Шанс за промяна на позицията на Северна Македония скоро нямало

Явно се вървяло към отлагане на процеса
Обновена: 13 ное 2020 22:18 | 13 ное 2020 22:14, Екип на Bulgaria On Air
66

Към вето за ЕС на Скопие ли вървим? Позицията на българското правителство за членството на Република Северна Македония остава непроменена. Какво предстои във вторник, защо се чака датата 17 ноември?

"Има Съвет на външните министри, където, ако имаше разбирателство и някакво решение между София и Скопие, трябваше да се даде "зелена светлина“ за първата междуправителствена конференция. Но, явно това няма да се случи. Аз бих го нарекъл, че това е отлагане на процеса. Зависи от Скопие“. Това каза в предаването "Брюксел 1“ евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев.

"Ако изведнъж, през този уикенд решат, че ще приемат истината, ще променят учебните програми и младите поколения няма да бъдат обучавани в манипулирана история, няма да се мразим, ще намалят риториката и ще се опитат в техните медии да не е толкова антибългарска, може да има до вторник друго решение. Но дали е реално в следващите дни да се промени нещо? Аз не виждам голяма възможност“, заяви в студиото на Bulgaria ON AIR  Андрей Ковачев.

"Има и Съвет на лидерите на правителствата. Ако между срещата на външните министри и Съвета също няма никакво развитие, то ще остане за Португалското председателство догодина от януари. Ако не се случи по време на Португалското председателство, остава за следващото - на Словения и т. н.“, очерта перспективата на отношенията между София и Скопие Андрей Ковачев.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1“ в събота,  14 ноември, от 17.30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
14
 
! Отговори
Леле до 44 преди 3 години
Българите не сме създали проблем, решение на Коминтерна от 1945 създаде проблем. А ако Борисов иска да живее няма да посмее да се изхрачи над паметта на дедите ни. Разбрали, ***!? Като не ти харесва нашата позиция , събирай багажа и марш към Сърбия. Малко да ви били дядовците ни едно време! Смешнико
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, създаде проблем, ясно беше от преди че няма да стане туй. А то се хвали пред целия свят че той приел макетата в ЕС, толкова че и тях заблуди. Простотията извира отвсякъде.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма решение! По добре да не раздухвамев историята както направи мачото, който мислеше че всички проблеми за 1 ден ще реши. *** човек да те управлява!
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се правят на големи мъже,или ще станат Албански протекторат или да се обединяват със Сърбите.
31
22
 
5
 
! Отговори
Агент преди 3 години
Само руските и сръбски агенти тържествуват...... България за да ни заобичат македонците им забиваме нож. Неразбираемо е за светът....признаваш държавата и езика,но не признаваш,че Северна Македония може да се нарича както си иска и не желае да я смятат,че народът и има български корени. Ние ще я заставим да си признае...каквото искаме,за да ни обичат повече.....Насила ще ги заставим да правят бизнес с нас, да пътуват,да купуват......това е някакъв шизофреничен импулс на коплексари.
30
11
 
2
 
! Отговори
:( преди 3 години
Ние ве обичаме до 1944 година. од 1944 ве мразиме. Од тогаш па навака не оставивте на волците.
29
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 159Ако не беше Геирги Димитров приятел със Сталин не се знаеше какво щеше да остане от България. Германия е капитулирала,а царска България съюзник и победена. Не само Македония и Добруджа отива на кино а и цяла ***. АКо не беше СССР, най-вероятно повторение на втората балканска война, касапница и всеки от съседите накрая навлиза и си взема по парче от България.
28
0
 
9
 
! Отговори
159 преди 3 години
До Чук и ГекЗа Гошо Тарабата ли говориш?
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те по това си личи че македонците са българи.Големи Юнаци са на маса.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ние не се разберем кой е по па най най,значи сме гола вода.
25
8
 
2
 
! Отговори
Az преди 3 години
Нищо няма да предприемат, а ще изчакат председателството на Словения с надежда ,че тя ще ни окаже по голям натиск.
24
1
 
26
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
До тралала;Скоро ще сте албанци ,мой човек, затова никога няма да ви приемат в ЕС. Там вече не искат пророка...
23
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чук и ГекГеорги Димитров няма никаква вина че някой друг е избрал Фердинан и Борис за царе. Опитал е да ни върне Македония и Западните покрайнини чрез балканска федерация но уви не е било възможно. И сега е много трудно въпреки че се прави нещо като ЕС федерация и май нищо няма да излезе.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат си Югославия и ще си стоят там. Ние сме татари и съответно не им трябваме.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи според коментар 24 сме били татари, които сме обитавали коренните земи на макетата от Кюстендил до Самоков...хахахаха :) Верно Айнщайн е казал - за Вселената не съм сигурен че е безкрайна но за човешката глупост не е така :))
20
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Каква твоя история бе, татар? Историята ти е до Кюстендил и до Самоков.
19
2
 
36
 
! Отговори
До макето преди 3 години
по-долу.За какво се ядосваш?Никой не отрича да си македонец.Не може обаче чужд гражданин да се хвали с нашата история. Открадни друга история и ако са съгласни - добре.Видя се кво стана с Александър Македонски - набързо ви оправиха и се отказахте да сте наследници на А.М.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не е имало, само залагалки :) Не казвам за всички макета но повечето си ни мразят, даже ни мразят повече от всичките ни комшии накуп, на това се вика българска омраза :)))
17
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много важно няма да влязат и толкоз.Сега пък и за това да се тревожим.Нашите да не се огъват, а пък те да си решават бъдещето.Но не на наш гръб и с нашата стори
16
1
 
21
 
! Отговори
Обейтивен преди 3 години
Зависи откъде ще ни натиснат отгоре, за да клекнем.Засега не ни натискат, защото не им притрябвала С.Македония особено на европейците.