Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Това може да стане при сериозна мобилизация на изпълнителната и законодателната власт
Обновена: 10 яну 2021 11:52 | 10 яну 2021 11:51, Елка Василева
367
Президентът Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно
Снимка: БГНЕС

Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави – гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес.

Това каза президентът Румен Радев по време на среща с представители на извънпарламентарната политическа партия ПП „Републиканци за България“, като част от поредицата консултации във връзка с организацията и провеждането на предстоящия парламентарен вот, предаде „Фокус“.

Още по темата

„Дотук има консенсуси в редица граждански организации и партии за законови промени, които да гарантират правото на глас на всички карантинирани и хора в изолация, законови промени, които да дадат възможност на нашите сънародници зад граница да гласуват дистанционно“, допълни той.

По думите на председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов трябва да се даде възможност за добра конкурентна среда. Той предложи времето в обществените медии - БНР и БНТ, за всички политически партии да бъде разчетено така, че да има равнопоставеност. Цветанов допълни, че от партията нямат доверие на изпълнителния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Той подкрепи идеята за удължаване на изборния ден, но посочи като неприемливо гласуването да се проведе в два или три дни. По думите му това би могло да доведе до опорочаване на вота. Според Цветанов 28 март не е удачна дата за провеждане на изборите не от гледна точка на това, че партиите не са готови, а защото правителството и законодателят няма да успеят да се справят с новите предизвикателства в условията на пандемия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
17
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ И РАДЕВ СА ЗАЕДНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЦВЕТАНОВ СЪЩО РАБОТИ ЗА БОРИСОВ ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ!
142
0
 
13
 
! Отговори
тодор преди 3 години
До НострадамусПълен *** сте-лайнояд!!!!!
141
0
 
16
 
! Отговори
GG преди 3 години
Не му е лесно на тоа пич Нострадамус...
140
1
 
16
 
! Отговори
анономен преди 3 години
До НострадамусАлоооо- хапчетат трябва да се пият))))))))))
139
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите си заминават...Засега все още може и с мир.
138
0
 
21
 
! Отговори
GG преди 3 години
А с пощенски гълъби ще може ли ?
137
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда от плашене, на този отдавна трябваше да му се пусне процедура за импийчмънт.
136
29
 
4
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
Българите от старо време тука на герберски мизерен надник да ви питам ...Абе плазмодии само вие ли не вдявате че новото правителство ще е между Слави,ДА Бг, Изправи се отровнототрио и Бсп... толко ли не видяхте какво се случва на Площадите, толко ли сте слепи и забравихте хората в чужбина припадаха по секциите наро4но прецакани от хунтата да не може да гласува .Масово старите хора вземат мизерната надбавка от50 сребърника и се то4ат на 4екмеджето България видя страхливеца как се покри.. с месеци
135
0
 
4
 
! Отговори
по пощата преди 3 години
Погледнато формално, гласуването е нормално.Погледнато нормално, гласуването е формално.Погледнато реално, изборите няма да родят правителство.
134
14
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
До Радев-празнодумецА Бойко е празноглавец ''хитър''.
133
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавата шайка не успя да купи Радев, не успя и да го изплаши.И сега троловете и пускат пяна на устата срещу него.
132
0
 
7
 
! Отговори
до 91 преди 3 години
Може ли да ми разясните какво е това глейстейшън? Технология ИКТ ли е или нещо като Пауър пойнт програмата? Звучи като игра ама не съм виждал."А Радев все още изчаква и се надява някой умник да му предложи да сложат Глейстейшън пред комисиите."
131
4
 
25
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 3 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 4 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
130
3
 
14
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
Гледа от демонкратите в САЩ как измамиха на изборите...
129
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И баба ми има предложение сега вика да избираме президента с sms. Спукахме се от смях. :D :D :D
128
0
 
18
 
! Отговори
Радка пощаджийката преди 3 години
Хехе нали тогава като доде плика в пощата и че ги отворим сичките и че ги заредим с червени бюлетини бе айланкоолу
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Нямаш идея какво правиш в момента. Само помагаш на Борисов и се излагаш"Напротив, от Москва много добре са му дали да разбере какво прави. Тук не е въпроса за Борисов: трябва да спасява интересите на господарите си от Кремъл в България.
126
17
 
2
 
! Отговори
Нострадамус преди 3 години
гербавите се *** обирайте последните стотинки от 4екмедже Ага идва глад за вас свърши болшевико-герберската ви диктатура на селянията и простотията. Сега по Пощата ще ви го вкараме милиони Българи избягали от гербавия геноцид. Ще ви кажа какво следва срив на цената на асфалта и тухлата на Българската фондова борса , едрия капитал вече се договаря със Слави и новото ОФ . Тиквата е прав те ще спечелят изборите с половин % но вси4ки останали ще направят коалиция и ще му го набримчат с 300....
125
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветниците на Радев са създателите на мутрите в България, поинтересувайте се какви хора има в президентството.
124
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Радев, седни и чети (а може и прав) Функциите и правомощията на президента са уредени в Глава четвърта Президент на републиката, от чл. 92 вкл. до чл. 104 вкл., от Конституцията на Република България. Президентът:дава и възстановява българско гражданство;назначава и освобождава от длъжност висши държавни служители;упражнява право на помилване;опрощава несъбираеми държавни вземания;упражнява контрол върху законодателната дейност на Народното събрание чрез правото на отлагателно вето (п