Радев отдавна е решил за втори мандат, чака подкрепа от БСП

Проф. Антоанета Христова и доц. Петър Чолаков пред Bulgaria ON AIR
2 фев 2021 09:47, Анисия Иванова
40

Президентът Румен Радев обяви вчера, че ще се кандидатира за втори мандат. Отново с Илияна Йотова.
Не се изненадах, смятам, че отдавна го е решил. По принцип "рано стреля" и предварително заявява намерение, план за действие и цел. Вчера беше ясно формулирането на целта му - той има ясна програма за управление, това е програма на политически лидер, който управлява партия", коментира политическият психолог проф. Антоанета Христова в "България сутрин".

Според политолога доц. Петър Чолаков от президента сме чули заявка за програмата за следващите години, която ще изпълнява, ако бъде избран.

Още по темата

Очакванията на държавния глава са отново подкрепа да му гласуват социалистите.

"Най-вероятно ще получи такава подкрепа. Нямаше изненада, че той реши да се кандидатира за втори мандат", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Христова посочи още, че проактивният израз на Радев е изключително характерен за типа му, но невинаги е продуктивен.

"Това, което каза Радев, го е казвал и преди. Няма никаква изненада. Това е отношението, което взима спрямо изпълнителната власт. Притесненията, изказани от президента, са основателни, това не е риторика на опозиционен лидер", категоричен бе доц. Чолаков.

Проф. Христова допълни, че корупцията е болестта на целия свят и не е въпрос дали президентът я коментира, защото е клише, тъй като нея я има.

"Въпросът е как се бориш с нея. Разделението не е начин, затова стилът на Радев е вреден за справянето с темата", посочи тя.

Експертите прогнозираха още, че хората няма да се уплашат да гласуват на парламентарните избори на 4 април, но според проф. Христова голяма част от тях не виждат за кого да дадат своя глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
28
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Надявам се, че няма да пускате това недоразумение по няколко пъти на ден. Макар, че то ще се опитва да пробутва нелепите си идеи и да се появява колкото се може по често по медиите. Но в нормалните хора фигуранта може да предизвика нищо друго освен отвращение.
15
4
 
23
 
! Отговори
разбира се, че преди 3 години
ще го подкрепят комунистите, както подкрепиха и Майчето за кмет на София, щото те свестен кандидат сред верните на Нинова плу жеци нямат.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбираемо е скритото колебание на Нинова. Всяка отрицателна реакция към Радев, е и към БСП.Но не може да се избяга от това недоразумение, което руснаците им(ни) натътрузиха, ще се наложи да го влачат докрай.
13
25
 
4
 
! Отговори
шутове преди 3 години
От вчера Борисов е отворил зайчарника и по всички медии наскачаха *** да плюват по президента. Те и затова са пуснати де, но още по-гадното е зависимостта на всички медии, които им дават трубуна.А Борисов стои отзат подсмихва се и после ще каже - аз лоша дума за президента не съм казал.С една дума, пак се крие зад някой Борисов, но той си е такъв.Но пък се вижда лакейското поведение на всички чиновници, политолози и уж експерти, които са на хранилка на чекмеджетата.
12
2
 
28
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
А защо в отчета не спомена най-големия си външен успех - как го натириха от Балтийския форум?
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако излезе Борисов кандидат срещу Радев Борисов ще е президент.
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдам, от рано е решил да се кандидатира, от както Гешев взе да му диша във врата!
9
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решил или не, той ще остане най-жалкия, домогнал се до тази платена службица.Едва ли и в най-големите си мечти,плоското му мозъче си е представяло такава мандра! За пореден път сами се правим смях на света,видяхме един политически профан какво направи в САЩ. Добре че нашия нямаше властта на американеца, колко ли още глупости щеше да роди....
8
3
 
21
 
! Отговори
народ преди 3 години
Той си решил, ама аз не давам!
7
3
 
19
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ще му требва подкрепа и от масианците
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта, ако излезе отттам, отива направо в панделата :) Затова се натяга *** му с ***.
5
4
 
13
 
! Отговори
Az преди 3 години
Аман от *** и смешници в тази държава, ето затова сме каймака на утайката.
4
5
 
14
 
! Отговори
teo преди 3 години
>Ако<br>Навални беше българин, щеше да повдигне инпийчмънт на нашия президент<br>Румен Радев и България щеше да се освободи от един враг на българите!!!<br>Българино ?????
3
6
 
28
 
! Отговори
и те така преди 3 години
радев го назначиха за президент ! лошото за него е че си повярва че може да бъде такъв , и сега се кандидатира ! ше пада смях на изборите :)
2
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалкия фигурант го интересува само имунитета!!!
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя, освен че може да се набира на висилка, нещо друго показал ли е през настоящия си мандат?Единствено внимава да не нарани лесно ранимата руска душа с някое изказване.