Българите в чужбина не били нито 2, нито 3 милиона, а по-малко от милион

Михаил Константинов иска активната регистрация още на 4 април
315
Българите в чужбина не били нито 2, нито 3 милиона, а по-малко от милион
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Твърденията, че в чужбина има 2 или 3 млн. българи не отговарят на истината. В чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели, каза математикът проф. Михаил Константинов, който е председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“, пред БНТ.

Още по темата

Той предупреди, че не се знае каква ще е пандемичната обстановка при различните държави.

"Трябва отсега да се мисли какво може да се направи. Трябва да се разкрият секции навсякъде, където има съответния брой заявки. Имам едно доста ново предложение - да почнем активната регистрация още на 4 април - т.нар. изчистване на избирателни списъци. Има внесен законопроект на БСП за подобно изчистване, което трябва да бъде приветствано", каза още той.

Проф. Константинов заяви, че на 4 април ще има около 3 млн. избиратели, които ще бъдат основата на новите изчистени избирателни списъци.

"Така или иначе след избори се прави проверка за двойно гласуване. С тези 3 млн. имена ще направим едни актуализирани избирателни списъци на хората, които са в България. След което, при всякакви нови избори, ние към този списък ще добавяме имената на други български граждани, които ще са гласували", добави още той.

 


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
0
 
! Отговори
хахахах преди 1 месец
Алоо само в Англия сме 600 000.
Много ви е зле сметалото
270
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе. 3 милиона сме по-малко от преброяването през 1989. А някой смята ли децата българчета, родени през последните 30 години в чужбина и повечето от които вече нямат българско самосъзнание. За 30 години са поне още 2 милиона............

Добре че го нямат това прочуто "българско" замосъзнание което клати и друса България надлъж и шир!
269
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще си внесем комунисти от северна кореа.
тук вече само комунисти виреят
268
2
 
7
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 месец
ПОЗНАВАМ ЕДНИ ДЕТО ДВЕ И ДВЕ НЕ ЗНАЯТ НО ИМАТ ТРАКТОРИ ЗА МИЛИОНИ РУБЛИ
267
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм работил в чужбина в няколко държави, и в България съм работил. В ЕС се чувствам като у дома си, няма никаква драма нито за мен нито за семейството ми. Глупците, които вият срещу свободното движение са пропаднали куманисти пред които няма бъдеще, биологична маса със стойност единствено като консуматори.
266
6
 
7
 
! Отговори
Пондьо преди 1 месец
Да бе. 3 милиона сме по-малко от преброяването през 1989. А някой смята ли децата българчета, родени през последните 30 години в чужбина и повечето от които вече нямат българско самосъзнание. За 30 години са поне още 2 милиона.
265
2
 
7
 
! Отговори
Константинов е капут преди 1 месец
За последните 20 години в чужбина от двама станахме четирима...
264
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мхм, само в Чикаго има 200 000 българи
263
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

"25 г години съм си давал здравето и животът за България.Работил съм здраво и неоценено."


AHAHAAH! Леййййймъъър!
Дал си си задравето и живота на някоя мутра, я от БКП, я от ГЕРБ, зза една керлива заплата. Стига с псевдопатриотичните глупости!
262
3
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
Никой от вън не ви казва, как да си живеете в Родината. Казват ви го от сараите.
261
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пепи

Пепи - да не бъгларите да живеят на купчинка? Само в Гуадахара бяхме 15000 човека, нашенци.
260
2
 
15
 
! Отговори
япакченечух преди 1 месец
айде бе ...над 2 милиона избегаха след 90 те некой вече са второ и трето поколение там имам познати от Видин в Канада к+Квебек учиха френски и заминаха, сега имат по 2 3 коли и къщи а децата им (на мойте години 27) вече са с семейства !
259
12
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Живея в Испания.Наистина няма чак толкова много българи , както обясняват некой.
258
1
 
14
 
! Отговори
Йордан Илиев преди 1 месец
Хора спрете се.Защо се делим.Има ли значение къде си.Имали шибанп значение какво работиш.Имали значение,защо си в чужбина или в България.Единственото, което има значение е да сме единни за да може тези които са в чужбина да се завърнат.И аз съм бил в чужбина 3 години, даа живееш по-добре имаш пари за всичко,но пък и има нещо в тебе което не ти дава мира ежеминутно Носталгията.Стига се делим, стига се караме за глупости. Трябва да си признаем, че заслугата за това положение в България е само наша
257
2
 
11
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Какъв е проблемът да се гласува по имейл ?

Контролираният вот е проблемът. В изборната секция отиваш и получаваш от кочана бюлетина, която пускаш в кутията на място и не можеш да я изнесеш от секцията. Някой може да ти плати 50-100 лв да гласуваш за някого, но няма как да те контролира.

А на компа или по пощата сяда до теб, гледа как гласуваш и как пращаш вота и тогава плаща.
256
17
 
16
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Като живеят в чужбина да си гласуват за управлението на държавите, в които са отишли да живеят и да работят, откъде накъде някой отвън ще ми казва как трябва да живея в собствената си Родина??!
255
5
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
Поне на 4 години трябва да се извършва преброяването. И то преди избори, а не след това. Това се прави за да могат изборите да бъдат отново фалшифицирани. Но Борисов се занимаваше да брои само протестиращите по митингите и колчетата си. С търсенето на нови хора призна поражението на Герб, въпреки троловете!!!Да гласуваш за тях е все едно да си купиш фабрика на 08.09.44г.
254
0
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
До Гого

Грешно тълкуваш изказването ми. Нека се поясня, казвам, че вотът никъде не е таен, още от времето на БКП. Избирателните секции в чужбина са българска територия и нищо няма там различно от избирателните секции в континенталната част от БГ.
253
6
 
18
 
! Отговори
Емил преди 1 месец
Мойте деца от 20 години са в чужбина,там са се устроили,и си идват в годината веднъж,и си признават ,че защо трябва да гласуват ,след като не взимат никакво участие , вБългария,,работят и си плащат всички данъци и осигуровки в държавата в която са,тук идват за 2 месеца и ходим на почивки..
252
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Waw какво си дал на България,с какво си допринасъл за нейният просперитет? Къв ти си да казваш кой е ренегат и кой може да гласува. 25 г години съм си давал здравето и животът за България.Работил съм здраво и неоценено. От 10 г живея и работя със семейството ми в чужбина ,но не съм престанал да обичам родината си и да помагам,може би много повече от теб който си в България и си се озлобил толкова много.