Москва под блокада, над 3000 души са арестувани на днешните протести в Русия

В столицата затвориха метростанции, ограничиха движението
31 яну 2021 17:27, Анисия Иванова
198

Над 3000 души са арестувани на днешните протести в Русия в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс, като се позова на неправителствената организация ОВД-инфо. Според ОВД-инфо 844 от арестите са в столицата Москва.

Полицията блокира демонстрациите в защита на опозиционера Алексей Навални, блокиран остана и центърът на руската столица. Властите в Москва затвориха метростанции, ресторанти и ограничиха движението. Протести се проведоха и в други руски градове.

Затворени метростанции, ресторанти, магазини - така изглежда в последния ден на януари руската столица. Заради демонстрации в подкрепа на Алексей Навални, които властите определят като непозволени, движението на пешеходци в центъра на Москва беше ограничено, съобщи Bulgaria ON AIR. Демонстрациите се провеждаха на различни места, голяма част от протестиращите обаче предпочетоха да са в близост до сградата на президентстката администрация.

Още по темата
Протести бяха организирани из цяла Русия, в 11 различни часови пояси.

Въпреки забраната на полицията за масови събирания и въпреки че температурите на места паднаха до минус 52 градуса, митинги имаше в цялата страна. Първи започнаха протестите в Далечния изток. Във Владивосток демонстрантите играха хоро върху лед и скандират "свобода за Навални" и "Моята Русия е в затвора".

В Новосибирск протестиращите скандираха "Путин е крадец" и "Свобода за политическите затворници". А в Иркутск протестът стигна до сградата на областната администрация. Демонстрациите са следени от специализираните полицейски части.

Повече от 4000 души бяха арестувани в цяла Русия по време на митинги миналата седмица. Недоволството ескалира, след като опозиционерът Алексей Навални беше арестуван при пристигането си в Москва от Берлин. Той е в затвора по обвинение за неспазване на условна присъда. Навални определи задържането си като незаконно и заяви, че властите са знаели, че той е бил лекуван в Берлин заради отравянето с Новичок през август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
11
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
До Дияна,То, че не разбираш от политика е ясно, ама що не съ гледаш роклите и гримчетата?Въпреки всичко ще ти отговоря, надявам се да ме разбереш! БСП, начело със съратницата на Костов- ***, нищо добро не я чака, това е ясно! Само че бат Румен да вземе да се задейства и да организира една партия, тогава на Бойко ще му се стъжни!Що се отнася до Русия, то вече стана пределно ясно, че този Навални, Путин го ползва само за отвличане на вниманието на хората от истински важните проблеми!
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупсоти! Няма такива неща! Лъжа е това! Дезинформация!
134
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХристо, Христо, икономическата криза в Русия е свързана с Путин а не с короната. Всъщност може и така да се каже "короната", ако имаш предвид царската корона която си е сложил на главата самозванеца Путин.
133
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Диана144Хе-е-ей! Много недоволни са БСПарите и техните *** от моето мнение, явно! Що се криете? Я кажете какво не ви харесва в моето мнение, та толкова палци ви щръкнаха надолу! Кажете, де! Ще кажете ама на куково лято - защото за вас нищо друго освен властта не е важно, а ако кажете и думичка тук, че ви оборят незабавно...Я се стегнете! Трябва да гоним БСП или вие ще сте първите на мушките им - който е най-близо до негодника, той страда най-много...
132
5
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Христо ХристовЗащо? Защото кашата си е каша! На мен не ми е ясно как може да арестуват някой, когото в пълно безсъзнание са извели извън страната, като го обвиняват че е напуснал страната!...Това си е една голяма смешка...Ако арестът е по политически причини, предизвиквайки такива политически вълнения в страната, политиката трябва да се намеси и прекрати това смешилище...Никакви там съдебни власти, политически власти тири, бири...Смешна ли е една такава ситуация? - смешна е! И кой ще я реши?
131
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Защо Десовия мълчи, а не размаха юмруче срещу Мафията, която е изпратила милицията да бие протестиращите руснаци?Президенте????
130
11
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен100Бойко е много по-добър вариант от БСП, така че , при положение, че не си за ББ, си за БСП - по-умните винаги ще изберат Бойко и състоянието както днеска върви напред пред БСП и състоянието, което нейното управление ни донесе и което беше толкова лошо, че не само прогони 2 млн. зад граница, но и 30г. вече не можем да се оправим, куцукайки като инвалиди все пак напред...БСП трябва да я размажем на тези избори - след като те сами не могат да се махнат, някой трябва да го направи!
129
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Франция Белгия,Германия,Дания,Холандия Австрия огромни протести и този уйкенд срещу ограниченията за Ковид,по медиите ни нито дума ,а само ни пробутват шепата сороси протестиращи у Русия
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо 1203900, 4000!Ти разбра ли от кого е информацията?
127
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо 130Току що видях колко са мирни руските протестиращи. Налитат на полицаите като насъскани песове.
126
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последния троен анонимен - застреляй се!
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за митингите в подкрепа на Путин защо не пишете?
124
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия качи Навални на самолет и го изпрати в Германия да се лекува, излекува се и успешно се върна в Русия за разлика от Ашли Бабит, ветеран от американските военно-въздушни сили от Сан Диего, която американската полиция застреля пред Конгреса на САЩ. Ашли Бабит е омъжена, служила е във ВВС 14 години, имала е мисии в Афганистан, Ирак и Кувейт дори е наградена с медал.
123
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Рисия полицията не се намесва на никави протести докато протестиращите не почват да буйстват, независимо дали протеста е разрешен или неразрешен, полицията просто прави кордон от къде да минават и следи да няма насилие.
122
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, ама със САЩ сме бедна страна от третия свят и първи по смъртност в света. При американското партньорство 85% от населението в България живее в бедност, а други два милиона, ако не и повече, българи и българки са принудени да мият улиците и да проституират на Запад защото в България под американско партньорство нямат поминък и ги чака глад.
121
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами използват сълзотворен газ и водни оръдия, защото протестиращите на запад не вървят мирно като руските. Те откъдето минат всичко трошат, влизат в магазините, чупят и крадат.ЗАТОВА има сълзотворен газ.Запалиха лятос най-известната базилика в Париж - Нотр Дам.
120
10
 
15
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
119
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия депортира Навални защото откриха, че преди е имал антисемитски прояви, Навални е антисемит, а Германия не обича да се забърква с подобни личности по исторически причини, за това просто го качиха на самолета и го върнаха в Москва, а другото, че той искал сам да се прибере беше театър.
118
6
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До Анонимен 125Недей така,нали сме европейййци?Трябва всичко лошо да идва от Русия,на запад всичко е ток и жица.
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с "корупцията" е пълен фарс.Няма формула или друг начин за определяне на корупция никъде по света.Определят я чрез допитване - вие какво мислите има ли корупция?И ако Нинова или други като нея са се драли 4 години как корупцията ни е най-гооляма в ЕС то и като ги питат отговорът е същият.Когато работех по узаконяване на собственост, всеки даваше в общината за да му узаконят, колкото и да го убеждаваш, че документите му са в ред и и така ще му го узаконят.