Доц. Михов: Епидемията се политизира, мерките не се спазват

Обществото трябва да действа заедно!
Обновена: 12 ное 2020 22:58 | 12 ное 2020 22:56, Веселина Йорданова
15

"Не мога да коментирам вътрешните мотиви на премиера. Не бих искал да приемам действията му като кризисен PR. Може би е малко неуместно в тази ситуация лекарите да бъдат с него, коментира депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в ефира на "Денят ON AIR" пътуването с джипа на Борисов днес.

Но от друга страна, може да се разгледа като леко разведряване на тежкото напрежение, в което те работят. Личните лекари са под ежедневен стрес заради втората истинска вълна на епидемията. Масовият човек се презапасява, защото е притеснен. Трябва да се внушава спокойствие, никой няма да остане без лекарства, каза депутатът.

Народният представител подчерта, че към настоящия момент епидемията покосява не просто някакви статистически бройки хора, а все повече познати, близки и роднини.

Той изрази мнение, че проф. Ангелов е бил прав със своя апел за обединение в парламента, защото нямало власт, която да може да ни защити с някаква чудодейна сила, ако цялото общество не действа заедно.

"В тази много силно натоварена политически ситуация дори епидемията се политизира. Дори борбата срещу заразата е подчинена на политическата целесъобразност. Това е много опасно, защото ако нямаме съгласие срещу общата ни заплаха, нещата ще бъдат изключително трудни. В цялата ни страна здравната система, всички лекари са ангажирани. Нашите войници в бели престилки ще се справят, убеден съм в това", категоричен бе депутатът от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Доц. Михов изрази загриженост, че и най-леките мерки у нас не се спазват. Масово се възприемала идеята, че някой друг трябвало да ни разпореди какво да правим.

Той изтъкна, че мерките трябва да бъдат ефективни и тяхната ефективност зависела както от контрола, така и от съзнанието на хората. Според народния представител има какво да се желае по отношение на контрола за спазването им.

"Трябва да се намерят механизмите, които да гарантират достъпна диагностика и лечение. Oтговорните политици трябва да си държат на думата. Спомням си, че БСП декларираха, че ще влязат в парламента за бюджета. Сега е моментът да си удържат на думата. Проблемът с кворума за тях не трябва да е определящ", заяви доц. Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** станаха ортак с вируса!
11
0
 
1
 
! Отговори
Работа преди 3 години
Меркел,чули твоето протеже....работата ще ни направи свободни....
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен не ми пука аз съм момче от народа му га със или без но на такива като тоя кадир им пука и бъдете сигорни заради тия цялата държава тегли не толкова от короновируса а от тем подобни
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нощес ми изигра съдбата един яд.Пожелавам му петторно да му се върне.Заради тоя където съм съм подложен на какво ли не дано доживея деня тои да живее същото амин..На подобен яд и унижение никога не съм но Господ гледа може да си замина но аз съм си аз аз работя тои спи това е добрите хора теглят
8
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Ako imashe kontrol za spazvane na merkite polojenieto naistina shteshe da razlichno.Tova che ima kontrol e absolutna luja.Vsichki proveriavashti si zatvariat ochite kato im butnesh niakoi lev pod masata,zatova ima malko globeni.Uvajaemi proveriavashti,vurshete si rabotata .Ne simuliraite,zashtoto tova che dnes ste izkarali po edna minimalna zaplata na kalpak utre tova shte izigrae losha shega na vas ili na niakoi vash poznat.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Относно мерките, от утре 13ти в Словения спират за 2 седмици всичко що среща 2ма души и не са роднини вкл. градския транспорт. Интересен ще е резултата след 7-14 дни.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битувало мнението, че някой друг трябва да ни разпореди какво да правим.-----Ами това е следствие от любимите ви на всички патриоти наборни казарми, които искате да връщате. Произведеният роб, индоктриниран в безпрекословно подчинение, няма собствено мислене, на него непрекъснато трябва да му казват какво да прави.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умирали от епидемията вече близки и роднини а не някакви статистически бройки.-----Михов, любимият ти министър на здравеопазването, който толкова ти харесва, отново забрани плановите операции и ограничи почти всички други лечения. Освен Ковида друго здравеопазване на практика няма. А от това колко наши роднини ще страдат и умират?
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много близко до акъла е ,че щом мерките са леки...хората ги тълкуват, така, че няма и опасност. Затова не ги и спазват. Самите мерки са фалшиви и никакви. Няма и никакъв контрол.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемията се политизирала-----Михов, епидемията, особено с налудничавите мерки от пролетта, е политическо мероприятие. А едно политическо мероприятие може само да се политизира.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личните лекари били под голям стрес...------Личните лекари абдикираха от задължения и се покриха като гърмени зайци от страх, като оставиха цялата здравна система на практика без доболнична помощ. Заслужават само презрение и нищо друго.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви ,, войници,, в бели престилки?Тоя готви мобилизация и май няма да иска да плаща заплати??Айде без войници.,,Войниците,, с бели престилки на тия депутати са на възраст за ,,зелен коридор,, той ще ги мобилизира.Гледайте си там Мангоров.На него не му пука за демографска криза. И да измрем като мухи, няма да се трогне