Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС

Опитът за превземане е бил символичен
24 яну 2021 22:30, Нели Христова
319
Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС
Снимка: БГНЕС

Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. Пред Министерския протича демонстрацията, планирана от 16,00 до 22 часа. Полицаи предотвратиха два опита на антиправителствени демонстранти да влязат в сградата на Министерския съвет тази вечер, съобщават от БНР.

На микрофона един от ораторите съобщи, че опитът за превземане е бил символичен, а полицията е отвърнала с голяма съпротива.

"Опитваме се днес да покажем, че линията на търпение на огромна част от българския народ - на над 70%, вече е премината", заяви Димитър Шивиков.

По-рано протестиращи блокираха движението през площад "Независимост" към булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков".

Пред Министерски съвет има плътен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред сградата. Един от ораторите призова по-рано през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до приближаване на полицаи и демонстранти.

Има дори кратковременни блъскания между тях. Градусът на напрежението се покачва, но до момента няма сериозни сблъсъци.

След като отидоха да изразят недоволството си и пред сградата на Съдебната палата, протестиращи тръгнаха по улица „Солунска”, а от там и до Народното събрание. Хората на първа линия носеха огромен черен трансперант с надпис "достойна присъда".

Връщайки се в т.нар. триъгълник на властта, минути след 18 часа възникна за кратко ново напрежение. Хората се сбутаха в униформените, но бързо бяха отблъснати.

По-рано представители на инициативата “Системата ни убива“ организираха юбилейния протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Палатката на “Системата ни убива“ е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано - “Силни сме обединени“.

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че - “200 е много специално число. От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200“, пишат организаторите.

“От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът постави“, пишат представители на “Системата ни убива“.

Все още няма яснота как точно ще протече протестът. Той е планират като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам призоваващия с мегафона към влизане в МС да понесе цялата строгост на Закона съобразно наказанията предвидени в Наказателния Кодекс.Крайно време е на русофилите да бъде даден знак, че всеки опит за подкопаване на демокрация и дъжавността ще бъде безмилостно смазван
157
5
 
24
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Ден 200 от протестите в София hahaхаха, защо лъжете реално повече 2 месеца не е имало протести
156
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** прибирайте се точно затихва вируса в България . Що за умствено изостанали сте? Накрая вас ще бием ...тъпиии шопи
155
17
 
18
 
! Отговори
Алоо Гешев преди 3 години
Защо спиш. Виж твойте колеги в US как бързо решиха проблема с тия които призовават да се нахлуе в държавна институция. Тоя с мегафона още ли мърда
154
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призоваващия към влизане със сила в сграда представляваща държавността в България ще бъде намерен и съден съобразно законите на страната.
153
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков, тъстът на Софиянски се омаза тотално.
152
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,вижда се черно знаме,,Т.е. анархисти.
151
20
 
25
 
! Отговори
1 преди 3 години
Очаквам призоваващия с мегафона към влизане в МС да понесе цялата строгост на Закона съобразно наказанията предвидени в Наказателния Кодекс.Крайно време е на русофилите да бъде даден знак, че всеки опит за подкопаване на демокрация и дъжавността ще бъде безмилостно смазван.
150
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Ден 200 от протестите в София ''.................Съдейки по реакцията на БСП и Радев относно случващото се в Русия ... се убеждавам, че комуниста гледа на свободата и демокрацията както вълкa гледа агнето.И когато комунист ти говори за демокрация и човешки права - имай едно на ум, че иде реч само докато се докопат до властта ... после - Белене и Скравена.
149
19
 
16
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
На тези още ли им плащат?
148
16
 
27
 
! Отговори
Какви опити!? преди 3 години
Пародия на протест, все едно бяха агитка на футболен отбор. Като ги чух как скандиран, разбрах, че са платени младоци, събрани да вдигат врява, но така нищо няма да се постигне. Само Инджова беше нещото по сериозно което видях, всичко друго е парлама! С такива протести, Боко може да векува!?
147
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутат се като ***, някои и маски нямат. Утре ще писнат на умряло 'Айййй малей, тия мерки не помагат, не ни опазиха от пандемията, правитеството и Баце са виновни.."*** народ - слаба държава.
146
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая платена Божковска *** отврати всички от себе си, гнусняри, не се наядоха, не се напиха с тия дубайски пари!
145
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Опитът за превземане е бил символичен"Интересно ако жандармата "символично" им изгърми няколко палки на тия келемета и симолино ги нарита в бусовете, както заслужават, дали няма символично да опищят орталъка, а?Платени скотове, а тия от Системата искам да позлати отрочето ми, са каймака на утайката.
144
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това протестите на фалшивото трио и сестра Галева ли са?
143
2
 
2
 
! Отговори
Прочетох го някъде: преди 3 години
Отдавна беше и го считам за вярно: Фендър или Гибсън казва нещо много интересно като се замислиш: "Създадохме съвършения музикален инструмент, въпроса е: Какво ще го правим от сега нататък?" За електрическата китара!Това повдига въпроси - как един инструмент взаимодейства с човека, провокира ли го, глези ли го, развива ли го и ако да как и колко? Доколко е ергономичен? Ами ако освен да е ергономичен е така направен, че да не може да сгрешиш ако го овладееш! А неговото овладяване ... довърши!
142
10
 
18
 
! Отговори
карадушко преди 3 години
бойко учи се от путин.той 3500 арестува.а ти оставяш 20 полуидиота да опикават и оскверняват софия
141
4
 
15
 
! Отговори
гого преди 3 години
ало журналята ,а крадлата на пари от деца за операции там ли беше?защо не пишете за нея? или ви плащат само за чекмеджета да пишете
140
2
 
1
 
! Отговори
Не било възможно а? преди 3 години
Те много работи се възприемат за даденост и че не може да са по различен начин! Може може - доли и нещо дето има 3000 години като история!
139
11
 
5
 
! Отговори
ЕК няма ли преди 3 години
да излезе с декларация както направи за хомосексуалиста НавалниПутин е корумпиран, а Тикквочча не е понеже е послушко и къса по 2 чифта наколенки като тръгне за Брюксел