Рекорден обем инвестиции е реализиран през 2020 г.

Сертифицирани са проекти на стойност над 1 млрд. лева
31 дек 2020 13:08, Елка Василева
32
Рекорден обем инвестиции е реализиран през 2020 г.
Снимка: МС

През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани проекти на стойност над 1 милиард лева, което е рекорд за последните 6 години. Това информира министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба.

„Постигаме рекорд по линията на привличане на инвестиции по време на криза. Сертифицираните проекти са 34. 17 от тях са във високотехнологично производство и услуги“, посочи министърът.

С тези проекти се разкриват нови 4500 работни места, което в сравнение с 2019 г. е почти два пъти повече.

Министър Борисов докладва, че продължава насърчаването на вече съществуващи проекти, като използваният бюджетен ресурс е на стойност 16.4 милиона лева. „Това са 23 търговски дружества, с тях сме запазили над 5134 работни места. Проектите, които сме подпомогнали са на стойност 438 милиона лева.

По отношение на микро- и малките фирми в първите седмици на новата година ще бъде доразплатен ресурса за преразгледаните над 3300 компании, като към вчерашна дата стартира разплащането на договорите към средните предприятия, докладва още министърът на икономиката.  


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Високотехнологични?Поне за празниците да бяхте спрели веселите хапчета.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекорден обем инвестиции в шкафчето на Боко имаше тази година.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мин.Борисов, престани с тези трели на славей и кажи колко проценте ще бъде необвръзката на Държавния бюджет за 2020 г.: 6% или 7%!
26
1
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ВЕРВАЙТЕ СИ , *** !!!
25
1
 
14
 
! Отговори
Шериф Джони преди 3 години
Даааам инвестираме яко в чекмеджето
24
0
 
11
 
! Отговори
На мама умното преди 3 години
Излиза че "инвестициите" представляват едни безотчетни милиарди за "търговски" дружества. Грух-грух. Чии ли са те? Не можем да се сетим. Ама хич не можем. После грух грух реинвестира. и после пак.
23
1
 
13
 
! Отговори
Има преди 3 години
Има ли някой да вярва на тези лъжи?
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата инвестиция е на VW...ама в Чехия...
21
0
 
16
 
! Отговори
ABC преди 3 години
Какви милиарди? Една кръгла 0. Няма ***, които да си вкарат парите в това блато с крокодили.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВиготураПише 1 милиард лева, тоест 500 милиона евро за цяла година, отчитат го като успех :))
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ме топли тая стъкмистика след като продължаваме да сме най-бедби в ЕС? Пишман инвеститори идват тук защо дават 700 лева заплати и нашшитв се хвалят с тогава.Баси и подигравката
18
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Калкулаторке, на език какъв в заглавието словоредът е?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа...:) За цяла година 500 милиона евро, развиваме се, вече стигнахме африканските държави :))
16
8
 
0
 
! Отговори
V преди 3 години
Ако ЕС ще се учи на инвестиране от Путин.Да кажа само че половината от мащабните му проекти са нерентабилни заради нови технологии които не изискват такива инвестиции. Другата половина са свързани с бизнеса с Китай в които Путин вижда по добър партньор от ЕС.Русия има интерес от бизнес с Германия ,а не от ЕС.ЕС може да има интерес само заради условията на пренос на газ за които държави от ЕС не могат да искат безкрайно монго пари като Украйна .Като цяло Европа това са Германия и Русия.Другите са
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля да изчакам данните на НСИ и БНБ в края на годината, защото според тях от години в България има рекорден отлив на капитал.
14
0
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
На времето съм се занимавал с разни инвестициони доклади ама истински за да тежи думата ми не с телевизии дет приказват че ф16 ти имал радар в света на стелд и байрактар .Такива никой не ги брои за слива. Сега съжалявам че не съм писал защо не трябва да се инвестира в ЕС .В Ес резултатите и постиженията нямат смисъл .Всичко се върти около ,,усвояването,, Никакви пазарни принципи.Пропадането ще продължава чак до изтрезняване .Това означава много още години в заблуди и ровене на дъното.
13
2
 
11
 
! Отговори
V преди 3 години
Аз ли нещо не разбирам или държавата се източва ? Кви виши технологии ??? Ние купуваме ф16 ти щотот имал радар :) Европа изостава тежко във всички технологии .Космос ,компютри ,телефони ,софтуер науката прави крачки назад ,в оръжията вече ни минава дори Турция с байрактарите ,земеделие ,електромобили ,монитарни системи .Няма област в която Европа да не изостава .А в кво е първа .В създаването на виши раси от виши ***.дер.аси с разните му там кетапи които да крадат по 25 милиарда евро без резултат
12
1
 
18
 
! Отговори
Сертифицирани преди 3 години
Сертифициран инвеститор значи инвеститор който е дал пари за чекмеджето
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама какво говорите.Направо се биеха кой да дойде да и вестира тук.
10
1
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 години
Какво значи "сертифицирани "?Да не би да означава нещо в проект?23Търговски дружества т.е. половината премятат едни пари в други джобаве на събратя по пари !Може и в чекмеджета!Тези хора още ли са на власт ?След нова година веднага да ги изгоним защото до изборите ще окрадат всичко !Няма време !Масови протести и блокиране на НС!Друг изход просто няма!