Разрешенията за строителство и за поставянето на павилиони в един регистър

Той ще съдържа цялата информация за устройство на територията
4
Разрешенията за строителство и за поставянето на павилиони в един регистър

Ще има Единен публичен регистър по устройство на територията на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Това решиха депутатите, като приеха окончателно Закона за устройството на територията.

В регистъра ще се публикуват разрешенията за поставяне на преместваеми обекти, рекламни, информационни и монументално-декоративни елементи, както и заповедите за премахването им.

Регистърът ще съдържа и информация за разрешенията за изработване на устройствени планове и техните изменения, актовете за одобряването им, както и разрешенията за строеж.

Регистърът ще съдържа също удостоверенията на консултантите, извършващи оценяване на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване строителен надзор, техническите паспорти на строежите, актовете за въвеждане в експлоатация на строежите и заповедите за премахване на незаконните строежи.

Той ще обедини регистрите, поддържани от министерството, Дирекцията за национален строителен контрол, областните управители, общинските и районните администрации.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Я преди 2 месеца
Четете внимателно. Той ще обедини регистрите, поддържани от министерството, Дирекцията за национален строителен контрол, областните управители, общинските и районните администрации. Много Адменструация.
2
1
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
Е,ако си от герб може и хотел в пясъка на плажа да си построиш и никой за нищо няма да те закача.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Значи ако искате да си поставите едно павилионче и да правите дребен бизнес,ще ви разгонят фамилията от документи и рушвети.