Радев: От организацията на вота зависи легитимността на избраното НС

Президентът обсъди изборите със Сдружението на кметове на кметства
Обновена: 6 яну 2021 19:10 | 6 яну 2021 18:00, Красимир Ангелов
66
Радев: От организацията на вота зависи легитимността на избраното НС
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев обсъди в Калофер готовността за провеждане на предстоящите парламентарни избори с кмета на града и председател на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов, както и с представители на сдружението, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

Срещата е част от инициирания от държавния глава кръг от консултации във връзка с организирането и провеждането на изборен процес, гарантиращ здравето на българските граждани и конституционното им право на глас.

Още по темата
От създадената организация и своевременно предприетите здравни мерки зависят не само доверието и активното участие на гражданите в изборния процес, но и легитимността на новоизбраните парламент и правителство, които да изведат България от кризата, подчерта  Радев.

Представителите на местните власти поставиха пред президента редица въпроси, свързани с организацията на изборния процес в условията на извънредна епидемична обстановка. Според тях идеите за допускане на болни и поставени под карантина граждани да упражняват правото си на глас в секционните избирателни комисии би повлияло негативно на желанието за вот и крие риск от намаляване на избирателната активност. Решение на този въпрос следва да бъде търсено в създаването на мобилни секционни избирателни комисии.

Обособяване на времеви диапазон за гласуване на възрастни хора, готовност за бързо отзоваване на медицински специалисти в секционните избирателни комисии при необходимост, както и увеличение на възнагражденията на членовете на мобилните секционни избирателни комисии, които ще бъдат в непрекъснат контакт с поставени под карантина гласоподаватели, също бяха сред направените предложения.

По време на срещата президентът подчерта, че каквито и решения относно изборния процес да се вземат на централно ниво, тяхното реално изпълнение зависи от капацитета на малките населени места. Затова е необходимо обезпечаването им със средства, указания и достатъчно време, за да бъдат приложени.

В Калофер държавният глава почете 173-ата годишнина от рождението на Христо Ботев. Румен Радев посети мемориалния комплекс „Христо Ботев“, Националния музей „Христо Ботев“ и отдаде почит пред паметника на бащата на революционера и поет Ботьо Петков.

Същевременно кметове на управляващата партия обвиниха президента Румен Радев, че не са участвали в разговорите за провеждането на изборите.

Обвиненията дойдоха от градоначалника на Карлово Емил Кабаиванов по време на посещението на държавния глава в Калофер.

Какво отговори държавният глава вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ви устройва гербавите *** снимките да са монтирани. Ама не са.Тикварят и сам си призна.
28
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Троловете на ГЕРБ са във вихара си днес.Обещана им е двойна надница, кило суджук и безплатна винетка!!
27
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е българин и патриот, а дебелата алчна мутра от СИК е страхливец и подъл крадец!
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хунта, мафия, монтирани снимки. *** народ да вярва на заучени думи и опорки на руските мекерета. И после като го обяздят не знае къде му е дошло. Борбата на тия е за кокала, че дълго да на сухо, а са свикнали да грабят. Затова и псевдодесните са на хорото, и те горди внуци на ***. А Хвърчилков го чака Геша. Защото знае какви ги е надробил.
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А откъде знаеш, че Радев е некорумпиран?На Борисов БСП успя да напълнии къщата с бръмбари дно да го хване, че нещо е сгафил. И даже не им потърсиха отговорност за това.И единственият грях, в който го хванаха беше, че псува у дома си.На Радев като върховен представител на властта не му ли направи впечатление, че това е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО?Просто Радев единственото което прави е да хвърля помия по Борисов без никакви доказателства.А книмката на Радев с най-голямата мутра от БСП - Гергов?
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клоун.
23
1
 
1
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Грешка. Не ," най- често" и ,"Лиши", а да се чете, Майчето и Шиши
22
1
 
24
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Радев, що не дадеш на Най-често да организира " честни" избори по костинбродски. Тя ще викне и мутрите да помагат, а Лиши ще даде и парички за нова тениска за кюстендилската слив....
21
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' БСП - Румен Радев е политика който наистина мисли за народа!! ''...................другари от БСП, нека ви посоча няколко фактора, който вие очевидно не разбирате:- Радев не е комунист, а демократ;- Радев не е русофил, а западник;- Много от възрастните членове на БСП гласуват за Бойко;Когато осъзнаете посочените по-горе факти, тогава може да започнете да вдигате проценти, не и преди това
20
30
 
4
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Румен Радев е политика който наистина мисли за народа!! Честен, некурумпиран и безкористен е президента на България.Лошото е, че хунтата на мафията и нейния бос Бойко Борисов всякакси се стремят да го очернят. Понеже не им стиска да го ликвидират, както направиха с много други честни Българи!
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тавариш лЬотчик фаТмачугин отново ни показва биполярната си комплексирана миниатюра когато става въпрос за мъжка дума !!!
18
24
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ДНЕС ИЗЛЯЗОХА ДАННИТЕ ЗА РЕЙТИНГА НА ПОЛИТИЦИТЕ .ДЕСЕТ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ , НАЧЕЛО С ДЖИПКАТА - СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ НЕ СЪБИРАТ ОДОБРЕНИЕ КОЛКОТО НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ !!!!
17
2
 
22
 
! Отговори
Нмк преди 3 години
Този пак се мъчи да каже нещо и пак се обяснява като ученичка.фигурант ***
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БАНкоФугуранта погази конституцията и законите на България безброй пъти, но няма да му се размине. Килията е запазена и боядисана, като за ВИП клиент.
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ал Бънди,дами и господа.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гаварит Масква!
13
24
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ГЕРБЕРСКОТО ГЮБРЕ ИЗПАДНА В ШОК !!!ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ОТНОВО ЩЕ СПАЗИ ЗАКОНИТЕ И КОНСТИТУЦИЯТА !!!
12
6
 
24
 
! Отговори
САТАНА преди 3 години
Радев, нямаш място като президент
11
3
 
20
 
! Отговори
Карадайъ преди 3 години
Всеки път БСП се оправдават, че когато са коалиция с нас,трупали пасиви!Ефенди Радев,повече не желаем да причиняваме това на вашата партия и затова НЯМА да подкрепим ваш втори мандат.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигурант, скрий се бе, консултации щел да ми води. Кои посетиха тая консултация, куманистите, лузерите и чистачката от централата на ГЕРБ, кой го гледа сериозно на случйно попадналия там.