Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас

Трябвало да се затворят училищата, здравеопазването рухва
22 ное 2020 13:23, Александър Попов
539
Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска затваряне на училищата и незабавна триседмична карантина.

"По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва", заяви Симеонов пред телевизия Европа.

Още по темата
Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

"Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави, подчерта Симеонов и посочи Белгия. Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината", каза Симеонов.

Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определи като престъпление.

Валери Симеонов гневно реагира срещу нарушението, извършено от заведение – да заключи 200 души клиенти вътре след 23:30 ч., за да не дойдел някой и наложи санкция за неспазване на мерките. Според него това заведение трябва да бъде затворено.

Валери Симеонов заяви, че е изразил неколкократно позицията си  пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на временни ограничения, но съобразени с това икономиката да продължи да работи. Държавата трябва да компенсира поне на 80 % затворените бизнеси, подчерта Симеонов.

След гласуването на Държавния бюджет за догодина заместник-председателят на НС Валери Симеонов ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите. Сега Парламентът работи, взимат се важни решения с дистанционно гласуване на карантинираните депутати, посочи той и определи като дребнав партиен егоизъм това, че БСП и ДПС саботират важни решения като това за бюджета, данъчните закони, промени в Закона за здравето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
1
 
1
 
! Отговори
Нищо не видиш преди 3 години
До Ти да видиш..Наистина ли смяташ, че се пише Указа?!
326
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 333Явно имаш че да харчи толкова....хахахаха :) Аз такива жени съм имал, след няколко сеанса и вън, после реват :):)
325
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата са му виновни! Кога беше грип и вдигаха температура до 40, кога купуваха скъпи лекарства за тях, не беше проблем. Сега са им проблем. Не са му проблем отворените граници.Китай спря вируса със затваряне на страната. Ние сме абсолютно неспособни на самостоятелно съществуване, няма как да останем без зараза, ако има наоколо.Без да сме прасета или кози.
324
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ще сме първата държава в света, която ще излезе на протест с искане за затваряне.Много хора се страхуват да преминат през целия ад на здравната помощ!
323
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте училищата!От тях така или иначе излизат полуграмотници. Поне ще се спасят учителски животи!А за ученолюбивите ученици временното обучение онлайн няма да е проблем.
322
8
 
9
 
! Отговори
Прав е преди 3 години
Ако смятате, че така като държим всичко отворено е по-добре за вас, се лъжете. Заболелите ще растат, с тях и жертвите. Колкото повече болни, повече се товари НОИ и държавата, а тя взима пари от нас/вас. Така че тези, които смятат, че три седмична пълна карантина ще ги събори сравнена със сегашното положение не са прави. Да си говорим истината, в момента никой не спазва нищо. Не всеки е с маска в градския, нито в кварталния магазин. За малоумнният министър, който държи децата пък нямам думи.
321
1
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Щом искате да затваряте отново. Трябва да се затворите и вие - политиците. Всичките в хотел и по една минимална заплата. Около хотела плътен кордон. И сами да си поръчвате ядене - по телефона.
320
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте де, лекарите не смогват, легла няма.
319
11
 
21
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Валерката се указа най адекватния политик.
318
12
 
5
 
! Отговори
ааа не бе преди 3 години
Това, че Далавери Милионов ''мисли'' така си е негов кахър.
317
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте всичко ,че да се видя с пари, че жената харчи по 200лв на ден... не пандемията ами Тя ми *** маммата. Молове и заведения close
316
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдател 315Проблема е че глуупак като теб и 99% от българите няма как да осъзнаете че сте глупави.
315
3
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
*** ОТНОВО ЩЕ ВИ ИЗБЕРАТ , НО ПАК ИМ ОБЕЩАЙТЕ .....,,НИКОГА КОАЛИЦИЯ С ГЕРБ И ТИКВАТА " !!!
314
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
целото правителство и парламент требва да Ви карантинират в Централния Софийски затвор, за поне 10 години, нагляри, 6 млрд. годишно за здравната система, а тя колабира прои 200-300 пациенти на интензивно лечение, за тия пари требваше малко повече да се постараете
313
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИзнервенаПо добре за теб, ще имаш контрол :) Отвреме на време излизайте на разходки, че да не психясате, зависи на колко е "детето".Аз ходех на 14 по клубове (дискотеки), но си бях дете :)
312
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от ***,на тоя взе да му светва лампата!
311
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еей, омръзнахте на хората. Крийте се, заключвайте се, само оставете нормалните хора да живеят.
310
2
 
11
 
! Отговори
1234 преди 3 години
И това ще стане. Сега го е казал и е вярно. Не му вярват но по Коледа ще се каем....
309
9
 
9
 
! Отговори
Изнервена преди 3 години
За децата е ясно, че ще учат дистанционно. Хитри са, признавам го. Няма как да разреша да ми мъчат и увреждат детето.
308
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой иска да си се затваря и да си седи под карантина, какви са тия глупости бе, аре мах....