строителите. Всичко това благодарение на лекарите и майсторите. Балтов, виж каква маркировка! Важно е бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа, защото има още един психологически проблем. Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите", заключи премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
14
 
3
 
! Отговори
Да живее преди 3 години
отровителя Лавров,да живее Отровното Триода живее вирус-заразителя Фигурант.Най-добрите отровители в Източна Европа.
234
10
 
2
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
До привържениците на Радев и привържениците на Борисов.И двамата не стават..
233
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До защото ...Оф, дано не поскъпне.
232
4
 
3
 
! Отговори
защото ... преди 3 години
На всеки, който си плати 100 милиона $, ще се осигури ''подслон'' при следващия катаклизъм.
231
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 242Има магистралки.
230
2
 
15
 
! Отговори
Който преди 3 години
Е здрав вече не се интересува от болестите за другите.
229
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма, няма, НЯМА ...ТО КВО ЛИ ИМА???
228
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя бил генерал? Тоя е бурафорен генерал , негоден за никакви генералски действия. Само плюе по всички положителни действия на болниците и правителството.Същевременно организира митинги и протести за да заразява хоратаТресе го злоба и завист към истинския генерал, който управлява държавата успешно , дори и в крисизните времена.Затова му казват Фигурант ***.
227
3
 
17
 
! Отговори
Гочо Салкъма преди 3 години
Баф маааму,сън не спахме да яхнем жипа отново.Да беше давал видеовръзките оттам направо по време на карантината.
226
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес Балтов и Ангелов,като ученички ги повозиха в джипката, за вярност към вожда...Само дето вожда за малко не ги цуна по главата... като ***.....Бяха жалки...пред гуруто им ***,който ги съветваше"по медицински"...Да си скъсат дипломите...
225
3
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Как не го срам Боко да обикаля с джипа обектите .Мен с мерцедеса ме возат само с деса до някой бутик и хуленето по доктори и министри си го правя от диванчето в кабинета.
224
2
 
9
 
! Отговори
Д Анонимен 232 преди 3 години
Какво общо има лятото със ситуацията в момента ???Или според новата ГЕРП опорка протестърите,отпускарите и всички недоволни от Борисоf са причината за моментната вълна от заразени...Само една точка ви пропуква опорката инкубационния период на КОВИД-а е максимум 10 дена иначе в всичко друго е ок... Продължавайте в същия
223
1
 
10
 
! Отговори
fff преди 3 години
чумата да те тръшне дано!
222
4
 
28
 
! Отговори
Дядо от село преди 3 години
Този тотално загуби връзка с действителността
221
4
 
22
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нема ли да спука гума най-после тая "жипка" и да са кротне поне за малко тоя ДОСАДНИК ?!толкова ОПРОТИВЯ на цялата нация,че е просто БОЛЕЗНЕНО всяко негово появяване.
220
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като имаше някакви мерки,мрънкахте защо,сега защо правителството не въвеждало мерки стещу пандемията.Ами нали половината българи мислят, че вирус няма, че ще ги чипират и т.н.,цяло лято протести,никакво спазване на елементарни правила,сега Боко ви е виновен.Мутафчийски май позна.Ами оправяйте се бе,всезнайковци, какво меънкате.
219
2
 
14
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
Лъжец!
218
2
 
21
 
! Отговори
СРАМ преди 3 години
Качил ги двамата интелектуални капацитета, дърдори им на тиквите, ония само "Да!" Да! Пригласят, също като Севда, свинкята.
217
1
 
18
 
! Отговори
Хахахааха преди 3 години
Мисирките трябваше да пуснат следната новина:"Бойко Борисов: Работата носи свобода!"Ама очевидно са се омисирчили.:)
216
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце, барем с 250 ли ги излашка докторите в джипа?