Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Това може да стане при сериозна мобилизация на изпълнителната и законодателната власт
Обновена: 10 яну 2021 11:52 | 10 яну 2021 11:51, Елка Василева
367
Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно
Снимка: БГНЕС

Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Републиканци за България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде „Фокус“.

Още по темата

„Дотук има консенсуси в редица граждански организации и партии за законови промени, които да гарантират правото на глас на всички карантинирани и хора в изолация, законови промени, които да дадат възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват дистанционно“, допълни той.

По думите на председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов трябва да се даде възможност за добра конкурентна среда. Той предложи времето в обществените медии - БНР и БНТ, за всички политически партии да бъде разчетено така, че да има равнопоставеност. Цветанов допълни, че от партията нямат доверие на изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той подкрепи идеята за удължаване на изборния ден, но посочи като неприемливо гласуването да се проведе в два или три дни. По думите му това би могло да доведе до опорочаване на вота. Според Цветанов 28 март не е удачна дата за провеждане на изборите не от гледна точка на това, че партиите не са готови, а защото правителството и законодателят няма да успеят да се справят с новите предизвикателства в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
6
 
! Отговори
А защо не, преди 3 години
по телефона, и без това гласът ни няма значение, поне левчета ще могат да се съберат за болни деца.
182
1
 
8
 
! Отговори
За пощите преди 3 години
Румен Радев трябва незабавно да уволни този, който му е пуснал мухата за гласуване по пощата (ако му е съветник). Ако се приеме гласуване по пощата, това ще обслужва единствено ГЕРБ. Това е толкова очевидно, че дори Борисов не прави такова предложение, разчитайки на глупостта на някой друг. Впрочем, когато бях на 19 години и ми предстоеше да вляза в казармата за две години, бях изрично предупреден да пиша от там каквото намеря за добре, но и да имам предвид, че писмата се четат.
181
8
 
2
 
! Отговори
Бай Ставри Страстния преди 3 години
Бойке , ако знаеш само каква ваксина съм ти приготвил .
180
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румене, я се скрий с тези идиотщини!Ти ходил ли си скоро в поща бе? Ще ви се измрелият ви електорат, да гласува за вас. Ти затова се притесни и обвиняваш Борисов за високата смъртност. Много гласоподаватели загубихте, ама по пощата ще си ги възвърнете.Аз в поща и на машина няма да гласувам!
179
1
 
15
 
! Отговори
Бачи преди 3 години
Тоя човек не можа да си проумее ролята в тази държава, сега тръгнал да се прави ,че разбира от изборно законодателство ,ехо летящата петолъчка ,има изборни закони ,добри ,лоши това е и аз и много други не си харесваме президента ,но чакаме следващите избори ,за да те приземим и с надеждата ,че следващия няма да пропилее 5 години от живота ни в омраза и конфронтация помежду ни .
178
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството, че на тези избори се целим в 100% процента избирателна активност, само да не се окажем 11 милиона :)
177
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По пощата даже с Деса те е страх да пишеш писма,защото се проверява от другарете!
176
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление към властта са се насочили властолюбиви, но абсолютно безпринципни хора, които за власт и пари ще продадат и майките си, какво остава за интересите на България!?!Дано народа прояви нужната мъдрост!
175
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Любо питенТова е очевидно за всеки с функциониращо мислене.Въпросът е, колко силен шут да им бием на Кремълските кукли на изборите. Лично смятам, че трябва да е възможно най-силен, за да се озоват направо в политическия Сибир.
174
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зеления чорап е малко по-приятен за гледане, когато е с маска. Не се вижда изкривената му от злоба физиономия. Но си бълва същите безсмислици...
173
0
 
27
 
! Отговори
Любо питен преди 3 години
Само на мен ли ми се струва, че Президента Радев изпълнява план, при който пред правителството и парламента да се поставят неизпълними условия за изборите. Целта е изборите да не може да се подготвят навреме и след приключване на сроковете за действия на лигитимно избраните Парламент и Правителство Господин Президента и шайка престъпници около него да завземат властта служебно за неопределено време.
172
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С пощенски гълъби ли,защото бг пощи са пълен провал.
171
1
 
23
 
! Отговори
Гошко преди 3 години
Боже....! Този е най голямата грешка в БГ политиката от 1989г до днес.
170
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ предложи Радев, пак ли Мая?
169
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая и Отровното трио май добре са си опекли схемата, хем ще вкарат фалшиви гласове, хем ще врякат той Бойко разреши по пощата! А кой го поиска? Триото и Мая що не си направят нормална регистрация, а ще ползват чужда, или не могат да съберат нужния брой гласове!?!
168
0
 
16
 
! Отговори
Ураган Султан преди 3 години
Абсурд,особено с нивото на Български пощи...
167
1
 
19
 
! Отговори
Граовец преди 3 години
Този е много объл.
166
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До православен патриотНали "ФАЩ" са лошите, как така русофилите се вдъхновихте от тях? Или измислихте вече начин да корумпирате и това? Я кажи, каква е схемата, която сте измислили?
165
0
 
16
 
! Отговори
Ха! преди 3 години
Обмислям да напиша писмо с което да гласувам от името на Радев. Нека го покажат и по телевизията. Така вота ще е честен. Просто чакам да видя формулярите.
164
10
 
2
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Щом във ФАЩ може , значи и тук ще е възможно гласуване по пощата ..и без това сме тяхна колония и зависим протекторат,..