Радев отдавна е решил за втори мандат, чака подкрепа от БСП

Проф. Антоанета Христова и доц. Петър Чолаков пред Bulgaria ON AIR
2 фев 2021 09:47, Анисия Иванова
40

Президентът Румен Радев обяви вчера, че ще се кандидатира за втори мандат. Отново с Илияна Йотова.
Не се изненадах, смятам, че отдавна го е решил. По принцип "рано стреля" и предварително заявява намерение, план за действие и цел. Вчера беше ясно формулирането на целта му - той има ясна програма за управление, това е програма на политически лидер, който управлява партия", коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова в "България сутрин".

Според политолога доц. Петър Чолаков от президента сме чули заявка за програмата за следващите години, която ще изпълнява, ако бъде избран.

Още по темата

Очакванията на държавния глава са отново подкрепа да му гласуват социалистите.

"Най-вероятно ще получи такава подкрепа. Нямаше изненада, че той реши да се кандидатира за втори мандат", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Христова посочи още, че проактивният израз на Радев е изключително характерен за типа му, но невинаги е продуктивен.

"Това, което каза Радев, го е казвал и преди. Няма никаква изненада. Това е отношението, което взима спрямо изпълнителната власт. Притесненията, изказани от президента, са основателни, това не е риторика на опозиционен лидер", категоричен бе доц. Чолаков.

Проф. Христова допълни, че корупцията е болестта на целия свят и не е въпрос дали президентът я коментира, защото е клише, тъй като нея я има.

"Въпросът е как се бориш с нея. Разделението не е начин, затова стилът на Радев е вреден за справянето с темата", посочи тя.

Експертите прогнозираха още, че хората няма да се уплашат да гласуват на парламентарните избори на 4 април, но според проф. Христова голяма част от тях не виждат за кого да дадат своя глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
Радев призоваваше за смяна на системата(апропо системите са 4-парламентарна,президентска,монархия,тоталитарна)Предполагам,че Радев иска да уреди себе си с президентска република и безсрочен мандат.Така,че е нормално да се кандидатира за втори,трети...форевър.Така се бори корупцията и олигарсите.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "недоразумение" се обяви срещу корупцията и фалшивата Прокуратура, ти подкрепяш ли корупцията и Гешев....... Да де, крадеца вика дръжте крадеца!!!
34
3
 
14
 
! Отговори
Сбогом РЕЗИЛЕ преди 3 години
Президента избран от БСП и ДПС (Пеевски, Бобокови, Божков)!!! ДПС обаче се отказа от него, защото е много глуп*в и мандата му приключва в края на годината! Много слаб президент! СБОГОМ РЕЗИЛЕ!!!
33
4
 
14
 
! Отговори
Довиждане преди 3 години
Радев си тръгва в края на годината!!! Ще се запомни като най-слабия президент в Българската история!!! "РАЗЕДИНИТЕЛЯ" и "РЕЗИЛА" са прозвищата, с които ще се запомни! Когато господ е давал акъл, военните са били на учение!!! - и Радьов доказа на 1000% тази поговорка!!!
32
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ЧебурашкаНадявам се, че няма да пускате това недоразумение по няколко пъти на ден---------Това "недоразумение" се обяви срещу корупцията и фалшивата Прокуратура, ти подкрепяш ли корупцията и Гешев?
31
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой поиска да се срещне с него? --------Нали се срещна с е бача на бабички Макрон, кво искаш? Бико Тиквата с кого се срещна?
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обединителят на нацията ся само раздор и злоба-----Пхахаха! Ти как си представяш, че се случва обединението? Откъде налъде ще се обединявам с Борисов, на каква база?
29
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ***,много нещо.Явно ГЕРБ са обявили тотална мобилизация на тролчетата и бая ще се поизхарчат за "услугата" . Президента е с достатъчна подкрепа от гражданското общество и коя партия ще го подкрепя на изборите е без значение. Доверието в него от страна на гражданите е 3 пъти по-голямо от доверието в правителството и 5 пъти по-голямо от доверието в парламента и прокуратурата. Това са фактите,а когато цифрите говорят и дяволите мълчат!
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкия този шум около противоречива личност преди парламентарни избори не е на добре. Явно партиите нищо не могат да ни предложат, освен евтино зрелище на палячото на кремъл
27
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям бъз тресе някой от рейтинга на Радев. Огромен бъз.
26
16
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Толкова е незначителен че за него гласуваха 2 000 000 българи. Толкова незначителен, че 47% /3 200 000 / в момента го подкрепят. Ха сега *** марш към минусите, веднага!
25
4
 
15
 
! Отговори
Да решил е отдавна! преди 3 години
Какво значат тук някакви си обикновени хорица!Раята да духа супата! АЗ съм велик и никой не може да миказва нищо, само другарят Путин!
24
5
 
23
 
! Отговори
Коя програма? преди 3 години
Каква програма? За пет години какво свърши? Обединителят на нацията ся само раздор и злоба. Кой поиска да се срещне с него? Никой. Дали осъзнава, че и с БСП, и без има шанс само, ако няма друг кандидат, или ако е пак Цецка. Всеки друг ще го бие още на първи тур.
23
1
 
15
 
! Отговори
правичката преди 3 години
Ама хайде да си го кажем правичката - всяко нещо, което се случва два месеца преди изборите, има отношение към изборите. Парламентарните.
22
6
 
25
 
! Отговори
ПРЕБРОЯВАНЕ преди 3 години
Кандидатстването на Фигурантът- русофил за втори мандат всъщност ще бъде едно преброяване на глу. паците в Европейска България. Българинът е доказал, че ако един път сгреши, не повтаря грешката си, защото се е поучил от нея. А който иска Евразия да заминава за примитивна Рус, прав му път...
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е толкова незначителен ***, че не може да нанесе никакъв удар по никого.Провокира една революция, която се спука като балон.Срамуваше се от собствените си революционери за просташките им постъпки и дори не си направи труда веднъж да слезе при тяха ги гледаше иззад пердето.Излъчва омраза и е държи като махленска клюкарка.
20
26
 
4
 
! Отговори
Рангел преди 3 години
СМЪРТ ЗА ГЕРБ...А БОКО -- В ТРУДОВ ЛАГЕР. ДА РАБОТИ ПО 25 ЧАСА НА ДЕН-О-НОЩИЕ...И ПОСЛЕ НАКРАЯ СЛЕД КАТО СИ ОТРАБОТИ КРАЖБИТЕ И ЗЛИНИТЕ ЗА 30 ГОДИНИ----ДА СТАНЕ ХРАНА ЗА ПРАСЕТАТА И ЧЕРВЕИТЕ .
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рундю терсенето се кандидатира за да има имунитет иначе ще е подведен под съдебна отговорност за национално предателство и слугинаж в полза на Русия.
18
2
 
16
 
! Отговори
бибабулиба преди 3 години
Случайните в политиката танцуват само по веднаж!
17
5
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Като обяви че ще се кандидатира за втори мандат, Радев нанесе удар в гърба на Нинова и на това което е останало от БСП. Радев сполучливо изигра роля на отвратителен президент, затова народът няма пак да се излъже да избере за президент фигурант резидент.