Симидчиев: Ваксина за тези, които ще участват в изборния процес

Според него проблем ще е и гласуването в болниците
6 яну 2021 09:33,
28
Симидчиев: Ваксина за тези, които ще участват в изборния процес
Снимка: БГНЕС

Тези, които ще участват в изборния процес, трябва да бъдат включени към някои от първите групи, които ще се ваксинират. Това заяви пред Нова тв пулмологът доктор Александър Симидчиев, един от медиците, които във вторник участваха в консултациите при президента Румен Радев.

Според него е важно от медицинска гледна точка да се направи всичко възможно, за да се снижи рискът във всеки един етап от изборите, включително предизборната кампания, както и да се защитят хората, които ще обезпечат вота.

"Могат да бъдат предложени мерки, които намаляват риска. Единият вариант е това да са хора, които са преболедували вируса, или са ваксинирани", заяви той и допълни. "Ваксини има поръчани за цялото население. Единствено скоростта, с която хората ще бъдат ваксинирани едни спрямо други ще е въпрос".

По думите му новият проблем в предстоящите избори ще са секциите за гласуване в болниците, тъй като там трябва да гласуват пациенти с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да...до изборите тия ваксини ще да спрени,защото са ментета ,гледайте сериала с ваксините
18
0
 
7
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Ако не сте изкарали ковид и сте сравнително млади и здрави, карайте го сега. За предпочитане е пред ваксината.
17
0
 
8
 
! Отговори
Много скоро преди 3 години
Много скоро и вас ще ви поставят пред същия изборн- васина и работа или без ваксина безработен. Не искам да съм лош пророк, но дори тези, които могат да работят безпроблемно дистанционно (и преди март 2020 са работили в офис) ще бъдат насилвани.
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Не разбрах какви права имаш в предвид за България се нарушават? За робите на комунизма правата не са отменени! В България от 44 г. до сега се управлява от комунисти! Айде сега ЧНГ за да не загубим контенанса!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо се оляха с тези ваксини! Все едно, че някакви бонбонки раздават. Аман.
14
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А този,който иска да гласува,но има алергия или автоимунно заболяване,как ще го накарате да се ваксинират?Вие нарушавате правата му!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези избори ви дойдоха дюшеш за да можете да прекарате ваксините
12
0
 
13
 
! Отговори
леле преди 3 години
медиите са корумпирани сайтовете като видят някоя не удобна дума в коментарите и я правят с точки
11
1
 
24
 
! Отговори
бесове преди 3 години
Този е един от най-обсебените от бесове.
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли ,къде е Бойко ?! Направих ремонт на тоалетната ,та да дойде да го инспектира
9
2
 
30
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Товоа не трябва да се допуска ,герберастите ще употребят пандемията също както демократите го направиха във ФАЩ да откраднат и фалпшифицират изборите!От къде накъде ще се ваксинирам за да пусна една бюлетина този психопат чува ли се изобщо какви безумия говори!Това е тирания!Бунт и революция ни трябват не избори!
8
0
 
32
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Много е зле този пич! Обърна палачинката на няколко пъти! За власт и минутка внимание какво ли няма да направи доктора от МВР - Болница! Да вземе да се скрие, хич не ни е интересен!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обяснението е очевидно. Във ваксината ви е кодирано ЕГН (и не само то), машините в избирателните секции могат да изчетат тази информация, докато натискате с пръсти по сензорния екран. Така знаят кой за кого е гласувал, а и пак ще изкривят резултатите в своя полза.
6
2
 
25
 
! Отговори
Билбо преди 3 години
Опппа...членовете на избирателни комисии задължително ваксинирани, демек - само гробари. Наблюдателите и те трябва да с ваксини, демек - пак само гробари.
5
0
 
27
 
! Отговори
aa преди 3 години
и ти ще идеш в затвора, докторе. Не сега, не утре, когато му дойде времето. Ако не идете в затвора, ще повръщате парите които налапахте. Я със здравето си , я с децата си - съдбата не прощава. Забавя но не прощава и идва точно когато трябва да иде
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бюлетината трябва да е интегрирана за всички и сложна.И да се отпечатва в различни варианти, за да не върви с пръчици до къде, листчета с номера и т.н.Индиректно ще се въведе ценз за грамотност.
3
0
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Това ако не е извиване на ръце, не знам какво е. Опитвам се да отгатна на кого ще послужи най-добре.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна имам една идея.Изборите да са в два дни, тоест един цял уикенд.При това -с екзитполове в събота вечер.Така ще имат възможност и неупражнилите право на глас да размислят и упражнят гласа си , ако са недоволни накъде отиват нещата.И със сигурност активността ще се вдигне.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ба, спестихте ми мъката да се чудя за кого от тия гении да гласувам, нема що.