Предложение: Преболедували COVID да образуват секционните комисии в болниците

Идеята лансира проф. Михаил Константинов, за да гласуват и болните
8 дек 2020 09:09,
102
Предложение: Преболедували COVID да образуват секционните комисии в болниците
Снимка: БГНЕС

Хора, които са преболедували COVID-19 и за които се счита, че са защитени поне за няколко месеца с антитела, да образуват секционни комисии в болнични заведения. Това е един от вариантите за гласуване на болни хора на парламентарните избори у нас догодина. Идеята е на изборния експерт проф. Михаил Константинов, която той лансира пред Нова телевизия.

"Засега отиваме към избори в края на март. Има дата и в края на май, но тогава ще сме два месеца без парламент", коментира математикът и шеф на "Информационно обслужване". Той предупреди, че има няколко важни въпроса, които трябва да се решат - какво се прави с хората, които в момента са карантинирани, и тези, които боледуват?

Още по темата
"Трябва да се проучи опита на държавите, които скоро имаха избори. Да се сформира специална комисия, която да проучи и да избере най-добрите варианти", заяви проф. Константинов. И призова български представители да отидат до румънското посолство и да помолят съответния аташе да сподели тяхната практика. "На изборите там ние видяхме едни големи помещения и спазване на дистанция, но въпреки това имаше най-ниската изборна активност от 30 г. насам", разказа експертът.

"Има опасност това да стане на парламентарните избори у нас и да няма легитимност на новата власт", предупреди проф. Константинов. COVID пандемията удари целия свят и няма нищо укорително, ако депутатите се съберат и въведат мерки специално за тази ситуация с промени в Изборния кодекс, допълни той.

Изборният експерт предупреди, че машините за гласуване, които ще се въведат у нас, не са предвидени в условията на пандемия. "Какво ще стане, ако някой пипне заразен екран и след това си пипне носа", попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Всеки народ има правителството, което заслужава.'' - Жозе дьо МестрВсеки народ си заслужава управниците.'' ХегелВсеки народ заслужава съдбата си. - Шарл МонтескьоИли преведено на опростен български език:Не може една тиква сама да стане премиер, трябва други тикви и кратуни да я изберат.
86
0
 
1
 
! Отговори
В преди 3 години
То сега нали е цъфнал,та вързал парламента,само се джафкат като ***,та мислите че някой ще забележи че ги няма.Все тая дали ще има избори март ил май!
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cтудeнтитe кaзвaт, чe нe иcкaт дa живeят в пoрoбeнaтa бoйкoвa държaвa, a иcкaт дa живeят в нoрмaлнa държaвa. Тoвa знaчи държaвa, кoятo нe e прeвзeтa oт мaфия и зaкрилянa пoд Кacкeт, a тoвa e бeз днeшнитe упрaвлявaщи
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак са активирали герберасткото гномче с измислената титла да лъже по медиите.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От утре е в сила, че всички трябва да използвате смазка (вазелин) и да вкарате един пръст в *** си по всяко време на улицата, за да предотвратите разпространението на ковид-19. Смазка предоставяме тук.
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде бе? Прибирайте го тоя в психиатрията!
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А можеше Тулупа да е подал отдавна оставка ,но искаше да е на власт и сега отровата ще я изпие до дъно, няма тарикатлъци ,който да върнат умрелите или да оправят икономиката. Пак ще загуби изборите, виновен е за липсата на мерки, болници, подготовка и дефакто е съпричинител на факта ,че сме номер едно по смъртност от Ковид в Света !
80
0
 
2
 
! Отговори
Он Лайна преди 3 години
Един ден ще ви оперира хирург, който е виждал скалпел само на снимка.Като Годжи Дупнишки с подареното мундирче.
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на батко придворния математик и глашатай
78
0
 
2
 
! Отговори
нн преди 3 години
Близко до акъла, че и в България я, има я, няма 30% да гласуват. Също така трябва, а не по желание изборните комисии да са от преболедували заразата. Другото е дистанцията, маските, задължителни.
77
0
 
4
 
! Отговори
Мишо Ка преди 3 години
се изходи, пардон, "изказа"
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълзя пак, а Мишо?
75
1
 
7
 
! Отговори
Кюлчета & Евраци преди 3 години
Ако тегля кредит, тегля за цял народ,Ако ще се връща, връщате само вие.
74
0
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Тоя... професор от ден на ден все повече ме изумява.
73
0
 
2
 
! Отговори
Важно съобщение! преди 3 години
От днес от 23:00 до 05:00 с лазерен сателит ще сепрофилактира COVID 19 на населението с ваксина (***).Молим ви да извадите дупе на отворен прозорец попосока към звездите ,задължително с намордник,а в дясната си ръка дадържите лична карта.За мъжете противопоказания не са забелязани!Комшиите са изпитали метода и до сега бременен мъж не е забелязан.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машинното гласуване е опасно за доходите на Мишок Константинов.
71
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Такива като тоя на снимката, заслужават най-суровите присъди, защото са българоубийци и изменници.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя не е ли вече пенсионер. Цял живот на хранилката. Безгръбначен плу жек.
69
2
 
5
 
! Отговори
Ари бе Бай уй преди 3 години
Съдете го за държавна измяна това куче и да ляга при бай Ставри - до животна.
68
0
 
5
 
! Отговори
Много Читав Пич преди 3 години
С лекота могат да го вземат на работа при Лукашенко, Путин или Башар Асад, да им реди изборите.Много ги разбира.