ГЕРБ предлага нулев ДДС за ваксини за Covid-19

Преференциалната ставка трябва да важи до края на 2022 година
29 ное 2020 17:18, Красимир Ангелов
73
ГЕРБ предлага нулев ДДС за ваксини за Covid-19
Снимка: БГНЕС

От 1 януари доставките на ваксини срещу Covid-19 да се облагат с нулева ДДС ставка, предлагат от ГЕРБ.

Поредните законови промени в Закона за данъка върху добавената стойност са внесени в петък от група депутати от управляващата партия, съобщава БНР.

Преференциалната нулева ДДС ставка за ваксините срещу коронавируса трябва да важи до края на 2022 година, става ясно от промените. Премиерът Бойко Борисов обяви по-рано, че ваксинацията срещу Covid-19 ще бъде безплатна и доброволна за всички.

Депутатите от ГЕРБ предлагат да бъде нулев и налогът за медицински изделия за инвитро процедури, свързани с коронавируса, като в текстовете е посочено, че това са комплекти за тестване.

С поредните промени в Закона за ДДС се урежда и режимът с Великобритания, след като от 1 януари изтича гратисният период на Брекзит. Обединеното кралство и Северна Ирландия трябва да се считат за трети за Европейския съюз страни. Предлага се, когато транспортът се извършва до Северна Ирландия, за целите на ДДС доставката да се третира като страна член на Европейския съюз.

Това са поредните промени в Закона за ДДС тази година, като все още не е преодоляно и ветото, наложено от президента Румен Радев заради промените през този закон в режима на бързите кредити. Въпреки че със закона за бюджета за догодина бе направена корекция върху двойното оскъпяване на главницата при просрочие, остана неяснота около правните измерения на казуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв данък ? Нали е безплатна?Нищо от нищо си е пак нищо. Виж ако я търгуват е друго нещоСпоред мен само първитее.са.незплатни. после само гледайте .
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намалете ДДС то на лекарствата, храните от първа необходимост и учебните пособия. Ваксината така или иначе ще се закупува и разпространява директно от държават поне в близките 5-10години не мисля, че ще я пуснат за свободна продажба на щанда в аптеките.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е та това ГЛУПАВО , я набийте 50-100% поне ще има файда !
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)След Борисов-3, идва Борисов-4. Това е положението, товарищ. Спасявай се във Венецуела или в Северна Корея.
37
4
 
13
 
! Отговори
БСП преди 3 години
При Социализма нямаше ДДС!!Но имаше БЕЗПЛАТНО образование!!Имаше БЕЗПЛАТНО здравеопазване!!Имаще социялна политика!!Нямаше престъпност!!Нямаше "Ромски" проблем!!ФАКТ!!!!
36
2
 
11
 
! Отговори
Самаел преди 3 години
Антихриста идва ,но сега неговия меч са ваксините му .Пророка му е Бил Гейтс!Нима ще оставите сатанистите да диктуват живота ви .Малобройни сатанисти изправени срещу 7 000 000 000 човека разгневени искащи възмездие и набучване на кол.Как я мислите тази работа ?
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия инжекции знаеш ли къде ще ти ги набуча, аптал грозен
34
1
 
1
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
А, не може ли просто да се разкарат тая прокажена структура барабар с всичките си некадърни съмишленици и драмата да свърши вече? Който и да дойде след това ще е по-добре!
33
1
 
14
 
! Отговори
онзи преди 3 години
А китайците дали ще бъдат ваксинирани като при тях няма ковид? Или само бялата раса ще дyпчат.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудеснна идея за държава в която внос на цигари се декларира като памперси!!Така всичкия алкохол документално ще мине като Ваксина!! Що неща ще се внесат документално като ваксини с 0% ДДС.Бизнесмените вече спокойно разлистват новия каталог на Bentley...
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 25След 1989 г. се брои за демократичен фалити, защото чл. 1 отпадна за БКП и има много демократични партии, които получават долари от САЩ и ЕС.
30
0
 
3
 
! Отговори
Бик Дик преди 3 години
Само ваксина поставена на задна прашка не се облага с ДДС.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 25След Живков са 10-15 фалита на Желев, Виденов, Костов, Сакса, Бориспв, Дянков и сега. Само банките бяха затворени 20 вкл. КТБ и др. спасени със заеми.
28
1
 
10
 
! Отговори
www преди 3 години
ЗА ЕДИН ПОСТОЯННО МУТИРАЩ ВИРУС ВАКСИНА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ! АЗ ПРЕДЛАГАМ ПЪРВО БОЙКО ДА СЕ ВАКСИНИРА И ЩЕ СИ ИМАМЕ ПРЕМИЕР МУТАНТ.. ЗАЩОТО СЛЕДВАКСИНАТА ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ С ПРОМЕНЕНО ДНК.. КАТО ГМО ПРИ РАСТЕНИЯТА . СИГУРЕН СЪМ ЧЕ 90% ОТНАСЕЛЕНИЕТО НЕ ГО ЗНАЕ... КОШМАРА ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА
27
1
 
12
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Тия па,нито аз ще се ваксинирам,нито децата ми!Смешници.
26
9
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
А да ти се напомня ли, че при Тодор Живков държавата фалира цели три пъти за 36-годишното му управление? Фалира още веднъж веднага след като го разкараха, но заслугите за този фалит пак бяха негови. Фалира и още веднъж през 1997 г., пак по време на комунистическо управление.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнелия Нинова и Румен Радев веднага да излязат с декларация как това е неприемливо и е срещу народа и държавата. Друго не може да се очаква от тях.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПри социализма при Тодор Живков имаше данък оборот и нямаше такава инфлация на цените.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да махнат ддс и на бройките в статистиката
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При социализм при Тодор Живков нямаше ДДС за нищо!